Annonce
Byliv

Carsten opsagde direktørstillingen for at åbne sin egen kaffebar: Jeg ville ikke udsætte det længere

Carsten kan ikke vente med at slå dørene op til sin kaffebar ved navn doppio på Valby Langgade 30. Foto: Jens Mouvielle
Carsten Nyboe har lagt sit liv om i en alder af 54 år. Efter et helt liv i byggebranchen har han nu taget skridtet ind på uvant territorium med sin egen kaffebar ved navn doppio, der åbner 14. maj midt i Valby.

Smilet er ikke til at tage fejl af, og det er duften af kaffe heller ikke. De to ingredienser er i kombination essens af det, Carsten Nyboe har drømt om at skabe i Valby, siden han spontant blev grebet af tanken om at åbne sin egen kaffebar.

Tilløbet til Doppio, som kaffebaren, der åbner på Valby Langgade 30 hedder, har været længe undervejs. Som de fleste andre, der går og tumler med en vild idé, har drømmen om at være vært for et møde mellem mennesker ligget og arbejdet i Carstens bevidsthed en rum tid.

Nu har han taget springet. Direktørstillingen er opsagt, hans retro-sportsvogn Alfa Romeo Bertone fra 1969 er solgt for at samle kapital, og 14. maj kulminerer det med åbningen af doppio. Det er noget, Carsten Nyboe i den grad har set frem til.

Annonce

- Det har længe været en drøm for mig at have min egen kaffebar, og da jeg fik muligheden for at åbne her i Valby på den her dejlige placering, var jeg ikke et sekund i tvivl om, at det var det rigtige at gøre. Man har kun et liv, og jeg havde brug for at prøve den her tanke om min egen kaffebar af, og nu ville jeg ikke udsætte det længere, siger Carsten Nyboe og fortsætter:

- Jeg har det sådan, at så længe man ikke gør nogen noget ondt, så skylder man sig selv at prøve det af. Det er meget med den tanke, jeg har kastet mig ud i det her, for jeg har ingen erfaring med at drive en kaffebar. Det er simpelthen den her romantisk idé om at skabe et sted, hvor folk kan mødes og snakke uforpligtende, jeg ikke har kunne slippe, siden den opstod i mit hoved.

Europamesteren i tunfangst

Når du træder ind på doppio på Valby Langgade 30 er det ligesom at træde indenfor hos Carsten Nyboe og hans familie. Sådan lyder konceptet bag den nye kaffebar, og det bakkes op af små familiære genstande, der hænger rundt omkring i lokalet.

Der er både en lille maske, Carsten har købt på en interrailtur i Venedi i 1980’erne og et billede af hans elskede sportsvogn, han solgte for at muliggøre drømmen om kaffebaren. Det kæreste eje er dog et stort sort/hvid-billede af en vaskeægte verdensmand ved siden af en tun, der er så stor, at man automatisk læner sig ind over disken for at tjekke, om det virkelig er en fisk, der er tale om.

Carsten Nyboe glæder sig til at lange kaffe over disken i sin kaffebar midt i Valby. Foto: Jens Mouvielle

- Det er min morfar, han er simpelthen den sejeste mand, jeg har mødt, og det billede har fulgt mig overalt, siden jeg fik det. Derfor skal det selvfølgelig med her til kaffebaren. Her skal man føle, man kommer hjem til mig, siger Carsten Nyboe.

Som bonusinfo til den anekdote kan det lige nævnes, at den store tun indbragte Carstens morfar en plads som europamester for mænd i tunfangst målt på krabatens størrelse. Hvem er så europamesteren for kvinder, tænker du? Det var selvfølgelig Carstens mor.

Anderledes kan det ikke være.

Tilbage til kaffebaren! Det er nemlig ikke uden risiko at åbne sådan en i de her tider, og det har Carsten i den grad fået at mærke - dog på den positive måde.

Annonce

Vi glæder os sådan

- Selvom det er mange år siden, jeg har boet i Valby, var jeg fast besluttet på, at min kaffebar skulle ligge her. Jeg husker nemlig den her bydel som et sted, hvor man hepper på hinanden og kommer hinanden ved. Det er en overdrivelse at sige, at alle hilser på hinanden, men jeg har en tro på, at de fleste gør, smiler Carsten Nyboe, der overtog lokalet til kaffebaren 1. marts.

Der gik ikke længe, før de høje tanker om Valby skulle vise sig at holde stik.

- Jeg kan mærke, at folk virkelig vil mig det godt her. Der har allerede været mange forbi og sige, de glæder sig til, jeg åbner. Jeg tror, folk sætter ekstra meget pris på, at der kommer noget til deres bydel, for vi lever jo i en tid, hvor mange må dreje nøglen om. Jeg har den dybeste sympati for de mennesker, der knokler for deres livsværk uanset udfaldet, og det er med stor respekt, jeg giver mig i kast med det her, siger Carsten Nyboe.


Jeg har det sådan, at så længe man ikke gør nogen noget ondt, så skylder man sig selv at prøve det af. Det er meget med den tanke, jeg har kastet mig ud i det her, for jeg har ingen erfaring med at drive en kaffebar. Det er simpelthen den her romantisk idé om at skabe et sted, hvor folk kan mødes og snakke uforpligtende, jeg ikke har kunne slippe.

Carsten Nyboe, indehaver af doppio


Corona har, som Carsten her er inde på, været en ekstra stor torn i øjet på de små selvstændige caféer, restauranter og barer. Alligevel ville Carsten ikke vente med at kaste sig ud i projektet.

- Man kan altid finde en undskyldning for at lade være. Det er svært at sige præcist, hvorfor det lige skal være nu, jeg gør det. Måske hænger det lidt sammen med, at jeg for 4,5 år siden blev ramt af en blodprop og var tæt på at dø. Det har sat mit liv i perspektiv, fået mig til at indse, at det handler om at forfølge sine drømme nu og her i stedet for at vente, siger Carsten og slår fast:

- Men folk skal ikke komme og drikke kaffe hos mig, fordi jeg har været syg. De skal komme for at få en god kop kaffe, en god oplevelse og en uforpligtende snak om stort og småt med mig, med en ven eller med en veninde. Jeg glæder mig helt vildt.

Åbningstiderne doppio på Valby Langgade 30 er 10.00-17.00, og de har åbent alle ugens dage på nær mandag.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
BYLIV

Her er forvandlingen af Skolen ved Sundet

Annonce