Annonce
København

Beboer i appel til forældrene: Jeres børn udsætter sig for livsfare

Unge laver hovedspring i kanalerne ved Marmormolen med fare for liv og førlighed. Området er ikke badezone, og det er både forbudt at farligt at hoppe i. Foto: Privat
Unge helt ned til 12 år mødes stadig i store grupper og laver blandt andet hovedspring i kanalerne mellem Marmormolens bygninger med fare for at brække nakken.

Beboere i Marmormolen kommer nu med en appel til forældrene: Få styr på jeres børn, for det, de unge laver hernede, kan koste dem liv eller førlighed.

- Det er et spørgsmål om tid, før der sker noget alvorligt her på Marmormolen. De unge laver hovedspring i kanalerne, hvor der slet ikke er dybt nok, her er både, som kan sejle de unge ned og oven i købet er de ofte så fulde, de knap nok ved, hvad de laver, siger Maria, der er beboer ved Marmormolen og kun ønsker at stå frem med fornavn.

Beboerne forsøger selv at være i løbende dialog med de unge, som de beskriver som værende i alderen 12 til 18 år. Uden voksenopsyn og med snakketøjet i orden er de unge velformulerede og komplet ligeglade med politiets anvisninger.

Annonce

- Lige så snart politiet har været her for at fortælle dem, at de ikke må bade her, kommer de unge tilbage. Det er selvfølgelig i sig selv provokerende, at nogle på den måde slipper afsted med af ignorere reglerne. Men det er også angstprovokerende, for de unge laver hovedspring, hvor der slet ikke er dybt nok, og bader, hvor der er både forurenet og bådfart, siger Maria.

Ligeglade med politiet

Københavns Politi var sidste fredag til stede langs Nordhavnsbassinet.

- Vi oplever, at en del borgere ikke har helt styr på, hvor i byen man må bade, så derfor var vi fredag i Nordhavn for at fortælle om reglerne til besøgende, siger Din Betjent i Nordhavn, Jonas Strand.

Forrige fredag blev det til et bødeforlæg til en enkelt ung mand, der hoppede direkte i vandet lige efter, politiet havde fortalt de tilstedeværende langs kajen, at det ikke er tilladt at bade ved Marmormolen.

der bliver larmet, så jeg nogle gange føler, jeg bor i Lalandia. Når det er så er sagt, er jeg også mega bekymret for de unge

Maria, beboer Marmormolen


Ligegyldigheden overfor politiets henstillinger er noget, beboerne i Marmormolen kan genkende hos de 12 til 18-årige, der bruger området som samlingssted.

- Når politiet er gået, fortsætter de unge. Når man har valgt at bosætte sig i Marmormolen, er det jo fordi, man kan lide byen, og at her er liv. Men jeg har flere gange siddet på min altan og frygtet for de unge menneskers liv, fordi de springer ud i kanalerne, hvor der slet ikke er dybt nok, siger Maria.

Hun understreger, at de unge mennesker, der kommer ned på Marmormolen og sidder lige så stille i aftensolen og nyder en flaske vin og noget medbragt take-away, ikke er problemet. Problemet er den grænseoverskridende og samtidig farlige opførsel.

- Altså, kanalerne og vandet er jo sådan set vores baggård. Jeg kunne da godt tænke mig, at vi beboere for eksempel kunne have en barnevogn stående udenfor, men det kan vi jo ikke i dag, fordi folk kommer ind og bruger vores baghaver som toilet og der bliver larmet, så jeg nogle gange føler, jeg bor i Lalandia. Når det er så er sagt, er jeg også mega bekymret for de unge. Jeg håber virkeligt, at forældrene tager en snak med deres børn om, at badning ved Marmormolen ikke bare er ulovligt - det er også farligt, siger Maria.

Annonce
Alarm 112

Politiet efterforsker bombe- og dødstrusler mod Radio Loud

København

Mandagens coronatal: 70 procent har fået det første stik

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Kvinde snydt af tricktyv: Kort efter fik hun sin hævn

BYLIV

Så er det slut: Herolds Varehus bliver til museum i Stege

KLUMME

Mai & Rådhuset: Forvirringen om Amager Fælled er nu total – politikerne vil have hastemøde

112

Person reddet ud fra brand i natten

København

Kæmpe debat om larm i Nørrebroparken: - Politiet burde skue ned for deres sirener

BYLIV

Spøgelseshistorier fra Fyrtårnet: Røgalarmen gik i gang hele tiden

KLUMME

Mai & Rådhuset: Hvis du vil have en ven i politik, bør du købe en hund

Byliv

Ikonisk kunstværks overlevelse lider et knæk: Uden det mister området en vigtig del af sin historie

Byliv

Grim ulykke og katastrofal skolegang fik Jakob til at miste alt håb: I dag er han en, andre ser op til

Alarm 112

Ung mand stukket med kniv under større slagsmål på Amager

Alarm 112

Kvindelig fodgænger indlagt efter påkørsel på Amager

Annonce