Annonce
Trafik

11-årig pige ramt af bil på Jens Jessens Vej: Mor efterlyser ordentlige forhold for cyklende

Louise Fenger og Sine Heltberg (S) er enige om, at det haster med den cykelsti, der er planlagt at skulle etableres på Jens Jessens Vej. Louise Fengers datter blev for nyligt ramt af en bildør fra en parkeret bil, der holdt samme sted som denne på billedet.  Foto: Julie Stougaard
Louise Fengers 11-årige datter var på vej hjem fra Frederiksberg Stadion, da hun på Jens Jessens Vej blev ramt af en bil. Nu efterlyser hendes mor ordentlige cykelforhold i et område, hvor netop mange børn og unge færdes.

Louise Fengers 11-årige datter så godt, at der holdt en sølvgrå bil parkeret lige rundt om hjørnet fra krydset ved Peter Bangs Vej og Jens Jessens Vej. Hvad hun dog ikke nåede at se var, at manden på førersædet åbnede døren i det øjeblik, hendes cykel befandt sig ud for ham. Pigen blev væltet af cyklen og slog sin venstre side, da hun landede på kørebanen.

Heldigvis havde hun cykelhjelm på og slap med blå mærker og en voldsom forskrækkelse. Men hvorfor er der ikke en cykelsti på netop denne strækning, hvor så mange børn og unge færdes til og fra fritidsaktiviteter?, spørger hendes mor, som desuden kan fortælle FrederiksbergLIV, da vi møder hende, at en af datterens klassekammerater også netop er kommet til skade i trafikken på Frederiksberg.

Cykelsti på vej

Denne ulykke skete på Peter Bangs Vej 9 C ved lægehuset, hvor pigen væltede på sin cykel, da en modkørende cyklist kom kørende mod hende i høj fart. Pigen var ikke så heldig som Louise Fengers datter og pådrog sig et brækket kraveben.


Det er vigtigt for os, at børnene også kan bruge byen, for det er jo også deres by. Og så er forholdene også nødt til at være efter det.

Sine Heltberg (S)


- Så der er virkelig mange steder i området, hvor man kunne gøre mere for cyklisterne. Og her mener jeg, at en cykelsti ville gøre en stor forskel, for det er også en påmindelse over for bilisterne, at der kommer cykler, så de husker at se sig for, siger Louise Fenger.

Det er medlem af børne- samt forebyggelsesudvalget Sine Heltberg (S) enig i. Og hun fortæller, at det faktisk er besluttet for et par år siden, at der skal være en cykelsti her på Jens Jessens Vej.

- Det er bare ikke sket endnu, og vi har ellers rykket for den før, og det vil jeg selvfølgelig gøre igen, siger hun.

Annonce

Vigtigt at ringe 114

Hun påpeger, at det ville give mening også at lave såkaldte 'cykellommer', som er markeret på cykelstien, og som giver cyklisterne mulighed for at køre op og holde foran bilerne i krydset med henblik på at undgå højresvingsulykker.

- Det er vigtigt for os, at børnene også kan bruge byen, for det er jo også deres by. Og så er forholdene også nødt til at være efter det. Og hvis de ikke er det, betyder det, at flere forældre vælger at køre deres børn frem og tilbage, hvilket skaber mere trafik, siger Sine Heltberg.

Louise Fengers datter har heldigvis fået mod på at cykle igen efter ulykken, som blev meldt til politiet.

- Vi fik at vide af politiet, at vi skulle tage på skadestuen og få hende undersøgt, for hvis noget var brækket, ville der ske en anmeldelse. Det var der heldigvis ikke, men vi fik at vide, at ulykken nu var registreret. Derfor var jeg så glad for, at vi kontaktede politiet, og det vil jeg gerne opfordre andre til også at gøre, hvis de kommer ud for en ulykke. Også selvom der ikke sker noget alvorligt. For ellers bliver det ikke registreret nogen steder, og så bliver det ikke en del af statistikken, siger Louise Fenger.

- Det er rigtigt, og det er jo vigtigt, når politikerne skal træffe beslutninger om et bestemt område, for der kigger man på, hvor der sker flest ulykker, siger Sine Heltberg.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra formanden for by- og miljøudvalget Jan E. Jørgensen inden avisens deadline.


Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Byliv

Ingen sankthans i Frederiksberg Have

Annonce