Annonce
Byliv

Birgit boede på Karens Minde hele sin ungdom: Nu kan du gå på opdagelse i hendes minder

Birgit Neja er vendt tilbage til Karens Minde, hvor hun boede fra 1959-1983. Det gør hun med sin kunst, der er inspireret fra hendes tid på Karens Minde. Foto: PR
Birgit Neja vender tilbage til Karens Minde, hvor hun voksede op og tilbragte det meste af sin ungdom. Det gør hun med sin egen kunstudstilling, der fejrer hendes 25 år i kunstbranchen.

Birgit Neja voksede op på Karens Minde i Københavns Sydhavnskvarter i perioden 1959-1983. Hun var syv år, da hun flyttede ind på Karens Minde, der i årene 1880-1987 fungerede som asyl under forsorgen.

Nu er Birgit Neja vendt tilbage til Karens Minde, der nu er kulturhus, med sin kunst i anledning af sit 25. års jubilæum på Kunstskolen for voksne udviklingshæmmede.

Birgit Neja har mange ungdomsminder fra tiden på Karens Minde, som igennem alle årene har været et tema, som Birgit Neja har taget op i sit billede-repertoire.

Annonce

Frem til 15. juli kan du ved selvsyn tage et smut til Karens Minde Kulturhus, hvor hendes kunst er udstillet, og hvor du vil kunne se, hvordan hendes værker bl.a. er inspireret fra tiden på sydhavnens røde slot.

- Jeg kan godt lide at tegne mennesker, jeg synes mennesker er flotte, siger Birgit Neja.

Dette fremgår tydeligt i Birgit Nejas motiv-verden, der ofte rummer mennesker. Hendes værker er inspireret af eget liv med kærester, veninder, rejser, gennem samvær i dagligdagen, parafraser og inspirationsture med Kunstskolen.

Hendes værker kan ses i caféens åbningstider på Karens Minde Kulturhus, som er: mandag, tirsdag, onsdag og fredag for 12-17 og torsdag fra 12-20.

Med fra Begyndelsen

Birgit Neja var med fra begyndelsen, da Kunstskolen for voksne udviklingshæmmede åbnede i 1994. Længe før dette var hun begyndt at tegne og male sine oplevelser.

Birgit Nejas malerier kendetegnes ved en farverig palette, og en meget markant kontur, der på sin helt egen måde indrammer og omfavner motiverne i værket.

Gennem årene har Birgit Neja deltaget i både store som små udstillinger med Kunstskolen, i ind-og udland, samt diverse vandreudstillinger såsom udstilling på Louvre i Paris, Det Danske institut i Athen, Kunstcenter Silkeborgbad, Det nationalhistoriske Museum på Frederiksborg Slot osv. Listen er lang.


Jeg kan godt lide at tegne mennesker, jeg synes mennesker er flotte.

Birgit Neja


25 år på Kunstskolen har nemlig budt på mange store oplevelser, og ikke mindst påskønnelser af Birgit Nejas fantastiske kunst.

Hun har blandt andet mødt Kronprinsesse Mary, modtaget flere priser, fået udvalgt værker på censurerede udstillinger, og deltaget i studierejser til Arvika, Athen, Firenze, Barcelona, Paris og Berlin. Birgit Neja har alle årene udvist en stor energi og glæde ved at udtrykke sig gennem kunsten.

Hendes værker er genkendelige og unikke. De drager beskueren ind i et mylder af små detaljer, og personlige fortællinger, og hendes foretrukne medium været akryl på lærred.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce