Annonce
Chok

De blev lovet hurtig løsning for deres børns sikkerhed, men så ændrede kommunen mening: Vi er fuldstændig i chok

Ida (tv.) og Jette (th.) er nogle af dem, der har kæmpet for bedre trafikforhold ved Ålholm Skole, hvor deres barn og barnebarn går. De troede, de havde fået en kæmpe sejr, men så ombestemte kommunen sig. Foto: Jens Mouvielle
Der var stor jubel blandt forældrene i Ålholms Skoles trafikudvalg, da de efter fem års kamp fik sikret opførelse af et lyssignal ved Skellet. Nu har kommunen dog ændret mening.

Ida Ljunggren måtte lige blinke en ekstra gang, da mailen tjekkede ind fra Overborgmester Lars Weiss (S).

Han havde adspurgt Teknik- og Miljøforvaltningen om, hvornår arbejdet med at opføre lysregulering på Skellet ved Ålholm Skole ville gå i gang.

Netop det blev der fundet 5,1 millioner kroner til at gennemføre i Overførselssagen, efter Ida Ljunggren og de andre forældre i Ålholm Skoles trafikudvalg i omtrent fem år har kæmpet for sikre skoleveje til deres børn.

Annonce

Teknik- og Miljøforvaltningens svar kom dog noget bag på både Lars Weiss, Ida Ljunggren og Ålholm Skoles trafikudvalg.

Teknik og Miljøforvaltningen har nemlig indsendt et nyt forslag til høring, hvor man vil slå opførelsen af lysreguleringen sammen med et fremtidigt projekt om skybrudssikring i samme område.

Det betyder ifølge dagsordenspunktet for forslaget, at ‘skolevejsprojektet udskydes fra den planlagte ibrugtagning i december 2022 til forventeligt 2026 med

anlæg af midlertidige hastighedsdæmpende foranstaltninger ved skolen i 2022’.

Vi er jo fuldstændig i chok. Vi har kæmpet så hårdt for at få gennemført noget, så vores børn kan komme trygt i skole, og så ombestemmer forvaltningen sig pludselig og vil udskyde det i flere år.

Ida Bach Ljunggren

- Vi er jo fuldstændig i chok. Vi har kæmpet så hårdt for at få gennemført noget, så vores børn kan komme trygt i skole, og så ombestemmer forvaltningen sig pludselig og vil udskyde det i flere år, siger Ida Ljunggren og fortsætter:

- Jeg begyndte arbejdet i vores trafikgruppe før min søn startede i 0. klasse. Med den planlagte udskydelse af projektet vil vi være heldige, hvis han overhovedet når at opleve nogle trafiksikkerheds forbedringer, før han er færdig med folkeskolen. Det er simpelthen ikke godt nok, og det er som om, at ønsket om borgerinddragelse er en ren joke.

Bump på vejen

Af dagsordenpunktet fremgår det, at Ålholm Skole vil få en midlertidig løsning i form af vejbump, indtil skybrudsprojektet med dertilhørende opførsel af lyssignalet står færdigt, forventeligt i 2026. Det er bare ikke godt nok, mener Ida Bach Ljunggren.

- Det er en dårlig lappeløsning, og jeg kan ikke helt gennemskue, hvor de vejbump skal opføres. Er det på Valby Langgade eller på Vibeholmen? Uanset hvad kommer det ikke til at give os det pusterum, hvor børnene kan krydse vejen. For selvom hastigheden er farlig, så er det ligeså meget de dårlige oversigtsforhold og mængden gennemkørende trafik, der er problemet.

Lars Weiss kritiserer også Teknik- og Miljøforvaltningen for at forsøge at lave om på den oprindelige aftale.

- Jeg blev ret fortørnet, da jeg hørte det. Det er jo forvaltningen selv, der har vurderet, at det i første omgang gav mening at opføre lysregulering på Skellet til 2022 og ikke fire år senere. Det er simpelthen ikke i orden. Det er en meget besynderlig måde at gøre tingene på, siger Lars Weiss.

Annonce

Afviser kritik

Teknik- og Miljøborgmester Ninna Hedeager Olsen afviser kritikken fra Lars Weiss.

- Det er ikke et spørgsmål om, at forvaltningen prioriterer skybrudssikringen højere end den sikre skolevej. Man lægger op til at samtænke anlægsarbejderne, så vi ikke skal grave op igen, kort tid efter det ene arbejde er afsluttet – og samtidig at lave en midlertidig løsning ved skolen, indtil den permanente lysregulering laves. Men hvis Socialdemokraterne ikke er tilfredse med dét, som forvaltningen lægger op til, så får vi jo mulighed for at diskutere det og stemme om det på det næstkommende møde i Teknik- og Miljøudvalget, siger hun.

Og det er lige, hvad Socialdemokratiet har tænkt sig, svarer Lars Weiss:

- Vi vil kæmpe for, at skolevejsprojektet gennemføres, som vi besluttede det, og jeg er ret sikker på, at vi nok skal få flertal i den sag. Vi har jo en vurdering af, at området er farligt, og det bliver ikke mindre farligt, hvis vi skubber løsningen i fire år. Tværtimod.

Sagen behandles i Teknik- og Miljøudvalget mandag 22. november.

Annonce
Kaos

Københavnere må lede i timevis: Hvorfor er der ikke parkeringspladser til alle med en p-licens?

Fødselsdags-koncert

Hjalmer Larsen gav den gas på Frederiksberg Rådhus: Avisen fejrede fødselsdag

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Øjenvidne

Mille gik forbi gerningsstedet fem minutter efter drabet: Det er meget bekymrende

Alarm 112

Metroens cityring brød sammen i fredagsmyldretiden

Skuddrama

Skuddrama på Sorgenfrigade: Erhvervsdrivende skræmt fra vid og sans

Skuddrab

Hemmeligt møde førte til drabet i Sorgenfrigade: Sådan er bande-situationen lige nu

Mette Frederiksen beklager butiksbesøg uden mundbind

Rigshospitalet

Signe mangler fire kollegaer: Rigshospitalet aflyser hjerteoperationer på grund af mangel på sygeplejersker

Byfornyelse

Sebastian er frustreret: Rantzausgade har fået en fed fuck-finger i julegave

Det sker

Forkæl dine smagsløg: Kig forbi Østerlandsk Thehus på fredag

Trafik

Jens turde ikke krydse perron: Retter kritik af DSB

For abonnenter

En hel togkupé undlod at tage mundbindet på mellem Esbjerg og Odense: Nu kalder andre borgere deres opførsel 'svinsk' og kræver reglerne overholdt

Ballade i nattelivet

Heste og flere betjente på gaden: Politiet styrker indsatsen i nattelivet

Sure smileys

Spisested holdt sur smiley skjult: - Jeg føler mig hårdt behandlet

112

Hunde gik til angreb: Fem gymnasieelever på hospitalet

Annonce