Annonce
Trafik

Borgmester lover: Vil undersøge om fartgrænsen kan sættes ned på farlig vej

Det her syn møder børn, der skal krydse Vesterfælledvej ved Ny Carlsberg Vej. Men selv uden arbejde i vejkanten er det ifølge flere forældre helt håbløst at færdes i den voldsomme trafik på Vesterfælledvej for børn. Foto: René Mølskov
Efter de mange læserhenvendelser til VesterbroLIV lover den ansvarlige borgmester på området at undersøge, om man kan sætte en lavere fartgrænse på Vesterfælledvej. Derudover er et andet tiltag allerede på vej.

Da Platanvej genåbnede var det som at fjerne en dæmning midt i en flod - bilerne fandt hurtigt ud af, at den korteste vej var fra Platanvej hen over Vesterbrogade og ned ad Vesterfælledvej.

For både skolebørn, daginstitutioner og de mange forældre har det givet god grund til bekymring. Men i Københavns Kommune har man slet ikke regnet på effekterne af genåbningen af Platanvej. Det er nemlig i nabokommunen, den beslutning er taget.

- Det er Frederiksberg Kommune, som har haft Platanvej lukket, og trafikalt er det en tilbageføring til situationen før Metrobyggeriet, oplyser forvaltningen i en mail til VesterbroLIV.

Annonce

Borgmester afgiver løfte

Den ansvarlige borgmester på området er teknik- og miljøborgmester Ninna Hedeager Olsen (EL), og hun fortæller på mail, at hun har opmærksomhed på området.

- Lokaludvalget har vist mig rundt på Vesterfælledvej, og det er tydeligt, at der er potentiale for forbedringer. For mig og Enhedslisten er hastighedsnedsættelser et af de bedste værktøjer til at skabe en mere tryg og sikker by – fordi lavere fart giver færre ulykker og bidrager til at få folk til at skifte bilen ud med mere bæredygtige transportformer, skriver hun blandt andet.

Vi har i det nye budget sat midler af til at gennemføre hastighedsnedsættelser flere steder i København, og her vil jeg bestemt undersøge, om Vesterfælledvej kan blive inkluderet.

Ninna Hedeager Olsen, teknik- og miljøborgmester (EL)


De lavere fartgrænser er et udtrykt ønske fra flere af VesterbroLIVs læsere, og til dem har hun gode nyheder i form af et løfte:

- Vi har i det nye budget sat midler af til at gennemføre hastighedsnedsættelser flere steder i København, og her vil jeg bestemt undersøge, om Vesterfælledvej kan blive inkluderet, siger Ninna Hedeager Olsen.

Annonce

Flere gode nyheder

Det er dog ikke kun borgmesteren, der har gode nyheder til de utrygge trafikanter omkring Vesterfælledvej. Teknik- og Miljøforvaltningen oplyser, at der faktisk allerede er planer for at gøre vejen mere sikker. Særligt omkring institutionen Molevitten, der ligger på Vesterfælledvej tæt ved Ny Carlsberg Vej.

- Inden årets udgang vil der blive etableret fire bump på Vesterfælledvej for at sænke hastigheden på strækningen, særligt omkring institutionen Molevitten, skriver forvaltningen i en mail til VesterbroLIV.

Annonce
Debat

Tillykke til Noma og Geranium – men lad os også hylde det lokale shawarma-sted

Debat

El-løbehjul er farlige og ikke grøn transport

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Og det er gratis at deltage

Øl til en 10'er og politikerbanko: KøbenhavnLIV inviterer til fredagsbar

Det sker

3-2-1 nedtællingen er for alvor begyndt til dette års kvindemesse

Byliv

Vedat laver telefoner og giver dem væk gratis: Ingen børn skal opleve det samme som jeg gjorde

BUTIKSLIV

De var ved at dreje nøglen om: Nu fejrer legendarisk tegneseriebutik rund fødselsdag med fest i to dage

S-politik?

Brugte kommunale medarbejdere til S-politik: Skarp kritik af overborgmesteren

KANDIDATTEST

Ved du hvem, du vil stemme på? Tag kandidattesten her

debat

Kommunen er for kompliceret, når selv borgmesteren er forvirret

Kultur- og fritid

Fri for frispark: - Du skal være mere med- end modspiller, hvis du vil til debat om Østerbros kultur og fritid

København

Massivt fund af kræftfremkaldende stof vækker bekymring: Findes PFOS også i København?

Byens Bedste LIV

RUST ryster rustet af sig og genåbner med ny energi

DEBAT

I vores by skal ingen føle sig tvunget til ørepropper

Retssag

Læk om pensionssager fra Frederiksberg Kommune skal for Højesteret

Byliv

Kæmpe marked kommer til Sydhavnen: Interessen blæser os omkuld

Annonce