Annoncørbetalt indhold

3 ting du kan gøre for at mindske dit klimaaftryk

PR-foto credit

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Snak om klimakrise, CO2-udslip og stigende temperaturer kan ofte virke både fjernt og uoverskueligt. Mange føler måske, at deres egne handlinger ikke har den store effekt, eller ved ikke hvor de skal starte, hvis de gerne vil leve mere bæredygtigt. Der er heldigvis mange ting du let kan gøre for at hjælpe kloden og klimaet uden at vælte dine rutiner og dit budget. I denne artikel er 3 bud på hvad du kan gøre for at mindske dit klimaaftryk.


Annonce

Spis mindre kød

Èn af de helt store klimasyndere er kød. Rettere sagt produktionen af kød, der udleder store mængder drivhusgasser verden over. Derfor kan du mindske dit klimaaftryk ved at spise mere grønt, og enten reducere eller helt stoppe dit forbrug af kød. Hvis det virker en smule uoverskueligt at skulle omlægge dine madvaner fra den ene dag til den anden kan du for eksempel prøve en vegansk måltidskasse, der indeholder spændende opskrifter og lækre råvarer, så du kan få inspiration til en kødfri hverdag. Ved at spise vegansk reducerer du også mængden af mejeriprodukter du indtager, hvilket også kan hjælpe med at mindske dit klimaaftryk. Måltidskasser kan derudover hjælpe med at stoppe madspild, da du lettere kan planlægge dine indkøb og undgår at købe mere end du kan bruge.


Tag offentlig transport eller hop på cyklen 

Noget af det bedste du kan gøre for både dig selv og klimaet er også at hoppe på cyklen eller bruge offentlig transport, da dette reducerer udledningen af CO2. Offentlig transport er et godt alternativ til dig, der pendler eller ikke har mulighed for at gå eller cykle på arbejde eller i skole, da det bidrager til at reducere antallet af benzindrevne køretøjer i trafikken. Hvis du har muligheden kan du også hoppe på cyklen eller gå til din destination og på den måde helt fjerne dit CO2-aftryk når det gælder transport. Det er også en god måde at få bevæget dig på. Hvis du dog ikke kan undvære bilen er det værd at overveje en el- eller hybridbil. Der findes efterhånden et godt netværk af ladestander i Danmark, så du skal ikke være bekymret for at løbe tør for strøm.


Genbrug 

Et sidste tip er at genbruge. Det kan være du genbruger dine indkøbsposer og på den måde sparer plastik, eller tager i den lokale genbrugsforretning når du mangler nyt tøj eller ting til køkkenet. Uanset hvad så mindsker genbrug dit forbrug og kan hjælpe med at stoppe overproduktion, hvilket er et stort problem når det gælder klimaet. Genbrug handler desuden heller ikke kun om, hvad du køber eller ikke køber, men også om hvordan du skiller dig af med dit affald. Prøv derfor at sortere dit affald og tag på genbrugsstationen hvis du skal af med større møbler eller restaffald.

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Jysk Fynske Mediers kommercielle afdelinger og en annoncør.

Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Jysk Fynske Mediers nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til Jysk Fynske Mediers nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens logo for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.