Annonce
Debat

Borgmester: Renoveringen af Øbro-Hallen skal påvirke foreninger og svømmere mindst muligt

Øbro-Hallen skal renoveres til efteråret, og det står på et år. Arkivfoto: Michael Paldan

Den 14. april kunne jeg her i avisen læse et læserbrev om Øbro-Hallen af Mogens Lilledal Hansen, som er irriteret over, at Øbrohallen igen skal renoveres.

Jeg forstår til fulde frustrationen. Fra Mogens Lilledal Hansen, fra foreningerne og alle dem, der bruger svømmehallen i dagligdagen. Men svømmehaller er en type facilitet, der bruges meget og oplever slid og akutte skader, som ikke kan planlægges. Derfor skal de også løbende renoveres.


Annonce

Hvis renoveringen af Øbro-Hallen var gået i gang inden sommerferien – og svømmehallerne lige pludselig fik grønt lys til at genåbne – ville det imidlertid gå ud over tre forskellige svømmesæsoner samt den offentlige tid, hvor man kan komme ind fra gaden og svømme

Franciska Rosenkilde


Når det er muligt at planlægge, skal kommunen naturligvis gøre sit for at sikre, at renoveringerne planlægges, så de går mindst muligt ud over såvel foreningsliv som lokale svømmere.

Det er rigtigt, at der har været en række udfordringer i svømmehallen. Det drejer sig bl.a. om saunaen, de nye miljøvenlige urinaler og løsninger med bruserne. Flere af tingene er allerede blevet ordnet, og forvaltningen evaluerer løbende på de forskellige løsninger og arbejder dagligt på at forbedre, hvor det er muligt.

Og man er altid velkommen til at tage fat i medarbejderne i Øbro-Hallen, hvis man oplever problemer, så de kan løses hurtigst muligt.

Det er derimod ikke Kultur- og Fritidsforvaltningen – og dermed heller ikke mig som borgmester – der har ansvaret for byggerier og renoveringer. Heller ikke af svømmehaller. Det er Københavns Ejendomme og Indkøb og dermed overborgmesterens ansvar.

De har brugt nedlukningen i 2020 til at tage de nødvendige prøver og analyser i svømmehallen, samt gennemført det udbud, der minimum tager fire måneder, før man kan begynde renoveringen af svømmehallen.

Men vigtigst af alt starter renoveringen først til efteråret, fordi det påvirker svømmeforeningerne mindst muligt.

Hvis renoveringen af Øbro-Hallen var gået i gang inden sommerferien – og svømmehallerne lige pludselig fik grønt lys til at genåbne – ville det imidlertid gå ud over tre forskellige svømmesæsoner samt den offentlige tid, hvor man kan komme ind fra gaden og svømme, i løbet af sommeren 2021.

Ved at starte renoveringen 1. september sikres det, at den højest påvirker to svømmesæsoner. Det mener jeg er den bedste løsning på et ærgerligt problem.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce