Annonce
Byliv

Bjarne og Jørn hylder Anker Jørgensen på hans plads i Sydhavnen: Ham var der ikke noget fint over

Bjarne og Jørn gav den gas med arbejdersange og nogle af de klassiske strejkesange. Foto: Foto: Ulla Hauer, Painting.dk.
Musikerne Bjarne Ørbekker og Jørn Petersen udgør duoen Strejkedrengene. Tirsdag 13. juli dragede de til Anker Jørgensens Plads for at hylde en af bydelens helte på hans 99 års fødselsdag.

Jørn Petersen og Bjarne Ørbekkers hjerter banker for musikken, de gamle historie og for Sydhavnen. Passionen udlever de med deres gruppe Strejkedrengene, der tirsdag 13. juli kl. 16.00 indtager Anker Jørgensens Plads for at hylde hele Sydhavnens Anker på hans 99 års fødselsdag.

Anker Jørgensen symboliserer nemlig alt det, Sydhavnen er og kan, mener Jørn Petersen.

- Anker var kendt af rigtig mange herude. Hans børn gik i skole her, og hans kone var formand for bestyrelsen i Brugsen, dengang den lå på Mozarts Plads. Han blandede sig i livet herude, og jeg er tit stødt ind i ham. Han var arbejderleder og sydhavner til fingerspidserne, og derfor er han i den grad værd at fejre, siger Jørn Petersen og fortsætter:

Annonce

- Man var på fornavn med ham her i Sydhavnen. Der var ikke noget fornemt over ham, selvom han havde været statsminister og arbejderleder, og derfor er han en, som sydhavnerne er stolte af.

Anker Jørgensens Plads

Strejkedrengenes fejring af Anker Jørgensen finder som nævnt sted på Anker Jørgensens Plads, der i de seneste år har tiltrukket sig en del negativ opmærksomhed med ballade i flere afskygninger.

Alligevel fastholder Bjarne og Jørn, at de skal spille og hylde Anker Jørgensens på pladsen.


Man var på fornavn med ham her i Sydhavnen. Der var ikke noget fornemt over ham, selvom han havde været statsminister og arbejderleder, og derfor er han en, som sydhavnerne er stolte af.

Jørn Petersen


- Jeg var lige nede og advare pølsemanden på pladsen om, at vi kommer forbi. Han er glad for, der sker noget, som kan stå lidt i modsætning til alt det negative, der har været skrevet om pladsen, siger Jørn Petersen og fortsætter:

- Vi kunne jo også have spillet ude foran Ankers gamle hjem her i Sydhavnen, men når han nu har fået den her plads med den fine statue, så har vi valgt at spille her og bidrage lidt til den gode stemning, som Sydhavnen rummer, siger Jørn Petersen.

Annonce

Lokale spillemænd

Jørn Petersen og Bjarne Ørbekker er begge fra Sydhavnen, hvor de bor i hver deres haveforening. De har begge været meget engagerede i fagbevægelsen, og derfor var det naturligt, at de kombinerede det med deres interesse for musik og kultur.

Strejkedrengene blev til, fordi Jørn Petersen i 2017 fik den idé, at ham og Bjarne Ørbekker skulle gøre en indsats for at bevare de gamle sange fra nogle af de aktiviteter og aktioner, de havde deltaget i.

Bjarne og Jørn fejrer Anker ved at spille gamle arbejdersange, som de blander med deres egne specialiteter i form af strejkesange. Kom gerne forbi, det bliver med garanti både hyggeligt og festligt.

Bjarne (tv) og Jørn (th) har en passion for musik og historie, som de forener i deres band Strejkedrengene. Foto: Ulla Hauer, painting.dk
Annonce
Alarm 112

Politiet efterforsker bombe- og dødstrusler mod Radio Loud

København

Onsdagens coronatal: 1284 nye smittede - flest siden slutningen af maj

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sundhed

Ældre får ikke besøg - og raske bliver ikke udskrevet: Sådan rammer sygeplejerske-strejken i København

Sygeplejerskernes strejke

Sygeplejerske-strejken breder sig: 'De betyder umindeligt meget. Alle andre er jo døde'

Debat

Skolestart: 37 familieformer er andet end bare ’mor og far’

BYLIV

Borgmester efterlyser redskaber, der kan bremse voldsomme huslejestigninger

Alarm 112

Ung kvinde voldtaget nær S-togsstation i København

Klima og miljø

Hokus pokus: Fortov og asfalt renser nu luften ved skole

Klumme

Mai & Rådhuset: Skeletterne vælter ud af skabet

København

Danmarks første te-bar er åbnet på Nørrebro og bag konceptet står en af Københavns bedste bartendere

Alarm 112

Tiltale: Mænd førte regnskab over narkosalg på telefon

112

Bilist taget med vanvidspromille på stærkt befærdet vej

København

Sygeplejersker udvider strejke med fertilitetspersonale

Annonce