Annonce
Byudvikling

Amager Fælled-byggeriet fortsætter: Nu sagsøges kommunen

Bag indhegningen opføres Fælledby. Mandag begynder nedrivningen af vandrerhjemmet. Foto: Jan Jeppesen
For en uge siden fejrede Amager Fælleds Venner, at den store vandsalamander fik sat en midlertidig stopper for byggeriet af Fælledby. Nu fortsætter en del af byggeriet alligevel, og derfor indstævner Amager Fælleds Venner nu Københavns Kommune.

Én uge stod det stille. Byggeriet af Fælledby blev midlertidigt indstillet, og Amager Fælleds Venner fejrede naturens sejr. Helt præcist var det den store vandsalamander, der fik sat byggeriet i bero.

Men stilheden varede ikke længe, for en del af arbejdet med etableringen af Vejlands kvarter fortsatte 15. juli, og projektselskabet Fælled By P/S holder på, at de dele af byggeriet, som ikke påvirker salamanderens levesteder, kan fortsætte.

Fælledby P/S, der består af det kommunale udviklingsselskab By & Havn og PensionDanmark, og har orienteret teknik- og miljøforvaltningen i Københavns Kommune om deres intentioner om at fortsætte arbejdet, og det har fået Amager Fælleds Venner til at indstævne kommunen.

Annonce

Anklagen går på, at Københavns Kommune overtræder Planklagenævnets og Miljø- og Fødevareklagenævnets afgørelse fra 7. juli om at give klager over byggeriets påvirkning af sort salamanders rasteplads opsættende virkning, skriver Amager Fælleds Venner i en pressemeddelelse.

Byggeriet skulle sættes i bero mens mulige miljøskader og stor vand salamanders levekår i området bliver undersøgt.

Fælledby P/S har truffet beslutningen, efter at advokatvirksomheden Horten har vurderet konsekvenserne af klagenævnenes afgørelse. Juristerne konkluderer i korte træk blandt andet, at allerede meddelte tilladelser ikke er suspenderet med klagenævnenes afgørelse og derfor 'som udgangspunkt' fortsat kan udnyttes. Det gælder blandt andet nedrivning af vandrehjemmet på grunden.

Steffen Rasmussen, talsperson for Amager Fælleds Venner skriver, at de med indstævningen håber, at "Ankestyrelsen og nævnene vil gøre det klart at alle tilladelser er sat i bero og at al byggeaktivitet derfor skal standses, omgående indtil den endelige afgørelse af klagerne kan finde sted."

Vicedirektør i Teknik- og Miljøforvaltningen, Hans Christian Karsten skriver til AmagerLIV, at forvaltningen er "frataget kompetencen til at tage stilling til, om dele af byggeprojektet kan fortsætte." og at "den kompetence nu ligger hos Miljø- og Fødevareklagenævnet." Han fortæller videre:

- Fælledby P/S har mulighed for at udnytte de tilladelser, som de allerede har fået, og at de har understreget, at kompetencen ligger hos Miljø- og Fødevareklagenævnet, og at de derfor har opfordret Fælledby P/S til at rette henvendelse til klagenævnet for at få rette myndigheds stillingtagen til spørgsmålet.

Annonce
Alarm 112

Politiet efterforsker bombe- og dødstrusler mod Radio Loud

København

Onsdagens coronatal: 1284 nye smittede - flest siden slutningen af maj

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sundhed

Ældre får ikke besøg - og raske bliver ikke udskrevet: Sådan rammer sygeplejerske-strejken i København

Sygeplejerskernes strejke

Sygeplejerske-strejken breder sig: 'De betyder umindeligt meget. Alle andre er jo døde'

Debat

Skolestart: 37 familieformer er andet end bare ’mor og far’

BYLIV

Borgmester efterlyser redskaber, der kan bremse voldsomme huslejestigninger

Alarm 112

Ung kvinde voldtaget nær S-togsstation i København

Klima og miljø

Hokus pokus: Fortov og asfalt renser nu luften ved skole

Klumme

Mai & Rådhuset: Skeletterne vælter ud af skabet

København

Danmarks første te-bar er åbnet på Nørrebro og bag konceptet står en af Københavns bedste bartendere

Alarm 112

Tiltale: Mænd førte regnskab over narkosalg på telefon

København

Sygeplejersker udvider strejke med fertilitetspersonale

112

Bilist taget med vanvidspromille på stærkt befærdet vej

Annonce