Annonce
AMAGER FÆLLED

Amager Fælleds Venner kan blive mødt med erstatningskrav

Indgangsportalen til Fælledby. Illustration: By & Havn.
To klagenævn har givet Fælledby P/S medhold og Københavns Byret har ophævet fogedforbuddet om byggeriet på Amager Fælled. Projektselskabet oplyser, at man derfor trækker sig fra kære sagen ved Østre Landsret. Selskabet overvejer nu om der skal rejses en erstatningssag mod Amager Fælleds Venner.

Projektselskabet Fælledby P/S, der skal stå for opførelsen af det nye byggeri på Lærkesletten på Amager Fælled, har ikke længere nogen interesse i at fortsætte en kæresag ved Østre Landsret. Det fastslår selskabet, efter to klagenævn har givet selskabet medhold og Københavns Byret har ophævet fogedforbuddet mod byggeriet.

Fælledby P/S kærede Københavns Byrets afgørelse om forbud tilbage i august sidste år, mens den såkaldt opsættende virkning stadig havde effekt som følge af byrettens afgørelse dengang. Spørgsmålet om betydningen af den opsættende virkning er dog ikke længere relevant, nu hvor de to klagenævn er kommet med deres endelige afgørelser og har givet Fælledby medhold på alle punkter, oplyser selskabets advokat, Håkun Djurhuus, fra advokatfirmaet Lundgrens:

- Der er reelt ikke længere et retsligt spørgsmål på spil, som landsretten skal afgøre. Vi har fået fuldt medhold ved nævnene, og Københavns Byret har ophævet sit forbud, hvorfor der ikke er nogen interesse i at få prøvet forbudsafgørelsen. Det principielle spørgsmål, som handler om, at man som NGO eller forening ikke kan sagsøge en privat aktør, når man er uenig med myndighedernes anbefalinger og tilladelser eller politikernes beslutninger, kan i stedet prøves i forbindelse med en almindelig erstatningssag ved Københavns Byret. Fælledby kan have interesse i fortsat at få prøvet spørgsmålet om erstatning for det forbud, som vi mener blev meddelt med urette.

Annonce

Erstatningssag overevejes

Selskabet har endnu ikke besluttet om og i hvilket omfang, der skal rejses en erstatningssag mod Amager Fælleds Venner.

- Det vigtigste for Fælledby som projekt var at få renset vores navn og få de uafhængige klagenævn til at stadfæste lovligheden af både kommunens lokalplan og det enorme forarbejde, som vi og vores mange fagfolk har udført. Det har vi nu fået, og derfor fokuserer vi på at komme videre med vores kerneopgave, som er opførelsen af boligprojektet. Vi vil derudover følge de anbefalinger, som kommer fra vores advokat og fra landsretten, siger Fælledbys administrerende direktør, Erling Thygesen.

Den supplerende dokumentation, som Fælledby i sin tid sendte til klagenævnene, bestod blandet andet i at dokumentere effekten af projektets naturbeskyttende tiltag. Dette har ikke ført til ændringer i projektet, som stadig skal gennemføres med de tiltag, som den oprindelige lokalplan og miljøkonsekvensrapport foreskriver.

Næste skridt i processen bliver at igangsætte de naturbeskyttende tiltag i projektets nordøstlige kratområde og at fortsætte grundmodningen med jordarbejde og nedrivning af det tidligere vandrehjem, oplyser selskabet.

Annonce
København

16-årig forbrændt efter ildspåsættelse af spritdispenser

Det sker

Prøv kræfter med klatring: Beta Boulders inviterer indenfor

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
HISTORISK

Hanne har studeret lokummer i København: - Du kan let se forskel på, om det er rige eller fattige, der har skidt

Søerne

Derfor bygger de en bro i Sortedams Sø

Historisk

Søen ved landsbyen: Københavnernes vandforsyning gennem 500 år

Månedens Buket

Hvis du kender typen, skal du ikke holde dig tilbage

23-årige Lotte skal forsvare, at hun bliver boende i provinsen: - Folk har nærmest ondt af mig, fordi jeg ikke bor i byen

Portræt

Pelle blev afhængig af heroin som 25-årig og bor nu i en lillebitte lejlighed i Nordvest: Drømmer om at køre sydpå

Oversvømmelser

Enormt underjordisk byggeri skal sikre byen mod oversvømmelse: Danmarks største tunnel kan rumme vand svarende til 15 gange Rundetårn

Trafik

Vil have bedre sammenhæng med sti-system: Drop ensretning for cykler

Alarm 112

Politiet leder efter spinkel mand med kort skæg efter knivstik

27-årig nordjyde skrev et 150 sider langt manifest og kaldte sine planer om et massemord for hævnens dag

Chok

Teglværket skal forlade Sydhavnen: Vi finder ikke sådan et sted igen

Byliv

Store byggeprojekter på vej ved havnefronten: Den største nyhed skal findes på Fisketorvets parkeringstag

Byggeri

Stort byggeprojekt nedlægger 62 parkeringspladser: - Det bliver et trafikalt kaos

Annonce