Annonce
Kultur

Christina skrev en roman, der vækker glæde og genkendelse:  Mød hende på Vanløse bibliotek den 6. september kl. 16.30 -18

Christina W. Born. Foto. Privat

’Kend dig selv’ stod der i mange år bag på en bænk ved Damhussøen. Og det er blandt andet det tema, Christina W. Born har skrevet en bog om.

Hun lærte sig selv bedre at kende, da hun gik ned med stress og derefter skrev en roman om seks personer, der hver især kæmper med midtlivs-udfordringer og må stoppe op i det ellers veltilrettelagte liv.

- Bogen handler om at gøre status og om at være ærlig over for sig selv og andre. For mig blev det en måde at behandle og forstå alle de problemer, man ramler ind i. Det var en måde at se det hele lidt i helikopter perspektiv på, forklarer Christina og uddyber.

Annonce

- Jeg har skabt karakteren Lisbeth, som ikke ved hvad hun vil have. Og så er der Catarina som vil have det, hun havde. Der er også Bjørn, som helst ikke vil have noget. Og Jesper som vil have det hele. Ikke at forglemme Mia, som vil have noget andet, og Helle som vil have mere, fortæller Christina, der tror, at hun indeholder lidt af dem hver især.

- De udfordringer og overvejelser karaktererne slås med, som jeg ikke selv har haft helt tæt inde på livet, dem kender jeg nogen eller nogen som kender nogen, der har. Der er sgu nok at tage af i et 40-års liv, griner hun.

På trods af de ellers tunge og alvorlige emner med stress, skilsmisse, barnløshed, ensomhed, konflikter og så videre er bogen; 'STATUS,' i følge Christina, skrevet med et glimt i øjet og et generelt optimistisk livssyn.

- Da mine karakterer efterhånden havde fået deres eget liv, begyndte de og af og til at grine og pjatte eller diskutere noget grotesk i en situation, hvor jeg egentlig havde planlagt noget andet og mere alvorligt. Det handler nok om, at jeg i bund og grund er et optimistisk og stædigt gemyt med en masse selvironi og ikke kun kunne holde ud at koncentrere mig om alt det triste. Men det er jo i virkeligheden også sådan, livet er, ikk’?! Fuld af modsætninger.

Christina smiler og fortsætter.

- Jeg tror, det er derfor, så mange har rost bogen og sagt, at de både har hygget sig og kan genkende sig selv og problemerne, der bliver beskrevet. Det er jeg selvfølgelig vildt glad for. Både som forfatter og som læser er det jo fedt at opleve, at man ikke er den eneste, der bliver ramt af diverse stopklodser eller tanker. Genkendelse og et lille selvironisk grin er altid skønt.

Mød Christina

Mandag 9. september fra kl. 16.30 til 18 afholder Vanløse Bibliotek arrangementet; Mød en lokal forfatter.

Her vil Christina fortælle om sin roman STATUS, som du  kan låne på biblioteket. Hun giver en lille introduktion til romanens figurer og fortæller om sine inspirationskilder og vejen til at blive forfatter. Der vil være kaffe og mulighed for at købe et signeret eksemplar af bogen.

Du kan læse mere om Christina og romanen STATUS på https://www.christinawborn.dk/

Annonce
Bydel

Usædvanligt opråb: Kom og parkér jeres cykler her

København

Søndagens coronatal: Tre døde med Covid-19 det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
KULTUR

Tine og Carsten genåbner ikonisk kulturperle: - Det ville jo være synd, hvis der kom en cykelhandler i stedet

Samfund

Skilt skrevet på dansk skaber forvirring blandt romaer på Lyngsies Plads

Danmark

Løvkvist til DF-årsmøde: Den weekend, Pia Kjærsgaard mistede sit parti

Sport

Chris Anker Sørensen er omkommet efter trafikulykke i Belgien

Danmark

14.028 klip i kørekortet på et halvt år: Alt for mange er optaget af mobiltelefonen i trafikken

byliv

Ny hæder til København: Kåret som verdens sikreste by

Byliv

Folkefest på alléen: Årets teaterflise er lagt

Byudvikling

Så er den gal igen: Søjler i skandalebyggeri lever ikke op til brandkrav

Debat

Send ungerne på plejehjem

Københavns fremtid

KøbenhavnLIV inviterer til live-debat 50 dage før kommunalvalget

Byliv

Ikoniske Café Rosenhaven lukkes efter hård kamp: Det gør ondt at sige farvel

Byudvikling

Det er nu eller aldrig: Halvdelen af Bispeengbuen skal rives ned

Annonce