Annonce
KV21

6. klasse besøger valgsted: Mine elever skal lære om demokratiet

Jacob Flindt. Klasselærer for 6A på Katrinbedals Skole. Foto Chili Djurhuus
For folkeskolelærer Jacob Flindt er det vigtigt, at hans elever lærer om demokratiet. I dag besøgte han og hans elever et valgsted.

- Hvorfor må vi ikke stemme? Hvorfor har vi ikke noget at skulle at have sagt, når meget af det der besluttes har en betydning for os?

Ordene kommer fra en sjette klasses elev fra 6A på Katrinedals Skolen. Eleven er, sammen med deres klasselærer Jacob Flindt, på besøg i valglokalet på selvsamme skole.

- Man skal være 18 år for at stemme. Det har Folketinget besluttet.

Annonce

Klar til demokratiet

Eleven gentager sit spørgsmål.

- Men hvorfor har vi ikke noget at skulle at have sagt, når meget af det der besluttes, har betydning for os?

- Jeg kan godt forstå, det kan virke underligt, og jeg forstår godt, hvis det er frustrerende. Nogle taler rent faktisk også om, at yngre skal have mulighed for at stemme, men det er vigtigt, at man ved noget om samfundet og har lært en del ting, inden man kan stemme, svarer Jacob Flindt og smiler til sin elev, der godtager hans svar.

Det er vigtigt for mig at mine elever bliver klar til at deltage i demokratiet og forstår vores valgsystem,

Jacob Flindt, klasselærer for 6. A på Katrinedals Skolen

Og netop det at lære sine elever om demokratiet, så de på sigt bliver nogle, der vælger at stemme, også til kommunalvalget, er vigtigt for klasselæreren.

- Det er vigtigt for mig, at mine elever bliver klar til at deltage i demokratiet og at de forstår vores valgsystem, udtaler Jacob Flindt til VanløseLIV og fortæller, at klassen har deltaget i et undervisningsforløb, hvor de har talt om de forskellige partier, og hvad de står for.

På grund af corona er besøget på valgstedet kort, og klassen er efter små 10 minutter allerede på vej tilbage i deres klasse.

Hvad så nu?

- Nu skal vi op i klassen og holde et minivalg. Det bliver spændende, svarer Jacob Flindt og smiler.
Annonce