Annoncørbetalt indhold

Bør dit firma få en in-house stresscoach?

PR-foto credit

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Ofte må du gå en svær balancegang som (mellem)leder, når du skal fordele arbejdet enten i firmaet som helhed eller bare blandt de ansatte under dig. Hvor mange arbejdsopgaver kan du give firmaets ansatte, uden de bliver kørt ned over tid? Via trivselsundersøgelser kan du hitte ud af, om du presser de ansatte for hårdt til, at psyken kan følge med. Men hvordan kan du forebygge fx stress i firmaet?

Overvej en erhvervspsykolog ved stressede medarbejdere

Annonce

Nu er der fx erhvervspsykologer at hive fat i, hvis du vil have et par eksterne øjne på arbejdsgangene i din virksomhed. Står du med konkrete stress-, angst- eller depressionsramte medarbejdere, som du vil have på ret køl igen, kan det måske også være muligt at få et forløb med samtaler mellem den ansatte og en psykolog i stand – et delmål kan være at finde ud af, om sygdommen skyldes arbejdet.

Vil du hente kræfterne til stresshåndtering internt?

Måske er du frisk på at sende HR eller en anden medarbejder på kursus, så du i stedet for at hente hjælp udefra, hvis du står med ansatte, der mistrives på arbejdspladsen, kan hente ressourcerne til at løse forløbet inde i firmaet? Her vil det nok være en stresscoachuddannelse, der giver mening, og den ruster medarbejdere i din virksomhed til forebyggelse og håndtering af stress på flere områder.

Opkvalificér en medarbejder til at genkende tegn på stress

Fx skulle den ansatte gerne lære at forstå forskning inden for stress på et grundlæggende niveau, hvilket giver vedkommende lidt konkret viden at tage udgangspunkt i. Som noget andet lærer den ansatte at genkende adfærd(smønstre) hos stressede. Og selvfølgelig lærer den ansatte at sørge for, den stressede bliver vejledt, og at virksomheden får at vide, hvordan den bør agere under forløbet.

Send HR på stresscoachuddannelse – måske svarer det sig

Det er kedeligt at miste en kompetent, måske endda specialiseret, medarbejder til stress. Så har du mulighed for at undgå det ved at have en in-house-stresscoach til at håndtere sager om stress, når de opstår, er det rart. At stress bliver håndteret af fx HR hjælper også med at holde problemer med arbejdsmiljøet eller specifikke arbejdsgange inden for firmaets mure – hvis de lader sig løse internt.

Send HR på stresscoachuddannelse – undgår du at måtte sige farvel til en dygtig medarbejder, så vil penge brugt på uddannelsen formentlig spare sig hjem igen, så du ikke skal til at på jagt efter en ny.

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Jysk Fynske Mediers kommercielle afdelinger og en annoncør.

Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Jysk Fynske Mediers nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til Jysk Fynske Mediers nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens logo for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.