Annonce
BUDGET 2022

Budgetaftale: Tårnby går lige til grænsen uden Venstre

Budgetaftalen i Tårnby har blandt andet fokus på den grønne omstilling og de vilde naturområder rundt om i kommunen. Foto: Jan Jeppesen.
Alle partier og en løsgænger minus Venstre står bag budgetaftalen på Tårnby Rådhus. Udgifterne til service og anlæg går lige til stregen. Med aftalen bruger Tårnby det maksimalt tilladte på service, og ligger lige omkring kommunens andel af det aftalte loft over anlægsudgifterne. Det er også aftalt at holde skatterne i ro.

Tårnby Kommunes husholdningsbudget for 2022 er på plads, efter Socialdemokratiet, SF, Radikale Venstre, Konservative, Enhedslisten, Dansk Folkeparti og løsgængeren Liv Dam, er blevet enige om et forlig. Venstre er det eneste parti i kommunalbestyrelsen, der ikke er med i aftalen.

Forligsparterne er enige om at overholde servicerammen, men også at tage et kassetræk på 94 millioner kroner for at holde skatterne i ro.

I korte træk er der plads til nye initiativer, der skal styrke det specialiserede socialområde. Der er fokus på børn og unge, en øget sundhedsindsat, forbedring af beskæftigelsesindsatsen, bedre bemamding på ældreområdet og investeringer i anlæg og bygninger.

Annonce

Jeg er rigtig glad for, at vi har samlet næsten hele kommunalbestyrelsen bag budgettet. Det viser stor ansvarlighed og sammenhold fra alle de medvirkende parters side. I Tårnby har vi været hårdt ramt af virkningerne af Covid-19-krisen, men vi har udvist rettidig omhu i opgangstiderne, og det betyder, at vi nu har mulighed for at styrke en række af velfærdsområderne.

Aftalen er med til at sikre velfærden for Tårnbys borgere, lyder det i en kommentar fra borgmester Allan S. Andersen (S):

- Jeg er rigtig glad for, at vi har samlet næsten hele kommunalbestyrelsen bag budgettet. Det viser stor ansvarlighed og sammenhold fra alle de medvirkende parters side. I Tårnby har vi været hårdt ramt af virkningerne af Covid-19-krisen, men vi har udvist rettidig omhu i
opgangstiderne, og det betyder, at vi nu har mulighed for at styrke en række af velfærdsområderne.

Lige til grænsen

Med aftalen bruger Tårnby det maksimalt tilladte på service, og ligger lige omkring kommunens andel af det aftalte loft over anlægsudgifterne.

- Det er vigtigt for at sikre og løfte velfærden til borgerne i kommunen, og sammen med et vist forbrug af likvide midler holdes skatter og grundskyld samtidig i ro, understreger borgmesteren:

- Der er rigtig mange gode initiativer, hvor vi også har valgt at investere i at udvikle kommunen. Jeg vil blandt andet fremhæve, at vi afsætter penge til en styrket sundhedsindsats.

I en fælles udtalelse til budgetaftalen hedder det blandt andet:

- Det er et godt og ansvarligt budget, som vi i samarbejde har fået landet. Det er et budget, hvor vi prioriterer, investerer og udvikler Tårnby. Der er udsigt til en styrkelse på en række af vores velfærdsområder samtidig med, at vi holder skatterne i ro. Vi har hver især taget ting
med ind til forhandlingerne, som vi har vurderet var vigtige at få med i næste års budgetaftale, og det er lykkedes at blive enige om en aftale, som vi alle sammen kan se os selv i.

Annonce

V stemmer ikke imod, men...

