Annonce
Bolig og livsstil

Anmeldelse: Pundit er for ægte fodboldfans med klæbehjerner

Pundit kombinerer paratviden om fodbold med klassiske brætspil-elementer, hvor man rykker rundt på banen, trækker taktik-kort og forsøger at forbedre egne chancer, alt imens man saboterer modstanderholdet. Spil-designet er gennemført, både visuelt, i selve spillets regler og mekanikker og i spørgsmålene, der bærer præg af at være udført af fans. Pr-foto
Det danske brætspil Pundit er lavet af fans og for fans, der ved en masse om især europæisk fodbold – og tør dyste mod et hold af ligesindede

Hvem var årets målmand i Serie A i 2000? Hvad var navnet på angriberen, Real Madrid hentede, da Atletico Madrid lukkede sit talentakademi i 1992? Og hvem var det danske landsholds foretrukne højreback under VM i 1998 – af nogle husket for at være en del af Brian Laudrups legendariske målfejring mod Brasilien i kvartfinalen ved samme VM?

Kan du svare på disse og mange flere spørgsmål om engelsk, italiensk, spansk, tysk og selvfølgelig dansk fodbold, så er Pundit måske et spil for dig.

Aflever og scor

I brætspillet dyster to hold mod hinanden, om hvem der kan score flest mål i løbet af 45 minutter. For at score mål skal holdene svare rigtigt på spørgsmål for at ”aflevere” bolden frem ad banen – det vil sige rykke brikken fremad. Et rigtigt svar giver ét felt fremad, eller man kan vælge at trække et taktikkort, der kan give en fordel eller ulempe i det videre spil.

Der er masser af spørgsmål af varierende sværhedsgrad i Pundit, så det er er muligt at justere niveauet, hvis det ene hold har eksperter, der husker bedre, end det andet hold. Pr-foto

For at kunne aflevere bolden fremad, skal man have boldbesiddelse. Der er således et angribende hold, og et forsvarende hold, der skiftes til at have bolden. Når man svarer rigtigt, kan man aflevere bolden fremad – eller trække et taktikkort. Nogle taktikkort har en øjeblikkelig effekt – for eksempel hvis man får et rødt kort, mens andre kan gemmes og bruges på det rette tidspunkt for at øge egne chancer eller ødelægge modstanderholdets chancer. På den måde hæver Pundit sig over at være et Trivial Pursuit-spil kun med fodboldspørgsmål.

Annonce

For fans

Det taktiske element, brættets udformning som en fodboldbane, kombineret med spørgsmålenes karakter, gør Pundit til en meget helstøbt oplevelse, der vil appellere til ægte fodboldfans, der kan svare på mange af de veludførte spørgsmål.

Der er mange detaljer i spørgsmålene, og de vidner om, at spillet er lavet af fans for fans – og der er klogeligt inkluderet spørgsmål i forskellige sværhedsgrader, så det er muligt at udligne oddsene, hvis to hold ikke er lige stærke i deres fodboldviden. Ud over spørgsmål om klubfodbold i førnævnte ligaer, er der også spørgsmål om landsholdet, VM/EM og mesterholdenes turnering.

Om testen og prislinks

Produkterne, vi anmelder i Jysk Fynske Medier, er udlånt af virksomheden bag produktet. Vi tester og anmelder altid objektivt, uden at virksomheden har indflydelse på processen eller den færdige anmeldelse.

Artiklen kan indeholde affiliate links til Jysk Fynske Mediers samarbejdspartner PriceRunner. Når læserne klikker på de links, modtager vi en mindre betaling, men de har ingen betydning for, hvilke tests vi bringer eller vores bedømmelse af produkterne.

Pundit er et velafbalanceret brætspil, der er simpelt nok til, at alle kan komme hurtigt i gang med at spille, men med taktisk og et element af held, der gør, at det er mere underholdende end ”bare” en fodboldquiz. Det er oplagt som en del af underholdningen, når venner mødes for at se fodbold – eller når venner mødes, og der ikke er noget fodbold at se.

Pundit kan i skrivende stund kun købes direkte hos producenten.

Annonce
Advarsel

Hundeejer fandt ben med hvidt pulver i boligområde: - Pas på jeres hunde

Det sker

Rookie Runners: Løb og fællesskab på Nørrebro med plads til alle

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Bolig og livsstil

Henrik drømte om at gøre Lego til sin levevej: Nu bliver hans modeller solgt i hele verden

Susanne mistede sin mor og lillebror, da et fly ramte familiens hus: - Vorherre og jeg er ikke på talefod

Bolig og livsstil

Broderi, bajer og bandeord: -Jeg vil hellere have klippet fingrene af end at brodere missekatte i en robåd

For abonnenter

Amalie har sagt op og vil væk fra sygeplejen: - Det er hele min identitet, der er krakeleret

Annonce