Annonce
Spørg os

Beboere mangler p-pladser, alligevel står flere tomme om natten: - Det er fuldstændig hul i hovedet

Britta Ankerstjerne ved parkeringspladserne, hvor man kun må parkere to timer ad gangen, døgnet rundt. Foto: Hanne Bjørton
Der hersker kaotiske tilstande, når bilen skal parkeres i et af Københavns nyere boligområder. Alligevel holdes flere p-områder tomme om natten til stor frustration for beboerne.

- Hvis jeg er heldig at komme hjem før klokken 16 og får en parkeringsplads, og min mand så kommer hjem med toget klokken 21, så må jeg sige: Nej, jeg tør ikke tage bilen ind og hente dig, for vi finder aldrig en plads, når vi kommer tilbage, siger Britta Ankerstjerne.

Hun bor med sin mand Peter på Etta Camerons Vej på Sluseholmen, og her har beboerne lige som andre steder i København flere biler, end der er parkeringspladser.

Men det gør efter hendes mening situationen absurd, at en stribe parkeringspladser lige foran parrets lejlighed er ubrugelige om natten. Her er det nemlig døgnet rundt kun tilladt at parkere to timer ad gangen.

Annonce

Parret bor i en iværksætterlejlighed – en beboelseslejlighed, som har et større kælderrum til erhvervsformål. Herfra driver Britta Ankerstjerne sin kursus- og konsulentvirksomhed Peak Balance, som coacher og rådgiver i ledelse, salg og adfærd.

- Det er en rigtig god ide med iværksætterlejlighederne, og vi er så glade for at bo her. Vi fik at vide, at parkeringspladserne foran skulle tilgodese, at vores kunder kan parkere her. Men der er ingen af os i iværksætterlejlighederne, som har kunder efter klokken 21, så det giver ingen mening at have to timers-parkering om natten, siger Britta.

Mange fra andre ejendomme er opmærksomme på, at der er offentlige pladser, og så kommer de herover med deres bil nummer to.

Britta Ankerstjerne, beboer på Sluseholmen

- Det er jo et område, hvor der er alt for få pladser. På selve vejen Sluseholmen er der to timers parkering, indtil butikkerne lukker, og så er der fri parkering indtil næste morgen. Og det giver god mening, for så kan man komme ind og handle. Her hos os gælder det hele natten, og jeg har set folk få bøder om natten for at holde på en plads herude. Men hvad er formålet med at holde p-pladser tomme hver nat? spørger Peter Ankerstjerne.

Det spørgsmål har vi stillet videre til grundejeren Danica Pension, som også administrerer parkeringspladserne:

- Det er et område i udvikling, hvor vi tester forskellige ting af. Vi vil gerne tilgodese iværksætterlejlighedernes kunder med disse parkeringspladser, men hvis der er noget, der ikke fungerer, så vil vi gerne kigge på det. Der er ingen grund til, at parkeringspladserne skal være tomme om natten, siger Signe Bendix Skaarup, der er asset manager hos Danica Ejendomme.

Dør direkte til p-kælder

I kælderrummet, hvor Britta holder kurser og har lagerrum med kursusmateriale til eksternt brug, er der en grå dør direkte ned til ejendommens egen kælderparkering.

I princippet kan hun læsse sit materiale på en lille vogn og trille det ned til bilen i kælderen, når hun skal ud til et eksternt kursus. Der er bare et lille men.

- Alle 10 iværksætterlejligheder har en dør ned til parkeringskælderen. Man kan bare ikke være sikker på at få en plads der. Man kan købe en nummereret plads, og ellers er kælderen åben for, at alle kan parkere med EasyPark, fortæller Britta.

Britta Ankerstjerne i sine erhvervslokaler - den grå dør bag akvariet fører direkte ned i p-kælderen. Hvor hun ikke kan få en fast plads. Foto: Hanne Bjørton

Da parret flyttede ind i september, var alle nummererede pladser i kælderen udsolgt.

