Annonce
BYLIV

Alle er velkomne: Nu skal fremtidens gårdhave indvies i Sydhavnen

Sådan her ser fremtidens gårdhave ud, der findes på Straussvej i Sydhavnen. Gårdhaven vil blandt andet gøre det muligt for børn og voksne at lege med tilbageholdt regnvand i gården. Pr-foto
Klimaet er under forandring, hvilket stiller nye og større krav til byen, der i fremtiden skal kunne håndtere flere, voldsomme skybrud. Derfor er en ny gårdhave blevet skabt, der skal hjælpe med at håndtere skybrud lokalt og skabe merværdi for naboerne. Denne, ’fremtidens gårdhave’ er inden længe klar til indvielse.

I øjeblikket er Københavns Kommune og Hovedstadsområdets Forsyningsselskab, HOFOR, i sving med at sikre byen mod fremtidens ekstremregn. Der er sat flueben ved flere afsluttede projekter, og mange andre er i gang.

Torsdag 10. juni vil et potentielt bud på fremtidens gårdhave stå klar til indvielse på Straussvej i Sydhavnen. Den nyanlagte gårdhave skal ses som et demonstrationsprojekt, der viser, hvordan store mængder af regnvand kan håndteres lokalt og benyttes som en ressource ved eksempelvis at anvende tilbageholdt regnvand til leg i gårdhaven.

Teknik- og Miljøborgmester Ninna Hedeager Olsen (EL) er begejstret for den nye løsning.

Annonce


Gårdhaven taler på flere niveauer ind i den klimadagsorden, som skal være med til at redde vores klode, og samtidig har de lokale fået sig et brugbart og grønt byrum.

Ninna Hedeager Olsen


- I København forsøger vi altid at finde løsninger, der ikke bare løser problemet, men også skaber en bedre livskvalitet for københavnerne, og det er fremtidens gårdhave på Straussvej et glimrende eksempel på. Jeg er samtidig stolt af, at projektet medvirker til at gøre byen CO2-neutral ved at være skabt af genanvendelige byggematerialer, siger Ninna Hedeager Olsen i en pressemeddelelse og tilføjer:

- Gårdhaven taler på flere niveauer ind i den klimadagsorden, som skal være med til at redde vores klode, og samtidig har de lokale fået sig et brugbart og grønt byrum.

Selve indretningen er skabt i samspil med beboernes ønsker og behov for regnvandshåndtering. Resultatet har mundet ud i hovedstadens første regnvandssø med biologisk rensning og en gårdhave, som kan tilbageholde skybrudsregn. Det er altså første gang, at der skabes en regnvandssø med biologisk rensning, der giver både børn og voksne muligheden for at lege med vandet.

Alle er velkomne

I samarbejde med AB Tjørnen, AB Tjørnegården III og EF Tjørnegården inviterer Københavns Gårdhaver i Teknik- og Miljøforvaltningen og HOFOR alle lokale borgere samt nysgerrige sjæle til indvielse af gårdhaven ved Straussvej torsdag 10. juni fra klokken 16.00 til 17.30.

Til indvielsen vil Teknik- og Miljøborgmester Ninna Hedeager Olsen (EL) også deltage. Det vil også være muligt at besøge gårdhavens boder og høre mere om gårdhavens arkitektur, regnvandshåndtering og genanvendelse af byggematerialer. Der vil desuden være aktiviteter for børn, og under hele arrangementet er der forfriskninger, grillpølser og is.

Teknik- og Miljøforvaltningen følger de gældende retningslinjer i forhold til corona og sørger for håndsprit. Hvis antallet af mennesker når en vis størrelse, vil forvaltningen sørge for, at der ikke bliver lukket flere mennesker ind til arrangementet.

_

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce