Annonce
København

Børn bygger egen skaterrampe ved Smedetoften

Hvert år afholder Københavns Kommune FerieCamp, hvor børn i alle aldre kan afprøve forskellige arrangementer i hovedstaden. I Nordvest kunne børnene, i samarbejde med FabLab, bygge en skateboard rampe til pladsen foran biblioteket. Foto: Rasmus Grusgaard.
Der er blevet skåret med CNC-fræsere og boret med boremaskiner, da sommerferiebørn gik i gang med at stable en ny skaterrampe på benene i Nordvest.

Sommerens FerieCamp er i fuld gang rundt omkring i hovedstaden og i Nordvest gik en af aktiviteterne ud på at bygge en skateboardrampe i samarbejde med foreningen FabLab.

FabLab står for fabrication laboratoryer, og er et frivilligt drevet værksted, som har en lang række maskiner til kreative projekter, hvor du kan få adgang til for eksempel 3D printere, laserskærere, CNC-fræsere og andre digitale produktionsmaskiner og værktøjer.

I løbet af uge 28 blev der bygget og banket ved Ungekulturhusets lysring på Smedetoften. Her hjalp frivillige fra FabLab børn i alderen 10-15 år med at få stablet en flot skaterrampe på benene, som nu kan benyttes af andre skatere foran biblioteket på Rentemestervej.

Annonce
Sådan så skateboard rampen ud mens den stadig var under opbygning på pladsen under lysringen, hvor FabLabs værksted ligger. Foto: FabLab Nordvest.

- Vi lærer børnene at bruge de forskellige maskiner, hvor selv dem som skærer skævt i sløjdtimerne, kan få succes med de digitale værktøjer, fortæller Rasmus Grusgaard, som er frivillig hos FabLab Nordvest.

Børnene har hurtigt fået skabertrang og pønser allerede på at bygge flere skaterramper til at bryde og skabe liv på pladsen foran biblioteket, som måske kan være første skadestik til en ny skaterpark i Nordvest.

FabLabs nye makerspace kalder på skaberglade familier

For et par år siden var foreningen FabLab med til at rejse fondspenge til indretning af et nyt såkaldt "makerspace" i ungdomsklubben på Smedetoften. Her kunne klubbens unge bruge udstyret til at realisere deres egne gode ideer. I første kvartal 2021 har Fablab Nordvest flyttet alle deres aktiviteter til Smedetoften, så andre med skabertrang også kan få glæde af det af værkstedet.

Ungdomsklubben og FabLab Nordvest forventer at det nye samarbejde vil føre til nye spændende konstruktive fællesskaber og glæder sig til at byde flere familier og børn velkommen i deres makerspace.

Her vil der løbende vil være arrangementer og workshops, hvor børn og voksne kan lære at bruge 3D printerne, laserskærer og robotarme. Hvis man vil vide mere kan man besøge værkstedet hver torsdag mellem 17 og 22.

Annonce
Alarm 112

Politiet efterforsker bombe- og dødstrusler mod Radio Loud

København

Mandagens coronatal: 70 procent har fået det første stik

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Kvinde snydt af tricktyv: Kort efter fik hun sin hævn

BYLIV

Så er det slut: Herolds Varehus bliver til museum i Stege

112

Person reddet ud fra brand i natten

København

Kæmpe debat om larm i Nørrebroparken: - Politiet burde skue ned for deres sirener

KLUMME

Mai & Rådhuset: Hvis du vil have en ven i politik, bør du købe en hund

BYLIV

Spøgelseshistorier fra Fyrtårnet: Røgalarmen gik i gang hele tiden

Byliv

Ikonisk kunstværks overlevelse lider et knæk: Uden det mister området en vigtig del af sin historie

Byliv

Grim ulykke og katastrofal skolegang fik Jakob til at miste alt håb: I dag er han en, andre ser op til

Alarm 112

Ung mand stukket med kniv under større slagsmål på Amager

Alarm 112

Kvindelig fodgænger indlagt efter påkørsel på Amager

112

53-årig mand varetægtsfængslet for vold mod sin kæreste - hun er stadig i kritisk tilstand

Annonce