Annoncørbetalt indhold

Øjenlaseroperation - hvad skal du vide?

PR-foto credit

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Hvem kan få foretaget en øjenlaseroperation?

I dag er det blevet lettere at opdage, når synet svigter, og behovet for briller opstår. Flere end nogensinde før bruger kontaktlinser eller briller som en ekstra hjælp i hverdagen. Mange oplever dog også briller og linser som en forhindring i det daglige. Når det regner, bliver synet f.eks. sløret af dråberne på brilleglasset. Mange kan ligeledes nikke genkendende til irritationen ved tørre linser. Disse gener kan man komme til livs med en øjenlaseroperation. En øjenlaseroperation, også kaldet lasik, er et hurtigt og smertefrit indgreb, der ændrer øjnenes opbygning og forandrer synet til det bedre. De, der hyppigst får foretaget dette indgreb, er folk, der lider af nærsynethed. I nogle tilfælde kan man også få tilbudt en øjenlaseroperation, hvis man er langsynet. Det afhænger i høj grad af øjnenes tilstand. Før man kan få foretaget operationen, skal man derfor undersøges af en øjenlæge, som vurderer, om øjnene kan tåle en øjenlaseroperation.

Annonce

Sådan foregår operationen

Proceduren bag en øjenlaseroperation er på mange måder enkel og varer kun op til 10 minutter pr. øje. Før indgrebet påbegyndes, bliver øjnene bedøvet med øjendråber. På denne måde er man sikret imod eventuelle smerter under operationen. Selve øjenlaseroperationen foregår ved, at man fjerner en tynd lap af hornhinden. Dette gør, at hornhindelappen kan løftes. Vævet indeni hornhindelappen bliver fjernet med laser herefter. Når laserbehandlingen er overstået, bliver hornhindelappen lagt på plads igen. Lægen behøver ikke at sy lappen fast, fordi den selv fæstner sig tilbage. Efter operationen er man fri til at forlade klinikken. Det er dog vigtigt, at man forholder sig i ro på selve dagen og et par døgn herefter. Dette skyldes, at øjnene skal hele, og at ens syn kan være sløret som resultat heraf.

Det skal du være opmærksom på efter

Perioden efter ens øjenlaseroperation skal være præget af ro. Der kan nemlig både gå dage og uger, før ens syn bliver helt normalt igen. På selve operationsdagen vil ens synsfelt fremstå tåget eller sløret. Man vil med høj sandsynlighed opleve, at ens øjne er irriterede og let kan komme til at løbe i vand. Det er ikke sikkert, at man kan hoppe tilbage i dagligdagens stress og jag med det samme. Af den grund er det en god idé at tage et par dage fri efter operationen. Inden for 3 til 6 måneder vil man opleve, at ens syn bliver stabiliseret. I denne periode bør man undgå at dyrke alt for meget sport, da øjnene er ekstra udsatte her. Man bør også undgå at klø sig i øjnene eller på anden måde eksponere øjnene for udefrakommende bakterier, der kan irritere synet.

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Jysk Fynske Mediers kommercielle afdelinger og en annoncør.

Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Jysk Fynske Mediers nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til Jysk Fynske Mediers nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens logo for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.