Annonce
Byliv

Byens mest populære legeplads reddes i sidste øjeblik: Det er en kæmpe sten, der falder fra vores hjerter

Naturlegepladsen i Valbyparken er Københavns mest besøgte legeplads. Foto: Privat
Naturlegepladsen i Valbyparken har i flere år været i forfald. Så sent som i foråret råbte både ansatte og arkitekten bag legepladsen op om, at noget måtte gøres, hvis man ønskede at bevare legepladsen. Deres bønner er nu blevet hørt.

Både Forældre, bedsteforældre, børn og de ansatte på de Naturlegepladsen i Valbyparken kan ånde lettet op.

Naturlegepladsen i Valbyparken er nemlig blevet prioriteret højt i København Kommunes budgetforhandlinger, og det betyder, at det omfattende vedligeholdelsesefterslæb på legepladsen nu kan blive løst.

Det er nemlig besluttet, at Naturlegepladsen i Valbyparken skal renoveres for 7,8 millioner, ligesom der vil blive givet 400.000 kroner årlig til den løbende drift af legepladsen.

Annonce

- Det er en kæmpe sten, der falder fra vores hjerter. Det ville ikke være til at bære, hvis vi mistede legepladsen her, der er helt unik for København, og det var desværre ved at blive en realitet. Beslutningen om at renovere legepladsen er virkelig kommet i sidste øjeblik, men nu skal det nok blive godt, siger Mikkel Sandorff Nordentoft, der er friluftsvejleder og fast tilknyttet medarbejder på naturlegepladsen.

Løser dyster situation

Siden 2018 er der ikke bevilget flere midler til vedligeholdelse af den 25.000 store m2 naturlegeplads, der er Københavns største og mest besøgte af sin slags.

Da den populære legeplads er ca. 20 år gammel har de manglende midler til vedligehold resulteret i et forfald, der har været svært at bære både for de ansatte, for forældrene og for børnene.

- Vi vidste, at legepladsen måtte lukke af sikkerhedsmæssige årsager, hvis ikke vi fandt penge til den. Der var heldigvis enighed om, at vi måtte gøre noget nu og her. Legepladsen er særlig, og derfor er det ingen overraskelse, at den er så populær. Ikke bare for lokale men også blandt skoler og daginstitutioner fra hele byen, som fylder godt op på legepladsen hver eneste dag, siger teknik- og miljøborgmester, Ninna Hedeager Olsen, der uddyber i en pressemeddelelse, at det står så slemt til, at legepladsen måtte lukke om 1-2 år, hvis ikke man kunne finde pengene til renoveringen.

Det er en kæmpe sten, der falder fra vores hjerter. Det ville ikke være til at bære, hvis vi mistede legepladsen her, der er helt unik for København, og det var desværre ved at blive en realitet.

Mikkel Sandorff Nordentoft, friluftsvejleder og fast tilknyttet medarbejder på naturlegepladsen.

Så sent som i foråret var ansatte og landskabsarkitekten bag legepladsen ude og advare om, at standen på legepladsen udviklede sig i en særdeles kritisk retning.

- Vi har haft virkelig mange henvendelser fra forældre og bedsteforældre, siden det kom frem i foråret, at situationen her på legepladsen var ved at være kritisk. Derfor har det været en fantastisk dag på arbejdet i dag, hvor vi endelig kan fortælle, at legepladsen nu er reddet og igen kommer i tip-top stand, som den fortjener. Det er en stor glæde, siger Mikkel Sandorff Nordentoft.

Også Helle Nebelong, landskabsarkitekten bag legepladsen, glæder sig over den positive nyhed.

- Jeg glæder mig først og fremmest på børnenes vegne, og derefter på legepladsens personales vegne. Deres arbejde har været guld værd, og jeg er simpelthen så glad og lettet over, at politikerne har truffet den her beslunting.

Annonce

Stor renovering forude

Arbejdet med den store legeplads vil omfatte renovering og udskiftning af den cirkulære plankebro, der forbinder hele legepladsen, renovering af den populære bålhytte, nye trækanter, renovering af sansetårne samt øvrige legeelementer.

Ved renoveringen vil der blive lagt vægt på at bruge holdbare materialer. Desuden vil tilgængelighed og universelt design i videst muligt omfang blive indarbejdet.

Helle Nebelong og Mikkel Sandorff Nordentoft glæder sig over besluntingen om at Naturlegepladsen i Valbyparken skal renoveres. Foto: Jens Mouvielle

Teknik- og Miljøforvaltningen vil foretage en nærmere gennemgang af elementerne på legepladsen, hvorefter en renovering og udskiftning vil blive detailplanlagt og udført løbende, så legepladsen har mulighed for at holde åbent samtidig med, at den er under renovering.

Renoveringen forventes igangsat i april 2022.

Annonce
Bydel

Usædvanligt opråb: Kom og parkér jeres cykler her

København

Søndagens coronatal: Tre døde med Covid-19 det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
KULTUR

Tine og Carsten genåbner ikonisk kulturperle: - Det ville jo være synd, hvis der kom en cykelhandler i stedet

Danmark

Løvkvist til DF-årsmøde: Den weekend, Pia Kjærsgaard mistede sit parti

Sport

Chris Anker Sørensen er omkommet efter trafikulykke i Belgien

Samfund

Skilt skrevet på dansk skaber forvirring blandt romaer på Lyngsies Plads

Danmark

14.028 klip i kørekortet på et halvt år: Alt for mange er optaget af mobiltelefonen i trafikken

byliv

Ny hæder til København: Kåret som verdens sikreste by

Byliv

Folkefest på alléen: Årets teaterflise er lagt

Byudvikling

Så er den gal igen: Søjler i skandalebyggeri lever ikke op til brandkrav

Debat

Send ungerne på plejehjem

Københavns fremtid

KøbenhavnLIV inviterer til live-debat 50 dage før kommunalvalget

Byliv

Ikoniske Café Rosenhaven lukkes efter hård kamp: Det gør ondt at sige farvel

Byudvikling

Det er nu eller aldrig: Halvdelen af Bispeengbuen skal rives ned

Annonce