Annonce
Navne

Bødkers Østerbro: Da vi flyttede fra indre til yderste Østerbro for tre år siden var det en flytning fra sushi og til kinagrill

Forfatter Benni Bødker bor i dag på det yderste Østerbro, men har erfaring fra andre steder i bydelen. Foto: Robin Skjoldborg
Hver uge spørger vi en østerbroer en række spørgsmål om, hvor de bruger vores bydel. I denne uge er det den aktuelle forfatter Benni Bødker.

- Hvorfor flyttede du til Østerbro?

- Det er et halvt liv siden, jeg flyttede til København fra provinsen, og dengang anede jeg ingenting. Det var tilfældigt, at jeg havnede her, men det er ikke tilfældigt, at det er på Østerbro, jeg er forblevet.

- Hvad er det bedste ved Østerbro?

Annonce

- Nogle synes, at bydelen er pæn og kedelig, men jeg tror ikke, de mennesker rigtig kender Østerbro. Fra søerne og ud til Emdrup er der en verden til forskel. Jeg elsker pariserstemningen på de brede boulevarder med de store palæer, jeg elsker at gå på opdagelse, snuse rundt på stierne ved det gamle epidemihospital og gasværket. Og fordelen ved København er jo, at hvis du savner en hip restaurant eller en black metal-koncert, så er det bare op på cyklen. Intet er nogensinde mere end en halv time væk.


Jeg kan godt blive træt af de mange fordomme om Østerbro. Jeg tror, at de færreste egentlig er klar over, hvor stor og hvor forskelligartet bydelen er.

Benni Bødker


- Hvilke yndlingssteder på Østerbro har du savnet under coronanedlukningerne?

- Trianglens Antikvariat og alle dens glemte skatte, Park Bio, Københavns hyggeligste biograf, Saunatrucken ved Svanemøllestranden, boghandlerne på Østerbrogade og biblioteket, Ooh Aah Records på Ryesgade, de nye ølsteder, La Fromagerie på Nordre Frihavnsgade.

- Hvor på Østerbro vil du helst tilbringe en solskinstime?

På altanen i vores gamle lejlighed med udsigt over Brumleby, med et glas vin på Victor Borges Plads, en gåtur rundt om Emdrup Sø, de varme og folketomme gader ned mod Østerport.

- Du får besøg udefra. Hvad skal de se på Østerbro?

- Hvis det er børn med, så er det Fælledparken. De mange legepladser er helt i særklasse og har reddet os mange formiddage. Alle Østerbros parker er en spadseretur værd, og jeg elsker Ryvangen og Holmens Kirkegård. Når det altså ikke er tid til is en på Olufsvej eller Rosenvængets Allé, eller madmarkedet på Sankt Jakobs Plads eller ….

- Hvad er det værste ved Østerbro?

- Jeg kan godt blive træt af de mange fordomme om Østerbro. Forestillingen om at folk der bor her er på én bestemt måde og opfører sig på én bestemt måde. Jeg tror, at de færreste egentlig er klar over, hvor stor og hvor forskelligartet bydelen er. Da vi flyttede fra indre til yderste Østerbro for tre år siden var det en flytning fra sushi og til kinagrill. Dét spænd er også Østerbro.

- Hvad er dine fremtidsønsker for Østerbro?

Altså ud over at man igen kan færdes på Østerbrogade? Måske at der også blev givet lidt mere kærlighed til Udkantsøsterbro, så det ikke føles helt så meget som en satellit, der ikke hører sammen med resten af bydelen!

Benni Bødker

Er født i 1975 og uddannet cand.mag. i dansk og filosofi fra Roskilde Universitetscenter. Bor på Østerbro med sin kone og børn.

Han har siden 2003 skrevet over 100 bøger, især inden for genrerne gys, krimi og fantasy og ofte for børn, men skriver også for voksne. Han har modtaget flere priser for sine bøger.

Han har blandt andet skrevet Nattens Børn, Operation Bloddiamant, Djævlens Øje og serien 2100. Han har netop udsendt "Occidentens stjerne", der foregår i starten af det 20. århundredes Paris.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce