Annonce
Trafik

Andreas frygter den dag, han skal slippe sine børn løs: Nogle gange spørger jeg min kone, hvorfor vi bor i det her helvede

Andreas Dawe frygter for, hvor mange ulykker der skal ske i Ejendomsmæglerkrydset, før politikerne gør noget ved det. Foto: Jens Mouvielle
De fleste kender det livsfarlige Ejendomsmæglerkryds i Valby, som beboerne i nærheden af har kæmpet længe for at få gjort noget ved. For som de siger: ‘en eller anden dag, går det grueligt galt. Og den dag har faktisk været der flere gange’.

Interviewet er tyve minutter gammelt, da optællingen afrundes. På den tid har fire biler brugt hornet i forsøget på at undgå koalition, og en bilist har været oppe at stå på bremsen for ikke at køre hen over en gangbesværet dame, der ellers havde grønt lys til at krydse fodgængerfeltet.

Heldigvis nåede bilisten at træde på bremsen, men det er desværre ikke hver gang, at udfaldet er så heldigt.

Det kan Andreas Dawe, der bor lige ved det berygtede Ejendomsmæglerkryds ved Vigerslevvej/Ålholmvej/Valby Langgade skrive under på. Og faktisk behøver han ikke at gå ret langt tilbage i hukommelsen for at grave den seneste grimme hændelse frem.

Annonce

- For nogle uger siden mistede en bilist herredømmet over sin bil og var tæt på at køre en mor og datter, der kom gående, ned. Kun et massivt skilt ved et busstop reddede dem, siger Andreas Dawe og fortsætter:

Nogle gange spørger jeg min kone, hvorfor vi bor i det her helvede. Det kan jo ikke være meningen, at man skal flytte, fordi man har konstrueret nogle vilde trafik-fæller, som alle er enige om ikke fungerer.

Andreas Dawe

- Jeg ved det, for jeg kunne høre hvinende bremser og et ordentligt brag fra da bilen først ramte facaden på bygningen og derefter busskiltet. Jeg sprang ud af lejligheden og hen til krydset. Man ved jo, det er der, det er gået galt. Heldigvis skete der ikke noget, men der er desværre også folk, som har mistet livet her.

Et trafikmæssigt inferno

Særligt den del af krydset, der går over Ålholmvej, er farlig, mener Andreas Dawe. Derfor har han lært sine børn en særlig rute over krydset for at undgå lige præcis den strækning.

- Der er mange ting ved det her kryds, der gør, at jeg synes, det er det farligste i hele Valby. Men det værste sted er der, hvor den krydser Ålholmvej, for der kan bilisterne ikke regne svingbanen ud, og de fleste kører som om, de ikke er klar over, at der er grønt for fodgængerne længere fremme, siger Andreas Dawe og peger derhen, hvor en gangbesværet dame var ved at blive kørt ned under interviewet.

Andreas Dawe håber, at politikerne vil kigge på Ejendomsmæglerkrydset, som der i Valby længe har været et ønske om at få gjort noget ved, og han ser kommunalvalget som en anledning til at få sat skub i tingene.

Ejendomsmæglerkrydset i Valby på Valby Langgade. Foto: Jens Mouvielle

- Vi har, efter min mening, hårdt brug for politikere, der vil gå ind og gøre noget ved de her problemer, og der er kommunalvalget jo en oplagt mulighed for at få sat det her på dagsordenen. Jeg ved ikke, hvor mange flere mennesker, der skal køre galt og slås ihjel, før man får set på det kryds, siger Andreas.

Han og familien har boet i området i ni år. Selvom familien føler sig presset og har snakket om at flytte som konsekvens af krydset, så er det indtil videre blevet ved snakken.

- Nogle gange spørger jeg min kone, hvorfor vi bor i det her helvede. Det kan jo ikke være meningen, at man skal flytte, fordi man har konstrueret nogle vilde trafik-fæller, som alle er enige om ikke fungerer, men som ingen gør noget ved. Jeg ved godt, det er dyrt, men der er liv på spil, siger Andreas Dawe og slår fast:

- Jeg savner, at politikerne sætter de bløde trafikanter først, og at de gør en seriøs indsats for at lave det her om, så os der bor, lever og færdes her med vores børn, ikke skal frygte for livet, hver gang vi skal ud i trafikken.

Annonce
Bydel

Usædvanligt opråb: Kom og parkér jeres cykler her

København

Søndagens coronatal: Tre døde med Covid-19 det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
KULTUR

Tine og Carsten genåbner ikonisk kulturperle: - Det ville jo være synd, hvis der kom en cykelhandler i stedet

Danmark

Løvkvist til DF-årsmøde: Den weekend, Pia Kjærsgaard mistede sit parti

Sport

Chris Anker Sørensen er omkommet efter trafikulykke i Belgien

Samfund

Skilt skrevet på dansk skaber forvirring blandt romaer på Lyngsies Plads

Danmark

14.028 klip i kørekortet på et halvt år: Alt for mange er optaget af mobiltelefonen i trafikken

byliv

Ny hæder til København: Kåret som verdens sikreste by

Byliv

Folkefest på alléen: Årets teaterflise er lagt

Byudvikling

Så er den gal igen: Søjler i skandalebyggeri lever ikke op til brandkrav

Debat

Send ungerne på plejehjem

Københavns fremtid

KøbenhavnLIV inviterer til live-debat 50 dage før kommunalvalget

Byliv

Ikoniske Café Rosenhaven lukkes efter hård kamp: Det gør ondt at sige farvel

Byudvikling

Det er nu eller aldrig: Halvdelen af Bispeengbuen skal rives ned

Annonce