Annonce
Samfund

Daniels drøm er gået i opfyldelse på Rentemestervej: Modtager kæmpe anerkendelse

Glad Design er en del af Glad Fonden, som skaber beskæftigelse, uddannelse og ytringsfrihed for mennesker med udviklingshandicap. Nu har de vundet en af de mere fornemme priser. Foto: Glad Design
Atypisk designvirksomhed på Retemestervej er brudt gennem design-lydmuren. Her er udviklingshandicap ikke en hæmsko.

Glad Design ligger på på Rentemestervej 45. På overfladen ligner det en helt almindelig designvirksomhed. Men Glad Design er ganske unik; her arbejder mennesker med og uden udviklingshandicap side om side.

Vi vil være inkluderende, vi vil være mangfoldige, og vi vil være dygtige!

Jannie Jalloh

Og nu kan de altså bryste sig af at havde modtaget en af de finere designpriser for to designs for modebrandet Uniqlo. Jannie Jalloh er afdelingsleder i Glad Design - og hun er både glad og stolt over den fine anerkendelse, som prisen er.

- Prisen fra Danish Design Award er en kæmpe anerkendelse af, at visionen med Glad er lykkedes. Vi vil være inkluderende, vi vil være mangfoldige, og vi vil være dygtige! Så dygtige, at store brands som Uniqlo vil samarbejde med os, og så dygtige, at vi vinder priser for det, siger Jannie Jalloh.

Annonce

Det er stort

Kåringen har også fået de helt store smil frem blandt de tre illustratorer. Daniel Poulsen er en af dem - og for ham er modtagelsen af prisen som en drøm, der er gået i opfyldelse.

- Det er bare stort at vinde en designpris, det kan man godt være stolt af! Det er første gang, jeg er med til at vinde en pris. Design er det, jeg allerhelst vil arbejde med, og jeg er også ret glad for tøj og tasker, så det var rigtig sjovt at se sit eget design i Uniqlos butikker, fortæller Daniel Poulsen.

Danish Design Award er ikke den første pris, Glad har vundet. Blot i 2021 har Glad Teater høstet et hæderslegat fra Wilhelm Hansen Fonden, Glad Zoo har vundet Turismeprisen i Vejen Kommune, Glad Fagskole i Ringsted modtog Ringsted Kommunes Handicappris, og TV Glad er netop blevet nomineret til Diversitetsprisen af Ekko Shortlist Awards

Her er de to designs, som har fået Glad Design på listen over vindere af Danish Design Award. Foto: Glad Design

Glad design er en del af Glad fonden, som skaber beskæftigelse, uddannelse og ytringsfrihed for mennesker med udviklingshandicap. Det, der startede som TV-Glad i 1999, er vokset sig til en af Danmarks største socialøkonomiske virksomheder med fem lokalafdelinger og over 300 medarbejdere, der bl.a. leverer produkter og ydelser inden for design, catering, cafédrift, rengøringsservice, zoo, teater og medier.

Om Glads design for Uniqlo

I julen 2020 blev julegaver købt i tøjbutikken Uniqlo på strøget i København pakket ind i en unik japansk Furoshiki designet af Glad Design. En Furoshiki er et traditionelt japansk klæde, som sirligt bindes efter japansk tradition og bruges til indpakning af f.eks. gaver.

Furoshikien kunne fås i to designs, inspireret af klassiske japanske symboler. Det første design var en grafisk collage i Uniqlos klassiske røde og hvide farver, illustreret af Daniel Poulsen og Lasse Rasmussen. Det andet design var illustrator Cathrine Vadstrups fortolkning af bonsaitræet.

Uniqlo var så begejstret for Glad Designs Furoshiki-design, at Uniqlo i Frankrig og Sverige bad om tilladelse til at bruge designet i alle deres butikker. I den danske Uniqlo-forretning blev Glads design brugt som årets juleudsmykning, og ved betalingsskrankerne opsatte de en stor udstilling med designet.

Blandt kunderne var Furoshikierne så populære, at Uniqlo måtte bestille ekstra leverancer allerede midt i december. Og på de sociale medier har Furoshikierne høstet et væld af rosende ord på tværs af sprog og landegrænser.

Annonce
sygeplejerske

For 20 år siden forlod Ulla jobbet som sygeplejerske: Nu får presset på hospitalerne hende til at vende tilbage

Det sker

Prøv kræfter med klatring: Beta Boulders inviterer indenfor

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
vanvidskørsel

24-årig kørte Emilie ihjel: Kendt skyldig i uagtsomt manddrab

Corona

Trods stigende smitte blandt pædagoger: Jeg er ikke bekymret for børnenes udvikling, siger institutionsleder

København

Corona i de københavnske daginstitutioner: Psykolog frygter for børnene på lang sigt

112

Har stadig ikke lært lektien: Lovbrud kostede 25.000 kroner

Fanget i politisk slagsmål om udenlandsk arbejdskraft: - Det er fuldstændig uforståeligt og uacceptabelt

112

Politiet anholder fire drenge for knivstikkeri i Valby

Coronasmitte

Stejl smittekurve rammer daginstitutioner: - Der bliver trukket hårde veksler på vores raske personale

Trafik

Vil have bedre sammenhæng med sti-system: Drop ensretning for cykler

Det gode arbejdsliv

Merveille kæmpede i flere år: Kendte ikke til usynligt handicap

3F-formand stopper efter afsløringer om dobbeltliv: Her er det, du skal vide om sagen

Butiksnyt

Efter knap 30 år: De frække damer har forladt Gammel Kongevej

Kræft

Mille faldt om på badeværelset: Vi gik alle rundt og lod som om, alting var okay

Trafik

Ingen kan nå over det lyskryds: Jeg så så sent som i morges en mor, der tog sit barn op og løb med det i armen

Annonce