Annonce
BYLIV

Årets bedste initiativ i Dragør: Naturvogterne er på den grønne gren

Naturvogternes formand Lennart Løfberg, yderst th., flankeret af Jan Madsen, Pia Werther Jeppesen og Melissa Haro. Foto: Jan Jeppesen.
Naturvogterne Dragør løb med prisen for årets bedste initiativ, da Dragør Kommune inviterede til den årlige prisuddeling af sports- og kulturpriser.

I det tidlige forår fik Lennart Løfberg fra Dragør en idé. Han ville komme affaldet i naturen til livs. Motiveret af den store færdsel på Amarminoen ud for Søvangs kyst, hvor fodfolk og cyklister forvandlede grusstien til en myretue med deraf følgende affald, besluttede han at etablere Facebook-gruppen Naturvogterne Dragør.

Gruppen har nu flere end 1.200 medlemmer og en stor hær af frivillige.

Initiativet er blevet så godt modtaget, at Naturvogterne Dragør kunne indkassere den største hæder til dato, da Dragør Kommunes Initiativpris blev uddelt fredag eftermiddag i Hollænderhallen. Prisen, der uddeles i samarbejde med Danske Bank og består af en check på 25.000 kroner, blev modtaget med både stolthed og glæde.

Annonce

- Det kommer bag på mig, forklarede Lennart Løfberg, og rettede en stor tak til de mange frivillige, der enten planlægger eller deltager i affaldsindsamlinger og foreningens arrangementer til lands og til vands.

- Pengene kommer naturen og fællesskabet til gavn, forsikrede han.

Dragørs viceborgmester Peter Læssøe motiverede valget af Naturvogterne, der var nomineret sammen med løbegruppen Dragør Gazellerne. Borgmester Helle Barth er selv medlem af Naturvogterne, så hun var inhabil og blev sendt uden for døren, da afstemningen fandt sted, forklarede Læssøe.

Mesterskabsprisen overrækkes til kommunens sportsudøvere, der har udført en særlig flot præstation i det forgangne år. Her ses prismodtagerne sammen med borgmester Helle Barth. Foto: Jan Jeppesen.
Blandt de mange prismodtagere var idrætsudøvere fra en bred vifte af Dragørs idrætsforeninger, der blandt andet har vundet danske og nordiske mesterskaber. Foto: Jan Jeppesen.
Lennart Løfberg modtog initiativprisen og den medfølgende check 25.000 kroner af viceborgmeter Peter Læssøe og filialdirektør Claus Dehn-Christoffersen flankeret af Helle Barth. Foto: Jan Jeppesen.

Pris til Ankerstjerne

Sports- og Kulturprisen gik til 75-årige Ulrik Ankerstjerne, der er kendt som en meget aktiv mand.

Allerede i 1985 fik han sin første opgave i foreningslivet som formand Dragør-Store Magleby Svømmeklub. I slutningen af 1986 fik han et job som direktør for et investeringsselskab, og måtte derfor forlade posten som formand for svømmeklubben.

Ulrik Ankerstjerne blev pensionist i 2007 og har siden haft talrige bestyrelsesposter; i Dragør Borgerlige Skyttelag, i Dragør Museumsforening, i Dragør Golfklub og hos de Konservative. Endvidere har han påtaget sig revisoropgaver for Dragør Borgerforening og Sildens Dag. Og Dragør Golklub har trukket store veksler på Ulrik Ankerstjernes erfaring, ikke mindst i forbindelse med klubbens opkøb af anlægget fra Dragør Golfbane A/S.

Her var han både idémanden og drivkraften bag selve købsaftalen.

Ulrik Ankerstjerne er to gange blevet kåret til årets fuglekonge, dels i 2002 i Dragør Borgerlige Skyttelag, dels i 2012 i Dragør Borgerforening.

Annonce
Bydel

Usædvanligt opråb: Kom og parkér jeres cykler her

København

Søndagens coronatal: Tre døde med Covid-19 det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
KULTUR

Tine og Carsten genåbner ikonisk kulturperle: - Det ville jo være synd, hvis der kom en cykelhandler i stedet

Danmark

Løvkvist til DF-årsmøde: Den weekend, Pia Kjærsgaard mistede sit parti

Sport

Chris Anker Sørensen er omkommet efter trafikulykke i Belgien

Samfund

Skilt skrevet på dansk skaber forvirring blandt romaer på Lyngsies Plads

Danmark

14.028 klip i kørekortet på et halvt år: Alt for mange er optaget af mobiltelefonen i trafikken

byliv

Ny hæder til København: Kåret som verdens sikreste by

Byliv

Folkefest på alléen: Årets teaterflise er lagt

Byudvikling

Så er den gal igen: Søjler i skandalebyggeri lever ikke op til brandkrav

Debat

Send ungerne på plejehjem

Københavns fremtid

KøbenhavnLIV inviterer til live-debat 50 dage før kommunalvalget

Byliv

Ikoniske Café Rosenhaven lukkes efter hård kamp: Det gør ondt at sige farvel

Byudvikling

Det er nu eller aldrig: Halvdelen af Bispeengbuen skal rives ned

Annonce