Annonce
Navne

Corona-ekspert har boet ved Classens Have siden 1950'erne: For mig må tiden godt bare stå stille

Professor Allan Randrup Thomsen har boet ved Classens Have, siden han var fire-fem år i 1950'erne. Foto: Emil Helms/Ritzau Scanpix
Professor i virologi Allan Randrup Thomsen nyder spisestederne, forretningerne, de grønne områder og vandet på Østerbro, men han er træt af, at mange ikke følger færdselsreglerne.

- Hvorfor flyttede du til Østerbro?

- Jeg flyttede til Østerbro med mine forældre, da jeg var omkring fire, måske fem år, det vil sige  i 1957-58. jeg har siden altid boet her, faktisk i samme ejendom, som mine forældre flyttede ind i, nemlig Ved Classens Have. Her har jeg som voksen har boet to steder, først i en mindre lejlighed og nu en større med en altan ud mod en rolig gade

- Hvad er det bedste ved Østerbro?

Annonce

- Der er tæt til havnen/Langelinje og grønne områder: Kastellet, Østre Anlæg og Garnisons Kirkegård, hvor jeg ofte går med vores hund; her er smukt og roligt. Jeg nyder også de mange lokale spisesteder, for eksempel Ambassaden og Konsulatet og den nytilkomne Le Lac i Classensgade. Skal man bare side ude i det gode vejr, så er der Dag H. Jeg er også glad for de lokale foretninger, for eksempel Lichtenstein, hvor jeg nok handler for meget.


Kastellet er efter min mening er et unikt historisk område og med en flot udsigt over havnen fra voldene.

Allan Randrup Thomsen


- Hvilke yndlingssteder på Østerbro har du savnet under coronanedlukningerne?

- Som det næsten fremgår, så har vi savnet de lokale spisesteder, hvor man lige kan få noget god mad, når man vil slappe af. Jeg har også savnet biblioteket på Dag Hammarskjölds Allé, som vi normalt bruger flittigt

- Hvor på Østerbro vil du helst tilbringe en solskinstime?

- På en bænk ved søerne og se på fuglene og folk, der går forbi

- Du får besøg udefra. Hvad vil du vise på Østerbro?

- Jeg vil vise dem Kastellet, som efter min mening er et unikt historisk område, og med en flot udsigt over havnen fra voldene.

- Hvad er det værste ved Østerbro?

- At folk har så svært ved at holde færdselslovene. Man går på gaden og cykler mod ensretningen og på fortovene. Man skal hele tiden være opmærksom og passe på.

- Hvad er dine fremtidsønsker for Østerbro?

- Jeg er overordnet så tilfreds med det nuværende, at for mig må tiden godt bare stå stille.

Allan Randrup Thomsen

67-årige Allan Randrup Thomsen er professor i virologi ved Københavns Universitet.

Han har siden marts 2020 været en af de mest brugte corona-eksperrter i medierne, blandt andet på tv. Det fik Politikens satirespalte ATS til i vinter at skrive, at han var blevet tildelt sin egen flise af Østerbro Lokaludvalg for at have stået der dagligt i 2020 og 2021

Han er desuden med i den referencegruppe af eksperter, som rådgiver regeringen under coronakrisen.

Allan Randrup Thomsen er student fra Metropolitanskolen fra 1972, cand.med. fra Københavns Universitet fra 1980 og Dr.med. fra samme sted i 1992.

Siden 2004 har han haft en professorstilling  i experimentel virologi på Institut for International Sundhed, Immunologi og Mikrobiologi, det Sundhedsvidenskabelige Fakultet på Københavns Universitet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Knivstikkeri i København: Mistænkt er anholdt

Annonce