Annonce
Sport

675 medlemmer deles om én bane og flere hundrede står på venteliste: Klubberne har en løsning

Kultur- og fritidsborgmester Mia Nyegaard (R) viste, at hun kunne stå på skøjter, da hun for nylig besøgte Østerbro Skøjtehal. Foto: Thomas Frederiksen
Østerbro Skøjtehal har været åbent et år, og medlemmerne strømmer til de to lokale klubber, som har den højeste udnyttelsesgrad af en skøjtebane i hele Danmark. Derfor er der et ønske om at holde åbent til midnat.

Det går godt. Det går rigtig godt og måske også for godt for de to lokale skøjteklubber: kunstskøjteløberne i Skøjteklub København (SKK) og ishockeyspillerne i Kjøbenhavns Skøjteløberforening (KSF).

Efter mere end 12 års trængsler i midlertidige haller fik de endelig fast is under fødderne igen i foråret 2021, hvor Østerbro Skøjtehal på gasværksgrunden åbnede. Klubberne er begejstrede for de nye og moderne faciliteter, og det er medlemmerne også. Og mange flere vil gerne være medlemmer.

- Vi er superglade for det, som vi har fået, men det er virkelig maksimalt af, hvad vi kan klare, siger formand for KSF, Laust Weise, og peger på, at KSF har 435 medlemmer og cirka 50 på venteliste, mens SKK har 250 medlemmer og tæt på 300 på venteliste.

Annonce

Højeste udnyttelsesgrad

Beregninger, som de to lokale klubber har lavet, viser at Østerbro-klubberne er på tredjeplads over antal medlemmer, som benytter samme skøjtehal på landsplan. Men til forskel for nummer et og to på den liste og i øvrigt også de øvrige i top-fem, så må de to klubber på Østerbro deles om en bane, mens de øvrige har to baner til rådighed.

De har haft så lang tid uden fast hal, at de har kæmpet for at få ting til at lykkes, og den kreativitet har de taget med i den nye hal

Kultur- og fritidsborgmester Mia Nyegaard (R)

Helt ekstremt bliver det, hvis man ser på antal medlemmer per isbane – her sprænger de lokale klubber ganske enkelt alle rammer for udnyttelse af en skøjtehal. Her deles 675 medlemmer om en bane, nummer to på den liste ligger i øvrigt også i Københavns Kommune, nemlig i Ørestad, hvor 596 deles om en bane.

Og det er jo ikke kun medlemmerne, som skal benytte skøjtehallen, som jo ejes af alle københavnske skatteborgere, derfor skal der også være offentligt skøjteløb, og klubberne har samarbejde med lokalsamfundet, blandt andet med skoler.

Den ene af de lokale klubber Kjøbenhavns Skøjteløberforening (KSF) blev stiftet helt tilbage i 1869. I dag spiller klubben kun ishockey, mens den anden Østerbro-klub SKK tager sig af kunstskøjteløb. Foto: Thomas Frederiksen
Annonce

Ønske om midnatsåbent

Oprindelig ønskede SKK og KSF en ny hal med to baner, men i den nye hal blev der kun bygget en. Inden for de rammer, der er ved at sprænges, har de derfor et forslag, som kan hjælpe noget på situationen.

- Vi kan godt tænke os at holde åbent til klokken 24, det vil gøre en stor forskel, siger Laust Weise og peger på, at mange af de to klubbers medlemmer, som ikke er blandt de mindre børn, ikke vil have noget imod at træne op til midnat. I forvejen benytter man sig meget af ydertidspunkter, fra tidlig morgen klokken 6 til klokken 23.

Annonce

Vil ikke love noget

Forleden  havde SKK og KSF kultur- og fritidsborgmester Mia Nyegaard (R) ude at se på faciliteterne, og hun viste endda, at hun ikke har glemt, hvordan man står på skøjter, selvom det er mange år siden, at det sidst var sket. Hun faldt ikke en eneste gang, men fik også kyndig vedledning af nogle af de dygtige unge skøjteløbere i SKK.

- Klubberne går foran med et godt eksempel, og de viser stor idérigdom i fælles løsninger. De har haft så lang tid uden fast hal, at de har kæmpet for at få ting til at lykkes, og den kreativitet har de taget med i den nye hal. Det er noget, som andre klubber kan lære af, sagde hun rosende.

Hun lyttede også til ønsket om at holde hallen åben til klokken 24. Men hun ville ikke love, at det kan lade sig gøre, da hun ikke kender økonomien i sådan et forslag, som der skal regnes på.

- Jeg kan ikke love noget, men de må sende ønsket til os, så er det noget, som kan diskuteres i budgetforhandlingerne, siger hun.

I fjor lykkedes det skøjteklubberne at overbevise politikerne om, at der skal holdes åbent i hallen hele året. Det kostede to millioner kroner årligt med yderligere åbent i fire måneder.

Den gamle Østerbro Skøjtehal, som lå ved Parken, blev revet ned i 2008, siden var der en midlertidig hal ved Ryparken og senere i mange år på gasværksgrunden, hvor den permanente skøjtehal kom til at ligge. I mellemtiden blev der også bygget en skøjtehal i Ørestad.

Annonce
Alarm 112

25-årig fanget som del af stort netværk: Falske betjente franarrede folk 6,2 millioner kroner

Annonce
Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Gratis badedyr

Så du den skøre tradition ved guldfesten i Parken? Nu kan du få dit eget badedyr med hjem helt gratis

- Historisk selvmål af Putin: Eksperter gør status på tre måneders krig i Europa med ukrainsk lykke på slagmarken

Søndagsforstyrrelser

Sadomasochister i stramt tøj omringer Østerbro: Her er vejene, du skal undgå - eller opsøge

Hylder boykot, men sælger stadig selv Ecco-sko: Nu trækker Niels Flemming Hansen sig som ordfører

Annonce