Annonce
Byliv

Birthe bærer 25 års minder fra Frederiksberg Centret i sin frakke

Birthe Aasted har et helt særligt forhold til Frederiksberg Centret, som hun var med til at sige god for, da hun sad i kommunalbestyrelsen på Frederiksberg. I dag er hun trofast kunde i centret, hvor hun ordner mange af sine ærinder. Foto: Julie Stougaard
18. september kan Frederiksberg Centret fejre 25 års fødselsdag. Birthe Aasted har været fast kunde i Frederiksberg Centret siden åbningen, hvor hun var medlem af kommunalbestyrelsen på Frederiksberg og var med til at behandle planen om byens nye, store shoppingcenter.

Der er intet, der afslører, at den nydelige, mørkegrønne frakke, som Birthe Aasted står med over armen, har 25 år på bagen. Men ikke desto mindre købte hun den i en forretning i Frederiksberg Centret dagen før den officielle åbning i 1996.

Birthe Aasted, der i dag er 83, var nemlig på det tidspunkt medlem af kommunalbestyrelsen på Frederiksberg og medlem af teknik- og miljøudvalget, dét som i dag hedder by- og miljøudvalget. Hun var derfor en af dem, der var med til at sige god for planen for Frederiksbergs nye, store shoppingcenter, fortæller hun.

- Det var et spændende projekt, for det var kæmpe stort, og allerede dengang var der også fokus på, at der med tiden skulle kunne komme en metro.

Annonce

Smugkig dagen før dagen

Som medlem af teknik- og miljøudvalget var Birthe Aasted en af flere, der, udover at deltage ved den officielle indvielse med daværende borgmester John Vinther, fik mulighed for at komme dagen før den store åbning 18. september for at se det nye center indefra. Og det ville hun gerne.

Det var et spændende projekt, for det var kæmpe stort, og allerede dengang var der også fokus på, at der med tiden skulle kunne komme en metro.

Birthe Aasted

- Det var interessant at se, hvordan det tonede frem, og det var spændende at se, hvordan det så ud, nu da det var færdigt. Der var travlhed indenfor, da vi kom ind i centret og blev vist rundt, for der var stadig meget, der skulle nås inden den store åbning. Men vi fik at vide, at hvis vi så noget, vi gerne ville købe, så kunne vi godt købe det allerede i dag, fortæller Birthe Aasted med et smil og fortsætter:

- Og så var vi nogle, der så den her fine frakke, som er så praktisk, fordi den både kan bruges som regnfrakke og som almindeligt overtøj. Og som medlem af teknik- og miljøudvalget var jeg en del udendørs i forbindelse med besigtigelser og sådan. Så var det rart at have sådan en praktisk frakke, så den købte jeg, siger Birthe Aasted.

Annonce

Opfylder alle behov

Siden har hun været fast kunde i centret, hvor hun bruger et bredt udvalg af butikker.

- Hvis jeg kigger i køleskabet og opdager, at jeg mangler mere end et par ting, så tager jeg i Frederiksberg Centret. Det er også her, at jeg køber bøger, får hjælp til min telefon, hvis den driller, og så kan jeg godt lide at komme hos Joe & The Juice og få lidt at spise. Jeg har også været her meget med mine to børnebørn, da de var små. Der er jo altid noget at se på, og så kunne vi tage en tur med metroen. Det havde de meget glæde ud af.

Annonce
Bydel

Usædvanligt opråb: Kom og parkér jeres cykler her

København

Søndagens coronatal: Tre døde med Covid-19 det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
KULTUR

Tine og Carsten genåbner ikonisk kulturperle: - Det ville jo være synd, hvis der kom en cykelhandler i stedet

Danmark

Løvkvist til DF-årsmøde: Den weekend, Pia Kjærsgaard mistede sit parti

Sport

Chris Anker Sørensen er omkommet efter trafikulykke i Belgien

Samfund

Skilt skrevet på dansk skaber forvirring blandt romaer på Lyngsies Plads

Danmark

14.028 klip i kørekortet på et halvt år: Alt for mange er optaget af mobiltelefonen i trafikken

byliv

Ny hæder til København: Kåret som verdens sikreste by

Byliv

Folkefest på alléen: Årets teaterflise er lagt

Byudvikling

Så er den gal igen: Søjler i skandalebyggeri lever ikke op til brandkrav

Debat

Send ungerne på plejehjem

Københavns fremtid

KøbenhavnLIV inviterer til live-debat 50 dage før kommunalvalget

Byliv

Ikoniske Café Rosenhaven lukkes efter hård kamp: Det gør ondt at sige farvel

Byudvikling

Det er nu eller aldrig: Halvdelen af Bispeengbuen skal rives ned

Annonce