Annoncørbetalt indhold

Hvad er den gennemsnitlige families varmeforbrug?

PR-foto credit

"Denne artikel indeholder sponsoreret indhold"Annonce

I en families budget er der mange forskellige poster. Der skal betales husleje, købes ind og forbrugsregningerne skal betales. En af de store poster i budgettet er udgiften til varme. Har du selv styr på, hvor varme I bruger i din familie, og hvor stor en del af jeres månedlige budget, der går til at betale varmeregningen? Læs med her og bliv klogere på familiens varmeforbrug.

Varmeforbruget for en gennemsnitlig dansk familie

En typisk dansk familie vil som oftest bestå af 2 voksne og 2 børn, og deres gøren og laden i hverdagen har indflydelse på husstandens varmeforbrug. Det samme har beskaffenheden og størrelsen på familiens bolig.

Et normalt varmeforbrug hos en gennemsnitlig familie kan være svært at sætte et præcist tal på, da forbruget afhænger af faktorer som:

  • Hvilken opvarmningsform har husstanden.
  • Hvilken type bolig bor familien i (lejlighed, lille rækkehus eller stor villa).
  • Hvilken størrelse har boligen.
  • Hvor godt er boligen isoleret.

Bor familien i en stor og dårligt isoleret villa, vil varmeudgiften naturligt være højere end, hvis familien bor i et mindre, velisoleret rækkehus. Bor familien modsat i en lejlighed, har lejlighedens placering i bygning stor betydning for varmeforbruget. Det er nemlig sådan, at hvis lejligheden vender ud mod gavlen eller ligger øverst i bygningen, vil varmeforbruget være højere end i de lejligheder, der befinder sig midt i bygningen.

Når det kommer til opvarmningsformer, kan man som fingerregel sige, at opvarmning fra oliefyr og naturgas ligger i den dyre ende, mens opvarmningskilder som jordvarme og træpillefyr ligger i den billigere ende.

Har du fået lyst til at se nærmere på din husstands varmeforbrug, så må du til at kigge nærmere på forhold som jeres opvarmningskilde, jeres hustype og hvor godt jeres bolig er isoleret. Alternativt er der mulighed for at installere energimålere i for eksempel i din lejlighed. Læs meget mere om energimålere på stiften.dk.

Hvilke faktorer har indflydelse på dit varmeforbrug?

Der er en lang række faktorer, som har indvirkning på en husholdnings varmeforbrug. Nogle af dem er udefrakommende, mens andre vedrører familiens daglige vaner og gøremål. Det betyder, at nogle af faktorerne kan du ændre på, mens andre må tages for givet.

En families forbrug af varme afhænger som sagt ikke kun af nogle ydre omstændigheder, men i høj grad også af de dagligdagsvaner, som man har i familien. Hvis man i familien er vant til at have en høj temperatur i husets rum, eller hvis husets familiemedlemmer ynder at lange varme bade hverdag, så indvirker det i høj grad på ens varmeforbrug.

For at få bragt familiens varmeforbrug ned og dermed spare penge på varmeregningen kan det være en fornuftig investering at få hele familien med på ideen om, at der skal spares på varmen. På den måde vil der både være en økonomisk gevinst at hente på varmeregningen samtidig med, at familiens børn vil få en forståelse for vigtigheden af at spare på varmen, så de allerede fra barnsben kan få nogle gode og hensigtsmæssige vaner omkring brugen af varme.

Kom godt i gang med at spare på varmen

Når alle i familien er blevet enige om, at der skal spare på varmen, er det bare at komme i gang med det besparende projekt. I kan starte ud med at høste de lavthængende frugter som at begynde at tage kortere og koldere brusebade eller at skrue ned for temperaturen i boligens rum. Hvis I føler, at det bliver for køligt at opholde jer i den lavere temperatur, så tag en strikketrøje på eller tag et tæppe over jer, når I sidder i sofaen. På den lange bane kan I overveje at isolere jeres bolig bedre eller skifte til en billigere opvarmningskilde."Denne artikel indeholder sponsoreret indhold"


Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Jysk Fynske Mediers kommercielle afdelinger og en annoncør.

Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Jysk Fynske Mediers nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til Jysk Fynske Mediers nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens logo for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.