Annonce
Eventyrlyst

Alder ingen hindring for eventyrlyst: 100-årige Knud skal ud og flyve i luftballon

Mette Fall Christensen og Knud Jakobsen, da de i 2018 var ude at flyve i helikopter sammen. Privatfoto
Den ene går til aktiviteter i Bomi-Parken, den anden arbejder der, og de seneste fem-seks år har 100-årige Knud og 59-årige Mette taget på oplevelser sammen. På mandag skal de op og flyve i ballon.

De har mødt hinanden i Bomi-Parkens aktivitetscenter for ældre, hvor Mette Fall Christensen er sosu-assistent og Knud Jakobsen en aktiv borger, der har hygget sig med forskellige aktiviteter gennem årene, blandt andet har han været fast gæst ved husets billardbord.

- Vi har kendt hinanden i over 10 år, og Knud har jo været en barsk nitte og har brug for modstand, og den får han fra mig. Jeg siger alt muligt til ham, og han elsker det. Så vi har fundet en omgangstone, som vi begge kan lide. Vi har så meget god pingpong, fortæller Mette.

Gennem årene har der udviklet sig et varmt venskab mellem de to, og for fem-seks år siden begyndte de at tage på oplevelser sammen. I 2018 mødte vi de to venner dagen efter, at de havde været ude og flyve i helikopter sammen.

Annonce

- Min mand er sød at køre os hver gang - han elsker også Knud, siger Mette.

Og på mandag, hvis vejret er til det, så stiger nu 100-årige Knud og 59-årige Mette sammen op i en luftballon.

- Faktisk skulle vi have sprunget ud med faldskærm, men Knud har haft brækket begge hofter, så faldskærmsudspring var ikke den bedste aktivitet. Så Knud har givet sig selv en flyvetur i ballon i 100 års fødselsdagsgave, og jeg har givet den til mig selv i fødselsgave, jeg fylder 60 til sommer, siger Mette.

Glasset halvt fuldt

Da vi talte med Knud for tre år siden, fortalte han om sin bucket list - ting han skal nå, før han dør.

- Jeg tænkte, hvis jeg skal nå noget, så er det snart. Og ved du hvad, man får jo et helt andet syn på livet, når man har noget at se frem til, sagde Knud dengang.

Han bor stadig i sin egen lejlighed på anden sal. Sidste år i november fyldte Knud 100 år.

- Og det havde han glædet sig til i årevis, men så blev det aflyst på grund af corona. Så havde vi julefrokost, og så snød vi ham og lavede surpriseparty.


Jeg er stolt af at være ven med en på 100 år - det er der da ikke så mange, der kan sige

Mette Fall Christensen


Knuds optimisme i livet kommer hans bucket list-veninde til gode.

- Han ser altid glasset som halvt fuldt, aldrig halvt tomt - han har stadig så meget til gode. Jeg er stolt af at være ven med en på 100 år - det er der da ikke så mange, der kan sige. Og det er en livskvalitet for mig at gå på arbejde. Jeg kan lide alle borgerne, jeg møder på jobbet, men Knud er mit hjertebarn, siger Mette.

På mandag er de begge klar til ballonfærd - Mette med et go pro-kamera monteret på kasketten, så hun kan forevige Knuds og sin lufttur.

- Og vi er allerede begyndt at tænke over, hvad vi skal opleve næste gang, siger Mette.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Byliv

Ingen sankthans i Frederiksberg Have

Annonce