Annonce
Navne

Bertel Haarder: - Østerbroere beskyldes for at være cafe latte-radikale, enhedslistefolk, speltsegment og det, der er værre: ”Rige svin”

Som kulturminister var Bertel Haarder (V) på hjemmebane på Østerbro, da den gamle brugs i Brumleby blev genindviet som museum i efteråret 2016. Arkivfoto: Michael Paldan
Folketingsmedlem Bertel Haarder har boet i Rosenvænget-kvarteret i mere end 45 år. Han nyder at bo tæt ved vandet og vinterbader hver morgen i de kolde måneder.

- Hvorfor flyttede du til Østerbro?

- Jeg var blevet valgt til Folketinget i 1975 i Aalborg og overtog samme år en kreds i Københavns Amt. Det gjorde det muligt for mig at være sammen med vore små børn, der efterhånden ikke kunne kende mig, fordi jeg altid var i København.

-  Hvad er det bedste ved Østerbro?

Annonce

- At man er tæt ved alting, kan cykle eller gå til næsten alt, og nu er der oven i købet metroen. Og så elsker jeg nærheden ved vandet, som mågerne minder os om. Jeg vinterbader hver morgen ved Svanevinterbadet.

- Hvilke yndlingssteder på Østerbro har du savnet under coronanedlukningerne?

- Restaurant Sct. Jacques ved Sankt Jakobs Plads


At der bliver endnu mere attraktivt ved havnefronten med endnu flere bademuligheder og saunaer. Og hvorfor ikke anløb for havnebådene og rutefart til Hven?

Bertel Haarders fremtidsønske for Østerbro


- Hvor på Østerbro vil du helst tilbringe en solskinstime?

- Ved Langelinje tæt på isbjørnen, hvor der er to bænke! Eller i Fælledparken, når der ikke er 1. maj-fulderikker!

- Du får besøg udefra. Hvad vil du vise på Østerbro?

- Havnefronten ved Århusgade og Svaneknoppen - og lystbådehavnen, hvor jeg desværre aldrig har haft tid til at få en bådplads og en båd.

- Hvad er det værste ved Østerbro?

- At man ikke tør røbe, hvor man bor, fordi østerbroere beskyldes for at være cafe latte-radikale, enhedslistefolk, speltsegment og det, der er værre: ”Rige svin”, som en rundviser i Rosenvænget smagfuldt fortalte, da hun viste rundt!

- Hvad er dine fremtidsønsker for Østerbro?

- At der bliver endnu mere attraktivt ved havnefronten med endnu flere bademuligheder og saunaer. Og hvorfor ikke anløb for havnebådene og rutefart til Hven?

Bertel Haarder

Bertel Haarder (f. 1944)  er medlem af Folketinget for Venstre. Han er præsident for Nordisk Råd, formand for udenrigsudvalget og Det Kgl. Teater. Minister i sammenlagt mere end 21 år, blandt andet som undervisningsminister og integrationsminister, i flere perioder mellem 1982 og 2016, hvilket gør ham til den længstsiddende minister nogensinde. Født på Rønshoved Højskole, Kruså.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Knivstikkeri i København: Mistænkt er anholdt

Annonce