- Men vi fik at vide, at der var masser af plads i resten af kælderen. Vi blev skrevet på venteliste til en nummereret plads, og efterhånden som der er bygget færdigt herude, er de øvrige pladser i kælderen fyldt op dagligt. Mange fra andre ejendomme er opmærksomme på, at der er offentlige pladser, og så kommer de herover med deres bil nummer to, fortæller Britta.

- Alle pladser er optaget efter klokken 17, og så må man køre rundt i kvarteret. Vi ender tit med at bruge betalingsparkering på en grusparkeringsplads i nærheden. Vi har allerede betalt for fuld måned i parkeringskælderen, det koster 900 kroner, og så koster det 150 kroner pr. nat på grusparkeringen, siger Peter.

Annonce

Venteliste blev annulleret

Parret har nu i stedet lejet parkeringsplads i en kælder i en ejendom omkring 100 meter væk. Men selvklart uden den nemme adgang fra Brittas erhvervslokale.

- Nu skal jeg i stedet bære mit materiale fra en trappe ude på vejen, så selvfølgelig er det ikke optimalt at holde hos en naboejendom, siger hun.

For nylig har administratoren af parkeringskælderen i parrets egen ejendom besluttet at annullere ventelisten til de nummererede p-pladser.

- Fordi man ikke orker flere sure miner. Men hvad så, hvis en flytter herfra, som har en nummereret plads? Så vil man tilbyde den til en ny lejer udefra, mens vi må over i en anden ejendom og holde. Det er da dumt med dumt på! Undskyld, men hvor svært kan det være? siger Peter.

- Det kan godt være, det virker nemmere for administrator, men hvis 40 beboere ligger og ringer hver måned for at høre, om der er kommet ledige pladser, hvad er så aflastningen? siger Britta.

Om den annullerede venteliste i parkeringskælderen siger Signe Bendix Skaarup fra Danica Ejendomme:

- Der er rigtig mange, der gerne vil have en parkeringsplads. Annulleringen af ventelisten er nok mæglernes måde at få styr på og håndtere det store flow, men der er ingen, der siger, det er den rigtige måde. Igen er det en by i udvikling, og vi tester, hvad der fungerer og ikke fungerer, og så må man justere. Vi vil gerne have, at beboere, erhverv og besøgende har det så nemt som muligt.

Annonce
Alarm 112

25-årig fanget som del af stort netværk: Falske betjente franarrede folk 6,2 millioner kroner

Annonce
Danmark

Mandagens coronatal: 570 er testet positive siden i går

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
København

Brandvæsnet kæmpede mod brand på Tranevej

København

Vi har mistet en ægte københavnerdreng: Sidney Lee død kun 43 år gammel

Alarm 112

28-årig anholdt og sigtet for drabsforsøg i København

112

Fire millioner kroner muret inde i kældervæg på Frederiksberg: Tre mænd dømt for omfattende kokainhandel

Nogle shopper Bitcoins til spotpris, mens andre ser starten på enden: Derfor er der kaos i kryptoverdenen

lommetyveri

Drenge på tyvetogt: Snød mor til to - og forsøgte at stjæle fra 92-årig

112

Efter vold på Amager-hotel: 28-årig er nu død

Ungeliv

- Til sidst blev vi truet med voldtægt og kniv: Teenagepige fortæller om det utrygge natteliv

UNDERVERDEN

Dar Salim flytter ind i hårdkogt miljø med udsigt fra skrantende højhus

Tre grunde til at Erdogan spærrer vejen til Nato for Sverige og Finland

Lagt i håndjern

Venner ville bare spille fodbold: Men så stormede civilbetjente ud af bilerne og smed dem i håndjern

København

Demokrati eller Distortion: Københavns Kommune aflyser Distortion på Rådhuspladsen og flytter folkefesten væk fra valgsted

Alarm 112

Mand i kritisk tilstand efter togpåkørsel ved Dybbølsbro Station

Annonce