Annonce
Byliv

Datoen er fundet: Snart kan du se, hvornår man sikkert kan bade fra stranden i Valbyparken

Stranden i Valbyparken får varslingssystem af badevandskvaliteten. Foto: Jens Mouvielle

Opførelsen af badestranden i Valbyparken har været undervejs et godt stykke tid, men på grund af dårlig badevandskvalitet er folk blevet frarådet at tage sig en svømmetur.

Nyere undersøgelser af badevandskvaliteten har dog fastslået, at vandet har et ‘tilfredsstillende’ niveau, og mange har allerede været en tur i bølgerne.

14. juni bliver det dog muligt at tjekke kvaliteten af badevandet, inden man tager en tur i vandet. Klassificeringen af badevandet som ‘tilfredsstillende’ betyder nemlig, at det er kommet på København Kommunes liste over byens badesteder, og derfor kommer der et varslingssystem af badevandskvaliteten på flere områder.

Annonce

Det vil både være muligt at se, om man kan bade via app’en ‘Badevand’, ligesom den aktuelle badevandskvalitet markeres med en lystavle på selve badestranden.

Bedre badevand på sigt

Klassificeringen som ‘tilfredsstillende’ betyder, at der er op til 10 dage på en badesæson, hvor badning frarådes, fordi antallet af bakterier i vandet overstiger grænseværdierne.

Årsagen til, at badevandet ikke har en bedre klassificering end ‘tilfredsstillende’, er at det i perioder udledes forurening primært fra kloakoverløb til Harrestrup Å, der munder ud ca. 1.000 meter vest for badestranden.

Det samme gør sig gældende ved Gåsebæk Renden og Enghave Kanal, som udmunder ca. 500 meter øst for badestranden.

Disse overløb kan typisk forekomme efter kraftigt regn.

Valby Lokaludvalg fortæller, at der er flere indsatser på vej for at bremse overløbene i fremtiden, og at Københavns Kommune forventer, at der senest i 2027 kan erklæres ‘god’ badevandskvalitet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce