Annonce
SAMFUND

Budgetaftale i Dragør: Kistebunden polstres og kystbeskyttelsen skal være robust

Dragørs budget er på plads og glæden var stor på Dragør Rådhus, da de fire aftalepartier kunne underskrive aftalen. Foto: Dragør Kommune.
Der er indgået budgetaftale på Dragør Rådhus mellem Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti, Venstre og Liste T. Partierne er enige om at polstre kistebunden med 40 millioner kroner i gennemsnit over de kommende fire år og arbejde for en robust kystbeskyttelse af Dragør.

’Budgettet der bærer kommunen videre’.

Det er overskriften på det budget, der er indgået søndag på Dragør Rådhus. Bag aftalen står Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti, Liste T og Venstre. Det Konservative Folkeparti står uden for aftalen, som blev underskrevet af aftalepartierne på rådhuset.

I en pressemeddelelse skriver aftalepartierne, at Dragør Kommune fortsat skal have fokus på bæredygtig økonomi og overholde budgettet. Konkret skal kommunen arbejde henimod at have minimum 40 mio. kr. i gennemsnit på kistebunden og hen over de næste fire år oparbejde et overskud på driften på 60 mio. kr.

Annonce

- Målet er at gøre økonomien mere solid og samtidig bidrage med Dragør Kommunes andel i overholdelse af økonomiaftalen mellem KL og regeringen, skriver partierne.

I budgetaftalen er der særligt investeret i det specialiserede skoleområde og i ældreområde samt sat penge af til fremtidige pensioner. Det er sket uden at beslutte generelle rammebesparelser i kommunen.

Tværfagligt samarbejde

Som noget nyt etableres et rehabiliteringsteam på ældreområdet. Med brede faglige kompetencer er målet sammen med borgeren at kunne reagere hurtigt på borgerens situation, aktuelle behov og justere et plejetilbud, så det passer bedst til borgerens behov. På børne- og skoleområdet prioriteres det tværfaglige samarbejde om børn og unge med og uden særlige behov. Særligt et fokus på de sårbare børn og unge skal opprioriteres på tværs af kommunens forskellige institutioner, som ud over skolerne, for eksempel også tæller Musik- og Kulturskolen, Dragør Ungdomsskolen og Klub Dragør.

Annonce

Robust kystbeskyttelse

I budgetaftalen er afsat penge til vedligeholdelse og renovering af veje, bygninger og til havnen, som hen over en fire års periode får tilført 40 mio. kr. Robust kystbeskyttelse og klimamål vil også være i fokus. For eksempel er afsat 24 mio. kr. til investering i energibesparelser på kommunens institutioner med etablering af varmepumper og udskiftning af vinduer.

Der skal også være mulighed for at etablere ladestandere ved Hollænderhallen til elbiler. Det er dog et område som skal undersøges nærmere.

Første fase af udviklingsprojektet for Dragør Havn skal sættes i gang næste år inden for den afsatte ramme på 30 mio. kr. Det tæller bl.a. etablering af nye bådpladser, at Østmolen tætnes, og der etableres en havnepromenade der tilgodeser gående, lystfiskere og badende.

Annonce

Glad borgmester

Dragørs borgmester Helle Barth (V) udtaler:

- Jeg er som borgmester rigtig glad for, at kommunens budget for 2022-2025 er på plads - det er et budget, der bærer kommunen godt videre. Det har været vigtigt for Venstre, at den vedtagne økonomiske politik er overholdt samtidig med, at de udmeldte rammer fra Kommunernes Landsforening og Regeringen for service og anlæg overholdes, hvilket er med til at konsolidere kommunens økonomi og holde de kommunale skatter i ro. Venstre kan stå fuldt inde for det aftalte budget. Således holdes kassebeholdning på mere end 40 mio. kr. og driftsoverskuddet øges til 60 mio. kr.

Dansk Folkepartis forhandler, Morten Dreyer, udtaler:

- Det er med glæde for Dansk Folkeparti, at vi atter i år fik et bredt flertal for budgettet. DF deltog igen i år for 12. gang i træk ud af de 12 år, vi har været i byrådet. En stor tak vores forligspartnere. Vi har naturligvis ikke kunnet få alle vores ønsker med, men forliget afspejler vores ønsker. En stor satsning på miljø og kystsikring. En god og robust ældrepolitik og en havneudbygning - for bare at nævne tre dele.

Nicolaj Bertel Riber, Socialdemokratiet, udtaler:
- Det er desværre ikke lykkedes at samle hele kommunalbestyrelsen bag budgettet denne gang, det havde vi gerne set, men vi er tilfredse med det endelige resultat. Budgettet er ansvarligt og overholder vores økonomiske pejlemærker i forhold til kassebeholdning, driftsoverskud og serviceramme. Det har været vigtigt for Socialdemokratiet. Vi er i særdeleshed glade for investeringen til flytning af Hjemmeplejen til Enggården og ser frem til, at det bliver realiseret. Det betyder, at der kan flyttes penge fra mursten til mennesker, og det sikrer samtidig en bedre faglig sparring mellem Plejehjemmet og Hjemmeplejen.

Peter Læssøe, Tværpolitisk Forening, udtaler:
- Vi er tilfredse med, at det er lykkedes at skabe et kommunalt budget i god balance på trods af, at Corona-pandemien har alvorlige konsekvenser for mange Dragør-borgere og for Dragør Kommune generelt

Annonce
Debat

Tillykke til Noma og Geranium – men lad os også hylde det lokale shawarma-sted

Debat

El-løbehjul er farlige og ikke grøn transport

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Og det er gratis at deltage

Øl til en 10'er og politikerbanko: KøbenhavnLIV inviterer til fredagsbar

Det sker

3-2-1 nedtællingen er for alvor begyndt til dette års kvindemesse

Støj

Eva-Sabrina er træt af larmende fejemaskiner tidligt om morgenen: - Det slider på mig

Byliv

Vedat laver telefoner og giver dem væk gratis: Ingen børn skal opleve det samme som jeg gjorde

BUTIKSLIV

De var ved at dreje nøglen om: Nu fejrer legendarisk tegneseriebutik rund fødselsdag med fest i to dage

S-politik?

Brugte kommunale medarbejdere til S-politik: Skarp kritik af overborgmesteren

KANDIDATTEST

Ved du hvem, du vil stemme på? Tag kandidattesten her

Kultur- og fritid

Fri for frispark: - Du skal være mere med- end modspiller, hvis du vil til debat om Østerbros kultur og fritid

debat

Kommunen er for kompliceret, når selv borgmesteren er forvirret

København

Massivt fund af kræftfremkaldende stof vækker bekymring: Findes PFOS også i København?

Byens Bedste LIV

RUST ryster rustet af sig og genåbner med ny energi

Retssag

Læk om pensionssager fra Frederiksberg Kommune skal for Højesteret

DEBAT

I vores by skal ingen føle sig tvunget til ørepropper

Annonce