Annonce
Debat

Ældrepleje: - Jeg tager gerne ansvar, når Thyge ikke vil

- Selvom jeg glæder mig over rapportens resultat, så arbejder vi fortsat på at forbedre forholdene i ældreplejen på Frederiksberg, skriver Alexandra Dessoy (K) i dette indlæg.

DEBAT: Jeg vil da gerne tage ansvar for kvaliteten i ældreplejen på Frederiksberg, nu hvor Thyge Enevoldsen, formand for Ældre- og Omsorgsudvalget, ikke vil (jf. hans svar på Frits Degners debatindlæg bragt her på FrederiksbergLIV.dk).

Ældreplejen på Frederiksberg er nemlig kendetegnet ved høj kvalitet, og at tryghed og værdighed er i højsædet. Den er kendetegnet ved at støtte ældre medborgere i at være selvhjulpne, aktive og deltagende medborgere længst muligt, og den er kendetegnet ved at tage kærlig hånd om de ældre, når de har brug for praktisk hjælp og personlig omsorg og pleje.


Annonce

Flere end tidligere udtrykker at være tilfredse eller meget tilfredse med hjemmehjælpen, ligesom flere ældre oplever at få god støtte til at blive mere selvhjulpne

Alexandra Dessoy (K)


For nylig offentliggjordes resultatet af en undersøgelse af tilfredsheden blandt ældre, der modtager hjemmehjælp. Rapporten viser, at der overordnet set er stor tilfredshed, og tilmed at tilfredsheden er stigende på mange vigtige parametre. Flere end tidligere udtrykker at være tilfredse eller meget tilfredse med hjemmehjælpen, ligesom flere ældre oplever at få god støtte til at blive mere selvhjulpne. Et stigende antal oplever at blive mødt af venlige og kompetente medarbejdere, og flere ældre oplever stor glæde ved den mad, de får serveret, og ved den vaske- og indkøbsordning, de benytter sig af.

Selvom jeg glæder mig over rapportens resultat, så arbejder vi fortsat på at forbedre forholdene i ældreplejen på Frederiksberg. Budgetforligsparterne, K, V, SF og Å, har afsat yderligere 23 millioner til en pakke af tiltag til styrkelse af en tryg og værdig ældrepleje. De skal blandt andet gå til at sikre bedre overdragelse af viden ved vagtskifte og til at øge bemandingen på plejehjemmene. Så nej, ingen her hviler på laurbærrene!

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce