Annoncørbetalt indhold

Få overblik over lånemarkedet

PR-foto credit

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Hvis du, som dansker, skal låne penge, så er der mange muligheder. De fleste muligheder er dog ukendte for de fleste, men kan spare dig for mange penge, hvis du vælger den rigtige.

Omvendt kan du også ende ud med et dyrt lån, hvis du vælger det første og “bedste” lånetilbud, som du modtager.

Annonce

De mest gængse lånetyper

Der findes et hav af forskellige lånetyper, men der, hvor der typisk er mange penge at spare, som samtidig er relevante for størstedelen af befolkningen, lander inden for de fire nedenstående kategorier.

Billån

Hvis du skal have en ny bil, og ikke kan betale kontakt, hvilket de færreste kan, så er der mange på markedet, som tilbyder billån. Det er heller ikke unormalt at købe bil for et forbrugslån.

Forbrugslån

Forbrugslån er en type af usikrede lån, som du kan bruge, til lige hvad du ønsker dig. I og med at lånet er usikret, kan banken ikke indkræve nogle af dine ejendele, hvis ikke du kan overholde terminerne. Ulempen ved dette lån er, at banken løber en større risiko ved usikrede forbrugslån, sammenlignet med lån med pant. Derfor vil prisen og renten på forbrugslån uden sikkerhed også være større, end et lån med sikkerhed i for eksempel din bolig, bil eller båd.

Samlelån

Det er blevet populært at samle gamle dyre kviklån fra dengang, hvor renteloftet ikke eksisterede. Dengang var det ikke unormalt at mindre forbrugslån kostede 20% om måneden i rente, hvor der i dag er lovkrav om, at långivere ikke må tage mere end 25% ÅOP, såfremt de markedsfører sig, hvilket praktisk talt alle långivere gør. Det svarer nogenlunde til 1,8% om måneden. Derfor er der mange penge at spare ved at samle gamle kviklån i et større samlelån på moderne vilkår.

Realkredit

Hvis du skal købe fast ejendom, så har du brug for et realkreditlån. Her er der ofte tale om små udsving i renter og bidragssatser, men da der også ofte er tale om lån for flere millioner kroner, så kan der være mange penge at spare.

Oversigt over låneudbydere i Danmark

Hvis du ønsker et overblik over alle långiver i Danmark, har GoLoan lavet en fin side, hvor du i bunden kan finde en stor tabel, der viser alle låneudbydere i Danmark - eller i hvert fald det store udsnit, som var muligt at finde.

Hvis du har brug for at låne penge, så kan det derfor være et godt sted at starte. Så kan du efterfølgende finde ud af, om det også er derigennem du skal foretage en ansøgning, eller du hellere ønsker at gå på jagt efter bankerne selv.

Husk at sammenligne før du vælger

Uanset om du vælger at sammenligne lånetilbud hos GoLoan eller ej, så er det vigtigt at understrege, at der er mange penge at spare ved at indhente flere lånetilbud, før du vælger. Tager vi udgangspunkt i GoLoan og benytter låneberegneren på siden, er det forholdsvist nemt at se i teksten med småt, at de samlede kreditomkostninger har store udsving, uanset hvilket lånebeløb og hvilken låneperiode du vælger. Ydregrænserne, som du ser på intervallerne, viser, prisen på de dyreste og billigste lånetilbud og her ses det hurtigt, at der kan være mange penge at spare, ved at vælge det billigste lån, frem for det dyreste.

Herudover er sammensætningen på lånet også vigtig, da der også er stor forskel på, om du kan få en lang eller en kort låneperiode hos de enkelte banker, hvilket giver store udsving i den månedlige ydelse.

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Jysk Fynske Mediers kommercielle afdelinger og en annoncør.

Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Jysk Fynske Mediers nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til Jysk Fynske Mediers nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens logo for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.