Annonce
Byliv

Bogi fik ællinger på altanen og hele lokalområdet fulgte med: Det har været en vild oplevelse

Bogi Øregaard har fået et mere nært forhold til sine mange naboer på Teglholmen, efter andemor slog sig ned på hans altan. Foto: Jens Mouvielle
I slutningen af april så Bogi Øregaard en and spankulere rundt på sin altan. Det skulle vise sig at blive startskuddet til en rejse, han og de mange naboer i Teglholmen har fulgt tæt og som kulminerede 2. juni.

41-årige Bogi Øregaard har passet og plejet en andemor, der udvalgte hans altan som det sted, hvor hun skulle bringe sine ællinger til verden. I over en måned lå hun ude på Bogis altan, hvor hun havde erobret en altankasse, som hun havde lavet sin rede i.

Nogle ville måske se det som en byrde at have en and som fast indflytter på sin altan, men Bogi Øregaard så det som en oplevelse og delte glad videoer og billeder af andemors mission om at bringe liv til verden hos ham.

- Det har virkelig været sjovt at få lov at se og opleve hende i den her proces med at få ællinger, og det har været endnu federe at så mange af mine naboer har fulgt med og taget det til sig, griner Bogi Øregaard, der onsdag 2. juni om aftenen opdagede, at der var sket noget nyt ude i redekassen.

Annonce
Bogi Øregaard har fået et mere nært forhold til sine mange naboer på Teglholmen, efter andemor slog sig ned på hans altan. Foto: Jens Mouvielle

Andemor lå nemlig meget uroligt, og derfor ville Bogi Øregaard lige se til hende for at sikre, at alt var, som det skulle være. Til sin store glæde kunne han se fire små ællinger stikke hovederne frem under deres mor.

- Det var jo helt vildt, da jeg opdagede, hun havde fået ællinger. Jeg har jo passet og plejet hende og sørget for, hun ikke manglede noget. Så det var stort, siger Bogi Øregaard.

Måske kommer hun tilbage

Andemor blev ikke hængende længe med sine ællinger. Allerede morgenen efter var hun taget videre, og Bogi Øregaard kontaktede bekymret Dyrenes Beskyttelse, som har vejledt ham i pasningen af andemor undervejs.

- De sagde, at det ikke var unormalt, at hun tog hurtigt videre, og det vigtigste er bare, at hun har det godt, siger Bogi Øregaard, der måtte skuffe flere af sine naboer efter andemors hurtige afsked.

- Der er så mange, der har spurgt, om de kunne komme forbi og se ællingerne, så det er ærgerligt, de ikke kunne nå at se dem. Men måske vender hun tilbage næste år, så har de chancen der. Jeg håber i hvert fald meget på, at andemor vender tilbage.


Det har virkelig været sjovt at få lov at se og opleve hende i den her proces med at få ællinger, og det har været endnu federe at så mange af mine naboer har fulgt med og taget det til sig.

Bogi Øregaard


SydhavnenLIV har kontaktet zoolog Michael Carlsen og hørt, om andemor kan finde på at vende tilbage til Bogi Øregaards altan næste år.

- Det kan hun sagtens, hvis det har været en god oplevelse for hende at få sine ællinger et bestemt sted, er det ikke unormalt, hun vender tilbage.

Bogi Øregaard lader altankassen stå, som andemor efterlod den, og sørger næste år for, at der er græs og læ for sol og måger, så han er klar til det næste kuld, hvis andemor skulle slå et smut forbi til foråret.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
BYLIV

Her er forvandlingen af Skolen ved Sundet

Annonce