Annonce
Trafik

Østerbrogade: Midterhelle på vej

Det er her omkring, at der skal være en midterhelle på den nordlige del af Østerbrogade, som anlægges om et par uger. Arkivfoto: Michael Paldan
Der er gået syv år siden, at det i et budgetforlig blev besluttet at anlægge en midterhelle på den nordlige del af Østerbrogade. Nu bliver det ført ud i livet.

Pengene blev sat af for syv år siden, og nu bliver et midterhelle på den nordlige del af Østerbrogade en realitet. Arbejdet på gaden ud for Sions Kirke går i gang i uge 42, i efterårsferien.

Helleanlægget etableres med to sideheller, så bløde trafikanter kan krydse Østerbrogade ved Sionsgade i flere etaper. Det med sidehellerne betyder, at fodgængere har mulighed for først at krydse cykelstien og vente på sidehellen, inden de bevæger sig videre over selve vejen.

Det skulle være væsentlig nemmere og mere sikkert for skolebørn, så de ikke både behøver forholde sig til cyklister og bilister på samme tid, lyder det fra Københavns Kommune, som også fremhæver, at belysningen bliver forbedret.

Annonce

Mindre trafik i ferie

På Østerbrogade ved Sionsgade bliver vejbanen reduceret til to spor, og på Østerbrogade mellem Nygårdsvej og Tåsingegade vil det nuværende standsningsforbud i myldretiden blive ophævet. Det har også en hastighedsdæmpende effekt. Etableringen af helleanlægget medfører, at to p-pladser bliver nedlagt.

I anlægsperioden vil der være et kørespor åbent i begge retninger, og dermed forventer forvaltningen, at den trafikale påvirkning vil være begrænset

Teknik- og Miljøforvaltningen, Københavns Kommune

Helleanlægget bliver etableret, mens der stadig er vejarbejde lige syd for Jagtvej på Østerbro ganske tæt på anlægget. Kommunen mener dog ikke, at det vil give øget gene at etablere hellen.

- Projektet udføres blandt andet i efterårsferien, hvor der erfaringsmæssigt er mindre trafik. I anlægsperioden vil der være et kørespor åbent i begge retninger, og dermed forventer forvaltningen, at den trafikale påvirkning vil være begrænset, lyder det i et svar fra Københavns Kommune, som hæfter sig ved, at jo senere på året, man går i gang, jo større er risikoen for frost. Embedsmændene peger på, at der er et politisk beslutning om, at midterhellen skal være klar i december.

Annonce

Ventede på metro

Grunden til at det har taget så mange år fra beslutning til udførsel, er at først skulle ventes på, at Nordhavnsvej og metrocityringen stod færdigt.

Siden blev der ventet yderligere, og der blev rejst tvivl om projektet, som blandt andet Sions Kirke og Strandvejsskolen var skeptiske overfor. Men politikerne vedtog at gå videre med det. Og det er da også mange borgeres ønske, at det bliver nemmere at krydse den nordlige del af Østerbrogade.

Annonce
Debat

Tillykke til Noma og Geranium – men lad os også hylde det lokale shawarma-sted

Det sker

Kunstudstilling i Amager centret: `Way out of function`

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Og det er gratis at deltage

Øl til en 10'er og politikerbanko: KøbenhavnLIV inviterer til fredagsbar

Det sker

3-2-1 ... Nedtællingen er for alvor begyndt til dette års kvindemesse

Støj

Eva-Sabrina er træt af larmende fejemaskiner tidligt om morgenen: - Det slider på mig

Byliv

Vedat laver telefoner og giver dem væk gratis: Ingen børn skal opleve det samme som jeg gjorde

BUTIKSLIV

De var ved at dreje nøglen om: Nu fejrer legendarisk tegneseriebutik rund fødselsdag med fest i to dage

S-politik?

Brugte kommunale medarbejdere til S-politik: Skarp kritik af overborgmesteren

KANDIDATTEST

Ved du hvem, du vil stemme på? Tag kandidattesten her

Debat

El-løbehjul er farlige og ikke grøn transport

debat

Kommunen er for kompliceret, når selv borgmesteren er forvirret

Forurening

Massivt fund af kræftfremkaldende stof vækker bekymring: Findes PFOS også i København?

Byens Bedste LIV

RUST ryster rustet af sig og genåbner med ny energi

Retssag

Læk om pensionssager fra Frederiksberg Kommune skal for Højesteret

DEBAT

I vores by skal ingen føle sig tvunget til ørepropper

Annonce