Annonce
Trafik

Cyklistforbundet og borgere er enige: Frederiksberg er langt fra en tryg cykelby for de mindste

Frederiksberg Allé er et af de steder, hvor både borgere og Cyklistforbundet nævner, at det ikke er trygt for børn at cykle, og hvor der er brug for mere sikkerhed.  Foto: Julie Stougaard
Socialdemokraternes forslag om et udvalg af børn, unge og forældre der, sammen med kommunen, cykler byen rundt og oplever trafikken i børnehøjde får stor opbakning fra både borgere og Cyklistforbundet. De er enige om, at man langt fra er i mål med at gøre Frederiksberg til en tryg by for børn at cykle i.

For nyligt bragte vi en artikel om Socialdemokraternes forslag om, at man samler et udvalg af børn, unge og forældre der, sammen med kommunen, cykler byen rundt og oplever trafikken i børnehøjde. Erfaringerne skal bruges til at gøre Frederiksberg mere tryg for børn og unge at cykle i.

Og det er et rigtig godt forslag, mener formanden for Cyklistforbundets lokalafdeling på Frederiksberg, Jette Gotsche.

- Det er helt oplagt at få informationerne direkte fra børnene, så man ud fra det kan finde ud af, hvordan man får mere sikkerhed og tryghed. Det er så vigtigt, at man kommer tidligt i gang med at øve sig i at cykle i trafikken, for ellers lærer man det ikke som voksen, siger hun.

Annonce

'Fuldstændig galimatias'

Også FrederiksbergLIVs følgere på Facebook bakker op om forslaget og har ikke tøvet med at komme med bud på, hvor i byen der især er brug for at gøre det mere sikkert for de små cyklister at færdes.


Se dog at få lavet den cykelsti, og indskrænk biltrafikken.

Jette Gotsche, formand for Cyklistforbundets lokalafdeling på Frederiksberg


'Det er fuldstændig galimatias, at der ikke er tænkt sikker trafik på Jens Jessens Vej, som alle dage er tæt befærdet med aktive børn, som er på vej til og fra deres fritidsaktiviteter i Frederiksberg Hallerne og de omkringliggende idrætsanlæg,' skriver Tina Margrethe Petersen, som er en af flere, som nævner Jens Jessens Vej.

Jette Gotsche forstår udmærket ønsket om mere sikre forhold på Jes Jessens Vej.

- Der er meget biltrafik, og med sideparkering i den ene side af vejen og skråparkeringer i den anden side, er det utroligt svært at overskue for et barn, og der færdes jo rigtig mange børn på den vej på grund af hallen og skolen i området, siger Jette Gotsche.

Annonce

Frederiksbergs flotteste vej

På Facebook nævner flere også Frederiksberg Allé som et sted, hvor det ikke kan gå for hurtigt med at få gjort forholdene mere sikre for alle cyklister og ikke mindst børnene, og det giver god mening, siger formanden.

- Der har været rigtig meget snak om, at der skal komme en cykelsti på Frederiksberg Allé, men den er blevet forsinket. Det er Frederiksbergs flotteste vej, så jeg synes, det er utroligt, at man stadig vil bevare den på en måde, så bilerne tilgodeses. Der mærker man ikke helt viljen til at fokusere på det grønne Frederiksberg. Se dog at få lavet den cykelsti, og indskrænk biltrafikken, siger hun.

Hun tilføjer, at Cyklistforbundet også har fokus på et andet sted i byen, hvor der har været flere cykeluheld.

- Vi er i dialog med kommunen om Den Grønne Sti ved Diakonissestiftelsen. Der er meget dårligt udsyn, uanset hvilken vej, man kommer fra, så det er et område, vi har fokus på, siger Jette Gotsche.

Annonce
Alarm 112

Politiet efterforsker bombe- og dødstrusler mod Radio Loud

København

Onsdagens coronatal: 1284 nye smittede - flest siden slutningen af maj

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sundhed

Ældre får ikke besøg - og raske bliver ikke udskrevet: Sådan rammer sygeplejerske-strejken i København

Sygeplejerskernes strejke

Sygeplejerske-strejken breder sig: 'De betyder umindeligt meget. Alle andre er jo døde'

Debat

Skolestart: 37 familieformer er andet end bare ’mor og far’

BYLIV

Borgmester efterlyser redskaber, der kan bremse voldsomme huslejestigninger

Alarm 112

Ung kvinde voldtaget nær S-togsstation i København

Klima og miljø

Hokus pokus: Fortov og asfalt renser nu luften ved skole

Klumme

Mai & Rådhuset: Skeletterne vælter ud af skabet

København

Danmarks første te-bar er åbnet på Nørrebro og bag konceptet står en af Københavns bedste bartendere

Alarm 112

Tiltale: Mænd førte regnskab over narkosalg på telefon

112

Bilist taget med vanvidspromille på stærkt befærdet vej

København

Sygeplejersker udvider strejke med fertilitetspersonale

Annonce