Annonce
Byliv

Afspærring ved Den Grønne Sti fortsætter: Stor bygning i fare for at kollapse

Der er afspærret i begge ender af bygningen, så man ikke længere kan gå rundt om instituttet. Afspærringen skyldes, at der er fare for sammenstyrtning. Foto: Julie Stougaard
En alvorlig revne i en gavl på CBS' institut på Howitzvej betyder, at bygningen er i fare for at kollapse. Derfor har man afspærret området, og CBS kan nu se frem til at skulle betale et tocifret millionbeløb for at få udbedret skaden.

En borger har kontaktet FrederiksbergLIV, da hun undrer sig over afspærringen, som i flere måneder har været opsat ved CBS' bygning, der ligger på Howitzvej 60.

Vi har kontaktet CBS, som oplyser, at afspærringen skyldes en revne i vestgavlen, som har vist sig at være ret alvorlig. Revnen blev opdaget i august, og i september viste en rapport fra deres rådgivende ingeniører, at der var fare for, at forvæggen ville falde ned, og at den ville kunne trække bagvæggen ud. Både mod øst og vest.

- Så evakuerede vi hele bygningen, som ikke har været i brug siden. De studerende, der normalt ville have undervisning i bygningen, er nu flyttet til et andet sted. De er dog vant til at skulle til forskellige adresser for at få undervisning, så det er ikke noget, vi har fået nogen henvendelser om. Men vi savner vores bygning og især vores forskere, der også har til huse i bygningen, som nu må leve med en midlertidig omflytning til Dalgas Have, siger campuschef Rene Steffensen.

Annonce

Det er ærgerligt, at en lille revne viser sig at dække over så stor en byggesag. Det er ikke noget, der kan laves på fem minutter af en murer med en murerske. Det er et projekt på mere end ti millioner kroner.

Rene Steffensen, campuschef ved CBS

Annonce

'Super ærgerlig situation'

Han oplyser, at det har taget lang tid at finde ud af, hvad problemet er, og at det først var i uge 40, at arbejdet var færdigprojekteret.

- Så skulle der laves udbudsprojekter og entrepriser. Så arbejdet kunne først begynde i december, hvor der lige nu er blevet tømt for inventar og bliver afmonteret vvs og el. Sådan et projekt tager tid, ikke mindst i de her tider, hvor der er travlhed i byggebranchen, og der er lange leveringstider på materialer. Det mærker vi tydeligt i alle vores større projekter, siger campuschefen og tilføjer:

- Det er en super ærgerlig situation, og det er ærgerligt, at en lille revne viser sig at dække over så stor en byggesag. Det er ikke noget, der kan laves på fem minutter af en murer med en murerske. Det er et projekt på mere end ti millioner kroner.

Bygningen på Howitzvej 60 blev oprindeligt opført i 1964, men blev ombygget i 2005. Nu skal et større arbejde laves på bygningen for at udbedre den skade, der er i vestgavlen. Arbejdet løber op i mere end ti millioner kroner. Foto: Julie Stougaard
Annonce

Til gene for naboerne

Han er samtidig klar over, at afspærringen er til gene for naboerne til CBS, som for tiden ikke kan gå rundt om bygningen.

- Vi er kede af på vores naboers vegne, at der ikke længere er gennemgang på grund af hegnet. Vores rådgivende ingeniører har beregnet, hvor hegnet skal være, for at det er sikkert. Men det er rigtig ærgerligt, at man ikke kan gå rundt om bygningen, når man for eksempel går til Frederiksberg Centret eller lufter sin hund. Alle er normalt meget velkomne på CBS’ arealer, siger Rene Steffensen.

- Vi har fra starten været klar over, at kommunikationen omkring projektet har været vigtig, og derfor har vi løbende opsat plakatstandere med information omkring projektet, og hvornår det forventedes færdigt. Og efterhånden som deadlinen har ændret sig, har vi opdateret dem.

Projektet forventes afsluttet i udgangen af maj 2022.

Annonce
sygeplejerske

For 20 år siden forlod Ulla jobbet som sygeplejerske: Nu får presset på hospitalerne hende til at vende tilbage

Det sker

Prøv kræfter med klatring: Beta Boulders inviterer indenfor

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
vanvidskørsel

24-årig kørte Emilie ihjel: Kendt skyldig i uagtsomt manddrab

Corona

Trods stigende smitte blandt pædagoger: Jeg er ikke bekymret for børnenes udvikling, siger institutionsleder

København

Corona i de københavnske daginstitutioner: Psykolog frygter for børnene på lang sigt

112

Har stadig ikke lært lektien: Lovbrud kostede 25.000 kroner

Mens politikerne skændes om løsningen: Virksomheder mangler akut hænder til 14.000 jobs

112

Politiet anholder fire drenge for knivstikkeri i Valby

Coronasmitte

Stejl smittekurve rammer daginstitutioner: - Der bliver trukket hårde veksler på vores raske personale

Trafik

Vil have bedre sammenhæng med sti-system: Drop ensretning for cykler

Det gode arbejdsliv

Merveille kæmpede i flere år: Kendte ikke til usynligt handicap

3F-formand stopper efter afsløringer om dobbeltliv: Her er det, du skal vide om sagen

Butiksnyt

Efter knap 30 år: De frække damer har forladt Gammel Kongevej

Kræft

Mille faldt om på badeværelset: Vi gik alle rundt og lod som om, alting var okay

Trafik

Ingen kan nå over det lyskryds: Jeg så så sent som i morges en mor, der tog sit barn op og løb med det i armen

Annonce