Annonce
Samfund

Buskager: Det er kritisabelt, at det er os der skal finde på løsninger på et problem, kommunen har skabt

Parkeringen på Buskager er ændret fra 11:00 - 13:00 til 8:00-14:00, og genboerne er ikke tilfredse. Billedet er taget på en hverdag efter klokken 8. Foto: Chili Djurhuus
Selvom genbeboerne til et affaldssorteringssystem på Buskager var blevet lovet et parkeringsforbud fra klokken 11.00 - 13.00, er det nu ændret til 8:00 - 14:00, og de er ikke tilfredse.

Efter der er blevet etableret en affaldssorteringsstation ved Grøndalslund på Buskager er parkeringsforbuddet blevet ændret fra 11:00 -13:00 til 8:00-14:00.

Og i andelsforeningen Stillebusk på Buskager frygter de, at det kommer til at betyde, at de kommer til mangle parkeringspladser, da de allerede oplever at folk har ændret parkeringsvaner.

Beboer i Stillebusk Else-Marie Buck fortæller.

Annonce

- Folk har ændret parkeringsvaner på grund af parkeringsforbuddet, og fordi kantstenen ved affaldssystemet er for høj til, at man kan åbne sin dør, når man parkerer, sukker hun og forsætter.

- Folk, der før parkerede på Grøndalslunds-siden, er begyndt at parkere på vores side, og nu er folk også, når de kommer hjem fra arbejde, begyndt at parkere på Damstien, fordi der ikke længere er parkeringspladser nok.

Folk er også, når de kommer hjem fra arbejde, begyndt at parkere på Damstien, fordi der ikke længere er parkeringspladser nok.

Opret parkeringsbåse

Andelsforeningen har dog en ide, til hvordan problemet kan løses.

- Vi har foreslået forvaltningen, at der bliver lavet parkeringsbåse langs Stilledal og Buskager, der vender vandret i forhold til kørselsretningen, men at der så modsat kun er parkering i den ene side.

Hvad har forvaltningen sagt til det?

- Det tænkte de (forvaltningen, red) godt man kunne, men de skrev også, vi skulle selv bekoste konsultationen hos en trafikingeniør samt udarbejdelsen af en teknisk tegning.

Hvad tænker du om det?

- Det er forkert, hvis vi skal bekoste udbedringen af parkeringen og/ eller vejbanen ved arbejdsstationerne, og så finder jeg det kritisabelt, at det er os der skal finde på løsninger på et problem som kommunen har skabt ved at godkende et projekt, der ikke er gennemtænkt.

Dog så er kommunen af en anden holdning, da vi spørger den, om det er andelsforeningens ansvar at sikre alternativer til parkering.


Grundejeren er ikke nødvendigvis forpligtet til det, men de har muligheden for at lave parkeringspladser på egen grund. Det er ikke kommunens ansvar,

Henriette Hall-Andersen, Områdechef


- Det er op til grundejeren – i dette tilfælde andelsforeningen - at bygge parkeringspladser til dem, der bor på og besøger ejendommen. Grundejeren er ikke nødvendigvis forpligtet til det, men de har muligheden for at lave parkeringspladser på egen grund. Det er ikke kommunens ansvar, udtaler områdechef Henriette Hall-Andersen.

Men hvordan kan det være, at beboerne skal bekoste udbedringen af parkeringen og/ eller vejbanen ved affaldsstationerne, når kommunen har godkendt et projekt, der angiveligt ikke er helt gennemtænkt? Altså at parkeringen bliver fra 8-14 og ikke 11-13 som først konkluderet.

- Det er deres egen vej, og deres eget projekt, som de selv har hele ansvaret for. Kommunen er kun en myndighed, der påser at projektet ikke er ulovligt eller tilsidesætter vigtige almene hensyn. Kommunen må ikke have udgifter til private fællesveje, hvis udgiften ifølge loven kan pålægges til vejejer eller de tilstødende grundejere. Grundejeren, der står bag byggeriet af skraldepunktet, har til gengæld ret til at udnytte deres del af vejen. Hvis de prioriterer at bygge skraldepunkter på bekostning af parkeringspladserne, så har de ret til det, svarer områdechef Henriette Hall-Andersen.

Annonce

En privat fællesvej

Så det er beboerne der skal finde på løsninger (alternative muligheder for at parkere) på et problem, som kommunen har skabt ved at godkende et projekt, der skaber udfordringer på en privat fællesvej?

- Buskager er en privat fællesvej, hvor grundejerne hver især ejer den del af vejen, der ligger uden for deres grund. Affaldsstationerne er etableret på et græsareal, der grænser op til vejen. Og affaldsstationerne har alene konsekvenser for parkeringspladser, der ligger på den samme side af vejen som affaldsstationerne er etableret. Både græsarealet og parkeringspladser er altså ejet af den grundejer, der har etableret affaldsstationerne. Dermed kan grundejeren også selv råde over arealerne, så længe det sker inden for lovens rammer.

Henriette Hall-Andersen fortsætter.

- Og Teknik- og Miljøforvaltningen har vurderet, at dette er tilfældet, og derfor kan vi ikke andet end at give tilladelse til tidsbegrænsningen af parkeringspladserne. Vi har dog for en god ordens skyld valgt at partshøre grundejeren på den modsatte side, så de har muligheden for at komme med indsigelser, hvis der skulle være forhold, som forvaltningen ikke har været opmærksomme på. At man i et afgrænset tidsrum på dagen mister retten til at parkere på parkeringspladser, som er ejet af en anden grundejer, er dog ikke et forhold, vi kan tillægge vægt i vores afgørelse udtaler områdechef Henriette Hall-Andersen afsluttende.

Læs også: Kommunen glemte at partshøre - igen: Det gør altså noget ved min retssikkerhedsfølelse

Annonce
Alarm 112

Politiet efterforsker bombe- og dødstrusler mod Radio Loud

København

Onsdagens coronatal: 1284 nye smittede - flest siden slutningen af maj

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Navne

Dødsfald: En kulturpolitisk praktiker er gået bort

Sundhed

Ældre får ikke besøg - og raske bliver ikke udskrevet: Sådan rammer sygeplejerske-strejken i København

Debat

Skolestart: 37 familieformer er andet end bare ’mor og far’

Sygeplejerskernes strejke

Sygeplejerske-strejken breder sig: 'De betyder umindeligt meget. Alle andre er jo døde'

BYLIV

Borgmester efterlyser redskaber, der kan bremse voldsomme huslejestigninger

Klima og miljø

Hokus pokus: Fortov og asfalt renser nu luften ved skole

Alarm 112

Ung kvinde voldtaget nær S-togsstation i København

Klumme

Mai & Rådhuset: Skeletterne vælter ud af skabet

København

Danmarks første te-bar er åbnet på Nørrebro og bag konceptet står en af Københavns bedste bartendere

112

Bilist taget med vanvidspromille på stærkt befærdet vej

Alarm 112

Tiltale: Mænd førte regnskab over narkosalg på telefon

Annonce