Annoncørbetalt indhold

Gode ting at huske med dannebrog

PR-foto credit

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Næste gang du går forbi en lang række af flagstænger, kan du tænke over, hvor meget arbejde der er i at hejse og sænke så mange flag hver eneste dag. For når det gælder det danske dannebrog, skal det tages ned, uanset hvor mange flagstænger der er tale om, og det gælder hver aften. Der findes mange regler, både officielle og uofficielle, når det gælder håndteringen af dannebrog. Her kan du lære lidt mere om dem og forberede dig på, hvis du selv vil have en flagstang en dag.

Retningslinjer eller overtro, når det gælder dannebrog

Annonce

Det kan være svært at sige, hvornår overtro blev omskrevet til såkaldte retningslinjer. Men faktum er alligevel, at der findes en lang række tiltag, som skal tages til efterretning, når dannebrog skal hæves og sænkes i flagstænger. For eksempel ved de fleste godt, at du kun må flage med dannebrog i dagtimerne. Helt præcis skal du vente til efter klokken otte om morgenen, og du skal senest tage det ned igen, inden solen er gået ned. Hvis solen står op senere end klokken otte, skal du dog vente på det. Hele problematikken med at tage flaget ned inden solnedgang kan spores tilbage til gammel overtro. I gamle dage lød det, at man flagede for fanden, hvis flaget ikke var taget ned, inden solen gik ned.

En undtagelse til denne gamle overtro, som nu er blevet en konkret retningslinje, er, at flagstængerne med dannebrog blot skal være oplyst om natten. Der skal være et decideret spotlight på flagstangen, ellers får flaget ikke nok lys, og du vil stadig flage for fanden. Der er også flere retningslinjer, når det gælder hovedbeklædninger for både mænd og kvinder. Overordnet set er det ikke tilladt at have hovedbeklædning på i forbindelse med hejsning eller nedtagning af flaget. Det viser en vis disrespekt overfor dannebrog.

Flagstænger med dannebrog ser bare pænere ud

En ting alle flagstænger har til fælles, når de skal være vært for dannebrog, er, at det hele skal se ordentligt ud. Det hele skal foregå med respekt, og selv dannebrogsflaget skal vedligeholdes til hver en tid. Det betyder for eksempel, at det på intet tidspunkt må røre jorden. Du bør heller ikke hejse et dannebrog, der er gået i stykker eller ser alt for slidt ud. Gennem flere år har danskerne udviklet en helt særlig respekt for det danske flag, og disse retningslinjer tages derfor ganske seriøst af mange danskere. Nogle retningslinjer bliver selvfølgelig efterlevet mere end andre, men nu er du også selv opmærksom på dem, hvis du skulle få lyst til en eller flere flagstænger i din have.

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Jysk Fynske Mediers kommercielle afdelinger og en annoncør.

Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Jysk Fynske Mediers nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til Jysk Fynske Mediers nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens logo for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.