Annoncørbetalt indhold

Sådan rammer du den rette luftfugtighed i drivhuset

PR-foto credit

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Et drivhus skærmer dine planter for nedbør og blæst. Det sørger for rigeligt med varme og lys. Alt sammen ingredienser, som giver planterne de bedste vækstbetingelser. Der er dog et ekstra aspekt, som du bør have fokus på i dit drivhus, og det er luftfugtigheden. Alt afhængig af, om luftfugtigheden i dit drivhus er høj eller lav, kan det nemlig få indflydelse på kvaliteten af dine planter og på deres sundhedstilstand.

Et godt drivhus er en god begyndelse

Annonce

Drivhuset er rammen om dine planter, og jo bedre en ramme jo bedre vil dine planter klare sig. Det handler derfor om at have et godt og solidt drivhus for, at de bedste betingelser for planternes vækst er til stede.

Et godt gedigent drivhus kan fås i mange størrelser og i mange prisklasser, og et kvalitetsdrivhus kan sagtens fås til en fornuftig pris. Juliana har et stort udvalg af drivhuse til salg.

Når luftfugtigheden bliver for høj

Mange af planterne i et drivhus trives godt i den varme, som sommersolen bringer. Med høj varme følger dog ofte også en høj luftfugtighed, og det er betingelser, som skadelige svampe også trives godt i.

Når først der er kommet svampe i drivhuset, kan dine plante blive ramt af svampesygdomme, og de kan desværre ødelægge alle dine afgrøder.

Svampesygdomme spreder sig på den måde, at svampesporer føres rundt i luften i drivhuset. Forhold som varme og høj luftfugtighed får svampesporerne til at trives ekstra godt.

Få valgt det rette drivhus

Hvis du gerne vil have råd og vejledning til, hvordan du får valgt det rette drivhus, så læs med her og se hvilket drivhus, som kunne passe til netop dine behov.

Sådan får du luftfugtighed ned

Der er heldigvis råd at hente, når luftfugtigheden i drivhuset skal ned. Du kan hjælpe til på forskellige måder:

·        Sørg for at lufte godt og grundigt ud i drivhuset. Det gør du ved at skabe gennemtræk. På den måde bliver luften både cirkuleret rundt i drivhuset og skiftet ud med ny frisk luft udefra.

·        Sørg for at undgå kondens i drivhuset. I stedet for at vande dine planter midt på dagen, hvor varmen er stærkest, og hvor vandet derfor hurtigst fordamper, kan du vande tidligt på dagen eller ved aftenstid.

·        Sørg for at skabe muligheden for god cirkulation af luften i drivhuset. Det kan du gøre ved at fjerne alle unødvendige ting og sager i drivhuset eller ved at klippe dine planter lidt ned.

Den rette luftfugtighed i drivhuset

Det handler om at få en fornuftig luftfugtighed i drivhuset, så alle dine planter forbliver sunde. På den måde kan du sikre dig en god høst og undgå bekymringer om svampesygdomme.

Alfa og omega er, at luftfugtigheden ikke bliver for høj, men at der er en relativ tør luft i drivhuset. En god måde at sikre en lav luftfugtighed på er at sørge for, at der konstant luftes ud i dit drivhus. Det vil sige, at der ikke kun skal luftes ud en enkelt gang eller to i løbet af dagen.

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Jysk Fynske Mediers kommercielle afdelinger og en annoncør.

Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Jysk Fynske Mediers nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til Jysk Fynske Mediers nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens logo for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.