Venstre er ikke med i forliget af flere årsager, oplyser partiets borgmesterkandidat Dennis W. Clausen:

- Vi havde gerne set, at vores folkeskoler fik langt større prioritet end det nu er tilfældet. Det er ingen hemmelighed, at vi tager kapacitetsudfordringerne på især Pilegårdsskolen og Skelgårdsskolen dybt seriøst, og maksimalt vil have 22 elever i gennemsnit pr. klasse i indskolingen, siger han, og er skuffet over forhandlingsforløbet:

- Tårnby står i en svær situation, hvor Covid-19 har haft alvorlig indflydelse på kommunens økonomi og antallet af arbejdspladser. Budgetforhandlingerne er i år foregået i en stil, hvor partierne enten har kunnet vælge Socialdemokratiets løsning eller ingen løsning overhovedet.

- Vi føler os bestemt ikke lyttet til. Med meget kort varsel var der indkaldt til to såkaldte budgetforhandlingsmøder, og mødestilen var en opremsning af Socialdemokratiets og forvaltningens forslag uden efterfølgende mulighed for dialog og forhandling. Vi blev ikke inddraget, understreger Dennis W. Clausen, men tilføjer, at Venstre ikke stemmer imod budgettet, når det vedtages senere denne måned, og samtidig undlader at stille en række ændringsforslag, der belaster forvaltningen yderligere.

Nedslag i budgetaftalen

Investeringer i digitalisering og ny teknologi, som både kan sikre en bedre kvalitet og en mere effektiv ressourceudnyttelse - ikke mindst på det administrative område.

Der afsættes fire mio. kr. til at intensivere arbejdet med at få ledige ind på nye arbejdspladser f.eks. igennem et job- og uddannelsesværksted.

Det specialiserede socialområde tilføres 20 mio. kr. til øget service, som skal sikre, at børn og unge kan modtage specialundervisning.

Fokus på den grønne omstilling og de vilde naturområder rundt om i kommunen.
Fortsættelse af klima- og miljøinvesteringerne på anlægsområdet.

Styrket fokus på ernæring på plejehjemmene.

Etablering af en hygiejneorganisation som skal sikre en koordineret sundhedsindsats over for borgerne.

Ekstra midler til buskørsel i forbindelse med koloniophold for børn i SFO.

Anlægsprogrammet udgør i budgettet 151 mio. kr. og her fylder især en ny skøjtetal (28 mio. kr.) og skolerenoveringer, -moderniseringer samt -forbedringer (20 mio. kr.). Ligeledes skal der i samarbejde med fonde etableres en streetbasketbane på Løjtegårdsvej.

Der afsættes 15 mio. kr. til at etablere motorvejstilkørsel, vejanlæg og stitunnel ved Tårnby Torv.

 Styrkelse af SSP-arbejdet med henblik på en øget indsats på gadeplan.
Parterne bag aftalen har til hensigt at investere 28 mio. kr. over de kommende to år i etableringsudgifter vedrørende kommunens nye erhvervsområde (Kirstinehøj III).

Annonce
Bydel

Usædvanligt opråb: Kom og parkér jeres cykler her

København

Søndagens coronatal: Tre døde med Covid-19 det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
KULTUR

Tine og Carsten genåbner ikonisk kulturperle: - Det ville jo være synd, hvis der kom en cykelhandler i stedet

Samfund

Skilt skrevet på dansk skaber forvirring blandt romaer på Lyngsies Plads

Danmark

Løvkvist til DF-årsmøde: Den weekend, Pia Kjærsgaard mistede sit parti

Sport

Chris Anker Sørensen er omkommet efter trafikulykke i Belgien

Danmark

14.028 klip i kørekortet på et halvt år: Alt for mange er optaget af mobiltelefonen i trafikken

byliv

Ny hæder til København: Kåret som verdens sikreste by

Byliv

Folkefest på alléen: Årets teaterflise er lagt

Byudvikling

Så er den gal igen: Søjler i skandalebyggeri lever ikke op til brandkrav

Debat

Send ungerne på plejehjem

Københavns fremtid

KøbenhavnLIV inviterer til live-debat 50 dage før kommunalvalget

Byliv

Ikoniske Café Rosenhaven lukkes efter hård kamp: Det gør ondt at sige farvel

Byudvikling

Det er nu eller aldrig: Halvdelen af Bispeengbuen skal rives ned

Annonce