Når man går rundt på de frederiksbergske kirkegårde, kan man ofte nikke genkendende til navne, man i forvejen kender fra nogle af Frederiksbergs pladser, veje og alléer.
Navnlig på Frederiksberg Ældre Kirkegård og Solbjerg Parkkirkegård finder vi således mange mennesker, der har spillet så stor en rolle i byens historie, at de har fået et sted opkaldt efter sig.
Et godt eksempel på det er Bernhard Bang, som er begravet centralt på Solbjerg Parkkirkegård, og som vi nok i dag mest kender, fordi han har lagt navn til Bernhard Bangs Allé. Han tilhører den fremtrædende danske slægt Bang, som har fostret mange interessante personer, blandt andet professor og konseilspræsident (statsminister) P.G. Bang (ham med Peter Bangs Vej), forfatteren Herman Bang og præsten og salmedigteren N.F.S. Grundtvigs mor, Cathrine Marie Grundtvig, f. Bang.
Bernhard Bang selv var født i Sorø som søn af en lærer. Han tog medicinsk embedseksamen og videreuddannede sig derefter til dyrlæge. Efter at have fungeret som læge i København i nogle år, blev han i 1879 ansat som lærer i kirurgi og leder af ambulatoriet på Landbohøjskolen, og han var herefter ansat her i forskellige stillinger (senest som veterinærfysikus og professor i veterinærvidenskab) frem til sin pensionering i 1922.
Fra lægevidenskaben kendte han til brugen af antiseptik (renlighed og bekæmpelse af bakterier) i forbindelse med operationer, og han blev kendt for, at en stor del af de dyr, han behandlede, faktisk overlevede.
Nikolaj BøghBang er verdenskendt i veterinære kredse for at have opdaget årsagen til den smitsomme abort hos kvæg.
Hans centrale forskningsfelt blev dog bekæmpelse af smitsomme husdyrsygdomme, og navnlig stod han bag den systematiske bekæmpelse af kvægtuberkulose efter principper, som senere blev udbredt til hele verden.
Tyskeren Robert Kock havde opdaget og beskrevet tuberkelbakterierne og brugen af dem (i form af såkaldt tuberkulin) til at påvise tuberkulose. Bernhard Bang indførte Kochs principper i opsporingen af tuberkuløsekøer. Han påviste også, at pasteuriseret mælk ikke var smittefarlig, og derefter blev pasteuriserings-anvendelse udvidet fra at være en konserveringsmetode til også at kunne have en smittebeskyttende effekt, og pasteurisering af mælk og fløde blev pålagt ved lov.
Bang er verdenskendt i veterinære kredse for at have opdaget årsagen til den smitsomme abort hos kvæg. Han undersøgte bakterier fra aborterede kvægfostre, dyrkede bakterierne kunstigt og viste, at indsprøjtning af den dyrkede bakterie forårsagede abort hos kvæg. Han døbte bakterien Bacillus abortus.
Udover gravstedet på Solbjerg Parkkirkegård, som er rejst af danske dyrlæger og udsmykket med et bronzerelief af ham, findes der også en bronzebuste af Bang på Grønnegårdsvej, på Landbohøjskolens tidligere område (i dag en del af Københavns Universitet).