Annonce
Byliv

15-årige Anders bruger alle vågne timer: Har opbygget imponerende samling FCK-trøjer på rekordtid

Ved årsskiftet havde Anders Hertzum 10 FCK-trøjer. Nu har han 140, og i øjeblikket vokser samlingen mere eller mindre fra dag til dag. Foto: Bo Børresen
Ved årsskiftet besluttede 15-årige Anders Hertzum sig for at dedikere sin samling af fodboldtrøjer til kun at handle om F.C. København, og så tog det fart. I løbet af tre-fire måneder er samlingen vokset fra 10 til 140 trøjer, og det stopper ikke her ...

Luften er tyk af trøjer, når du træder ind over dørtrinet til Anders Hertzums værelse.

Drengeværelset i Rødovre er tapetseret med F.C. København-trøjer fra gulv til loft. Alle vægge er dekoreret med spilletrøjer. Der står en kommode og et mindre klædeskab i det ene hjørne og en seng i modsatte ende, men ellers er størstedelen af den sparsomme gulvplads optaget af to velvoksne tøjstativer midt i værelset.

De to tøjstativer indeholder tilsammen omkring 110 FCK-trøjer - og i øjeblikket vokser samlingen mere eller mindre fra dag til dag.

Annonce

Fik foræret 30 trøjer

Det er i det hele taget gået rigtig stærkt, siden Anders ved årsskiftet besluttede sig for at sætte turbo på sin hobby og koncentrere sig et hundrede procent om at opbygge en bred samling af forskellige FCK-trøjer. Hjemmebanetrøjer, udebanetrøjer, tredjetrøjer, Europa Cup-trøjer og så videre, og så videre.

"Anders bruger alle sine vågne timer på at jagte nye trøjer", som mor Inge udtrykker det.

- Ja, det er rigtig nok, bekræfter Anders. Jeg bruger rigtig lang tid på det. Jeg søger på nettet. På dba.dk, på Facebook Marketplace, på Reshopper og på Trendsales. Og så efterlyser jeg også trøjer i diverse grupper. Både i fangrupper og i bydelsgrupper. Derudover bruger jeg jo også tid på at cykle rundt og hente de trøjer, som jeg har købt. Jeg køber kun brugt, så det er altid hos private, fortæller Anders.

Bortset fra skolen og fodbold i BK Hellas, bruger Anders alle sine vågne timer på at jagte nye trøjer. Foto: Bo Børresen

Det sker også, at Anders får foræret trøjer. Han husker især én særlig venlig sjæl fra Nørrebro:

- Det var en mand, som havde hørt om, at jeg er passioneret trøjesamler. Han havde vist nok arbejdet i FCK's fanshop i 90'erne og 00'erne. I hvert fald havde han omkring 30 gamle FCK-trøjer liggende. Dem valgte han simpelthen at forære til mig. Det var helt vildt. Jeg tænker stadig på, hvor venlig han var, og hvor heldig jeg var, når jeg cykler forbi, siger Anders med et bredt løvesmil.

Annonce

En juvel fra '95

Det hører selvfølgelig til sjældenhederne, at Anders ligefrem får foræret trøjerne, og det er da heller ikke en billig hobby at opkøbe gamle fodboldtrøjer, vedkender Anders:

- Men ofte køber jeg tre-fire trøjer af den samme samler. De koster som regel cirka 1.000 kroner tilsammen. Ofte beholder jeg kun den ene af trøjerne, fordi jeg har de andre, hvorefter jeg sælger resten videre til næsten samme pris, fortæller Anders, der naturligvis er F.C. København-fan og også ser de fleste af holdets hjemmekampe:

- Men det er faktisk først i denne sæson, at jeg er begyndt at se dem fast i Parken, siger Anders, der selv spiller hyggefodbold i Boldklubben Hellas i Valby.

Det er klart, hvis trøjen har en historie og har været båret af en FCK'er i kamp, så er den ekstra interessant

Anders Hertzum, FCK-trøjesamler

Den dyreste trøje i Anders' eksplosivt voksende samling har han betalt 1.500 kroner for:

- Det er en trøje fra 1995/96-sæsonen. De gamle trøjer er bare dyrere. Dels fordi de er gamle, og dermed sværere at få fat i, og dels fordi der langt fra blev lavet så mange trøjer dengang, som der gør i dag, forklarer Anders.

Annonce

'90'er-trøjer i høj kurs

Han lægger ikke skjul på, at det netop er de gamle trøjer fra de første år med F.C. København, der blev skiftet i 1992, som han er allermest interesseret i:

- Puma-spilletrøjer med 'Danica' som hovedsponsor, dem vil jeg gerne have fingre i. Puma var kun trøjesponsor de to første sæsoner, så de er i høj kurs, understreger Anders.

- Puma-spilletrøjer med 'Danica' som hovedsponsor, dem vil jeg gerne have fingre i, fastslår Anders Hertzum. Foto: Bo Børresen

Noget andet, der er i høj kurs, er såkaldte 'match worn'-fodboldtrøjer, altså trøjer, som har været båret af en spiller i kamp:

- Det er klart, hvis trøjen har en historie og har været båret af en FCK'er i kamp, så er den ekstra interessant, fastslår Anders, og laver en hurtig optælling:

- Lige nu har jeg 13 match worn-trøjer, fortæller han og tager en lille håndfuld af dem ned fra de to tøjstativer:

- Det her er Martin Bergvolds trøje. Her er Toutouh. Viktor Fischer. Og her er Pep Biel. Men jeg vil rigtig gerne have fat i nogle af de trøjer, som spillerne fra '90-holdene har spillet i, pointerer Anders.

Med den dedikerede entusiasme den 15-årige trøjesamler lægger for dagen, så er der ingen tvivl om, at det nok skal lykkes. Og sikkert meget snart.

Luften er tyk af trøjer, når du træder ind over dørtrinet til Anders Hertzums drengeværelse i Rødovre. Foto: Bo Børresen

Vil du gerne i kontakt med Anders Hertzum angående køb og salg af FCK-spilletrøjer, så kan det ske enten via Facebook (Anders Hertzum) eller via Instagram (anders_fodboldtrojer). Anders søger FCK-trøjer fra alle sæsoner, men primært fra 1990'erne og kun i voksenstørrelser.

Annonce
Alarm 112

25-årig fanget som del af stort netværk: Falske betjente franarrede folk 6,2 millioner kroner

Annonce
Danmark

Onsdagens coronatal: 744 er testet positive siden i går

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kø-kørsel

Central trafikåre bliver blokeret lige straks: Her rammes både cyklister og bilister

Efterlysning

Skar offers øre af: Her er medgerningsmanden, politiet søger

åbning

Arbejdet med kæmpe genbrugsbutik i to etager skrider frem: Ejeren behøver hjælp for at nå åbningsdagen

Byliv

Så er der 8 dages musikfest i Sydhavnen igen: - Vi har brug for at forlade Netflix og Irma

Ny drikkevandsfond kan give rent vand til 15.000 mennesker om 50 eller 100 år: - Vi handler alt for sent

Stor satsning For abonnenter

Byggepladsen er for lille til gigantbyggeri: Kom med bag murene på københavner-satsning til 1,2 milliarder

Kørt ned ved Bangsbovej

Bil trodsede udkørsel forbudt og kørte Mia ned: - Selv min sko var fløjet af

Sigtelse

Gerningsmand på volds-turné: Dræbte 28-årig på luksushotel og skar venstre øre af 25-årig mand senere samme aften

Alarm 112

To såret i slagsmål med knivstik: Politiet beder om eventuelle videooptagelser

Naser Khader stifter rejsebureau med adresse i Helsingør: Vil 'stalke Jesus' i Israel og Palæstina

Trafik

Frygter alvorlige ulykker ved skole og vuggestue: - Det er en katastrofe i forhold til børnesikkerheden

anholdt

Dræbte en på hotelværelse og stak en anden ned i Silkegade samme aften - nu er han anholdt

Historier fra graven

På et gravsted står en stor blodbøg og intet andet. Ingen blomster. Ingen gravsten. Ingenting. Nu løfter Gustav sløret for den gribende historie bag

Annonce