Annoncørbetalt indhold

Hvordan kan man få den rette undervisning, når man er ordblind og voksen?

PR-foto credit

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Der er mange muligheder for at få hjælp og specialtilrettelagt undervisning, hvis man er testet ordblind som voksen. Voksenuddannelsescentre (VUC’er) i hele landet tilbyder ordblindeundervisning og det samme gælder daghøjskoler, erhvervsskoler, sprogcentre, folkehøjskoler og aftenskoler. Læs med her, og få nogle tips til, hvordan du kan finde den rette undervisning for dig.

Hvilken slags undervisning er tilgængelig for ordblinde?

Annonce

Der er mange forskellige typer af ordblindeundervisning, tilgængelig for voksne med ordblindhed. De fleste forløb varer mellem 80 og 60 timer fordelt over nogle uger. Noget undervisning fokuserer på stavning og grammatik fx sætningsopbygning, tegnsætning og morfematisk træning, mens andet fokuserer på fonologi, morfologi og ordlæsestrategier. Ordblindeundervisning er altid gratis, såfremt du er testet ordblind, og du kan søge om Statens Voksenuddannelsesstøtte, hvis du tager undervisningen i arbejdstiden.

Får du ordblindeundervisning på et VUC, kan den ofte tilrettelægges med hensyn til dine individuelle behov. Disse behov afklares via resultatet af din ordblindetest samt vejledningssamtaler med VUC’ets ordblindevejledere. Underviserne på VUC’et vil være specialuddannede til at undervise ordblinde, og du vil oftest følge undervisningen på et lille hold sammen med andre ordblinde. Ordblindeundervisning kan kombineres med at tage en anden uddannelse ved siden af, hvis det er relevant. Det kan fx være Almen Voksenuddannelse, HF eller en videregående uddannelse.

Hvilke IT-hjælpemidler kan man bruge som ordblind i undervisningen?

Der findes et utal af IT-hjælpemidler, der kan gøre det nemmere for ordblinde at følge med i undervisningen. De fleste af disse hjælpemidler hjælper med at få teksten læst op, mens andre kan bruges til at diktere tekst. Begge dele foregår ofte via en app på telefonen eller computeren.

Læs om andres erfaringer med at lære som voksen med ordblindhed - og få inspiration til din egen læring

Det kan være svært at lære som voksen med ordblindhed, men det er ikke umuligt. Der er mange andre, der har gjort det før dig, og der er masser af inspiration at hente. Læs for eksempel om andres erfaringer med at lære som ordblind og voksen, og få inspiration til din egen læring. Du kan finde mange artikler, blogindlæg og forumtråde om emnet online. Sørg for at du sætter dig godt ind i de forskellige muligheder for hjælp, før du begynder din egen læring. Det er en god idé at tale med en professionel (for eksempel en ordblindevejleder på et VUC) om dine muligheder for at lære som ordblind og voksen. De kan give dig gode råd til, hvordan du bedst muligt får en ordblindetest, hvis du ikke allerede har én, samt hvordan du bedst udnytter de IT-hjælpemidler og muligheder for ordblindeundervisning, der findes.

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Jysk Fynske Mediers kommercielle afdelinger og en annoncør.

Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Jysk Fynske Mediers nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til Jysk Fynske Mediers nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens logo for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.