Annonce
#72timer

Annbritt efter 72 timer som hjemløs: - De er nogle fantastiske mennesker

Annbritt har valgt at gå på gaden og leve som hjemløs i 72 timer for at sætte fokus på hjemløses vilkår og samle penge ind til Hus Forbi. Foto: René Mølskov
Der er et fællesskab og en hjælpsomhed blandt de hjemløse. Det oplevede Annbritt Pedersen, da hun var frivillig hjemløs i tre døgn i projektet #72timer.

- Jeg er træt, udmattet og fyldt med oplevelser.

Sådan lød det fra Annbritt Pedersen fra Tårnby, da hun lørdag middag satte punktum for 72 timer som frivillig hjemløs på Vesterbros gader.

I tre døgn har den 53-årige Annbrit været frivillig hjemløs i VesterbroLIV og Hus Forbis projekt #72timer, der sætter fokus hjemløse og deres forhold i København.

Annonce

Undervejs har vi andre kunnet følge med i Annbritts oplevelser, når hun har sendt live på vores Facebook-side.

- Jeg er glad for, at jeg skal hjem og sove i en seng, for jeg har sovet på et stengulv i tre dage, siger Annbritt, der til daglig arbejder i ældreplejen og har en genbrugsbutik på Islands Brygge.

Har altid hjulpet

Men i tre døgn gik turen rundt med klapvogn og oppakning på Vesterbro. For at samle flasker og skaffe penge til mad.

Her mødte hun to hjemløsepar, hvor en kvinde hurtigt lurede, at hun vist ikke var en rigtig hjemløs. Men det endte med en god snak, og Annbritt mærkede det fællesskab, der er blandt mange hjemløse, da hun fik stukket 40 kroner i hånden.

- De er nogle fantastiske mennesker, selv om de har nogle udfordringer. De hjælper én i hoved og røv, for at sige det rent ud, fortalte Annbritt i en af sine liveopdateringer på Facebook.

Hun gik ikke på gaden med nogle fordomme om hjemløse, men hun er blevet klogere på, hvilket liv, der bliver levet på gaden.


Det kan godt være, at jeg er sej, men de hjemløse de er altså endnu sejere.

Annbritt Pedersen


- Jeg har altid hjulpet hjemløse på den ene eller anden måde. Men jeg tror, vi alle kender det, at man møder en hjemløs, der siger 'Hey, køb lige Hus Forbi', og så går man bare videre. Jeg er blevet mere opmærksom på, at man skal i hvert fald sige hej eller nej tak, så får man et godt svar tilbage. Og det er noget, jeg vil give videre til alle mine venner, siger Annbritt Pedersen, der undervejs har fået masser af positive tilkendegivelser på Facebook.

- Det kan godt være, at jeg er sej, men de hjemløse de er altså endnu sejere, siger hun.

Du kan se eller gense alle Annbritts videoer og billeder på VesterbroLIVs facebookside.

#72timer

Hus Forbi fejrer i år 25 års jubilæum. I den anledning vil vi sætte konstruktivt og løsningsorienteret fokus på flere hjemløseproblematikker, og har derfor sendt en læser ud i frivillig hjemløshed i tre døgn.

72 timer hvor den ’hjemløse’ på egen krop oplevede problemer og udfordringer og berettede om oplevelserne på vores facbookside. Vi følger op på oplevelserne og flere af emnerne frem til 12. maj.

Undervejs kan du som virksomhed donere 2.500 kroner eller mere til Hus Forbi ved at sende en email med det ønskede beløb til 72timer@husforbi.dk – så sender Hus Forbi en faktura retur. Din virksomhed får selvfølgelig navn i takkeartikler på alle vores medier. #72timer præsenteres i samarbejde med Hus Forbi.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce