Annonce
Natur

Camilla fik unik oplevelse med hele Sluseholmens kæledægge: Det var noget helt specielt

Camilla og Sluzy legede i Københavns Havn. Foto: Privat
Camilla Andersen fra Sluseholmen fik sig en særlig oplevelse med den sæl, der har slået sig ned i området, da hun var ude på en af sine hyppige ture på paddleboard i Københavns Havn.

Det er ikke gået manges næse forbi, at Sluseholmen har fået en ny beboer i skikkelse af en sæl, der af lokale er blevet døbt Sluzy.

Som navnet indikerer, har sælen slået sig ned i Sluseholmen tæt ved slusen, hvor den hyppigt ligger på en lille mole til stor begejstring for områdets beboere.

En af beboerne i form af Camilla Andersen fik dog et noget anderledes møde med Sluzy, end de fleste andre. På en af Camillas hyppige ture på paddleboard i Københavns Havn stødte hun nemlig på den lille sæl, der nysgerrigt fulgte efter og legede med hendes board.

Annonce
Sælerne er kommet til Sydhavnen. Foto: Kristina C. Larsen

Oplevelsen var hun så heldig at fange på en film, som hun har delt i den lokale beboergruppe ‘Sluseholmen - Kanalbyen i København’.

Videoen har fået tæt på 900 interaktioner, og folk er i det hele taget meget begejstret over mødet mellem Camilla og områdets kæledægge.

- Det var noget helt specielt at møde sælen her i Københavns Havn. Jeg har tit surfet i udlandet med sæler, og jeg ved, at de er nysgerrige af natur, og så længe jeg havde lidt fart i paddleboardet var sælen meget interesseret i at lege og skubbe lidt til det. Det var en rigtig fin og hyggelig oplevelse, siger Camilla.

En fast beboer

Sluzy holder som nævnt tit til ved slusen, hvor folk hyppigt slår et smut forbi for at se, om den er ‘hjemme’. Camilla ser den tit, og hun glæder sig ligesom de fleste andre i området over, at sælen er kommet til.

- Jeg synes, det er hyggeligt, at sælen er kommet hertil. Det bringer på en eller anden måde naturen lidt tættere på, og det kan jeg rigtig godt lide. Jeg håber, den trives godt her, for det ville jo være skønt, hvis den blev, siger hun.

I det hele taget er folk i området rigtig gode til at give sælen plads og fred, og det gavner helt sikkert chancerne for, om opholdet bliver permanent.

Det var noget helt specielt at møde sælen her i Københavns Havn. Jeg har tit surfet i udlandet med sæler, og jeg ved, at de er nysgerrige af natur, og så længe jeg havde lidt fart i paddleboardet var sælen meget interesseret i at lege og skubbe lidt til det.

Camilla Andersen

Ejgil Andersen, forstfuldmægtig i Miljøstyrelsen, fortæller nemlig, at sæler af natur er opportunistiske og tilpasningsdygtige.

- Det kan nemt være, at sælen bliver hængende, hvis den finder ud af, at der er godt at være ved Sluseholmen. De er nemlig opportunistisk anlagt, så det er ikke utænkeligt, at den vil blive, siger han og fortsætter:

- Til trods for den store menneskelige aktivitet på Sluseholmen er det et godt sted for sælerne at leve, fordi strømmene ved sluserne sørger for at samle fiskene, hvilket giver gode jagtforhold.

Sælerne er kommet til Sydhavnen. Foto: Kristina C. Larsen
Annonce
sygeplejerske

For 20 år siden forlod Ulla jobbet som sygeplejerske: Nu får presset på hospitalerne hende til at vende tilbage

Det sker

Prøv kræfter med klatring: Beta Boulders inviterer indenfor

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
vanvidskørsel

24-årig kørte Emilie ihjel: Kendt skyldig i uagtsomt manddrab

Corona

Trods stigende smitte blandt pædagoger: Jeg er ikke bekymret for børnenes udvikling, siger institutionsleder

København

Corona i de københavnske daginstitutioner: Psykolog frygter for børnene på lang sigt

112

Har stadig ikke lært lektien: Lovbrud kostede 25.000 kroner

Løvkvist: Messerschmidt har droppet politikeren og er sprunget direkte til statsmandsrollen

112

Politiet anholder fire drenge for knivstikkeri i Valby

Coronasmitte

Stejl smittekurve rammer daginstitutioner: - Der bliver trukket hårde veksler på vores raske personale

Trafik

Vil have bedre sammenhæng med sti-system: Drop ensretning for cykler

Det gode arbejdsliv

Merveille kæmpede i flere år: Kendte ikke til usynligt handicap

Fængslet spionchef bruger ikke mulighed for appel til landsret

Butiksnyt

Efter knap 30 år: De frække damer har forladt Gammel Kongevej

Kræft

Mille faldt om på badeværelset: Vi gik alle rundt og lod som om, alting var okay

Trafik

Ingen kan nå over det lyskryds: Jeg så så sent som i morges en mor, der tog sit barn op og løb med det i armen

Annonce