Annonce
Forretningsliv

De lokale forretninger er rørt over vanløse-borgernes opbakning: Julesalget er reddet

På Jernbane Allé ligger der mange butikker. De melder alt godt og har haft fremragende julesalg i år. Foto: Jan Mørch
Alle odds var imod de lokale forretninger i år. Men vanløse-borgerne valgte at handle lokalt, og det har sikret butikkerne et fremragende julesalg.

Det var ikke givet, at julesalget skulle gå strygende i år. Det letteste havde nok været at blive hjemme i varmen, lave en god kop kaffe, smække benene op og så i ro og mag klikke julegaverne hjem fra en af de utallige webshops. Men vanløse-borgerne svigtede ikke deres lokale forretninger på trods af høje coronatal.

Spadserer man op og ned ad Jernbane Allé, stråler de flotte julelys om kap med butiksejernes øjne, når de svarer på, hvordan det er gået med julesalget. Budskabet er tydeligt. Julen i år har været god, og vanløse-borgerne har haft lyst til at handle lokalt.

På Jernbane Allé 45 F er der sko overalt. Støvler, sutsko og høje hæle. Michael Hansen har oplevelsen af at være den lokale skomand i byen. Han har 12 år på bagen som butiksbestyrer i Tang Sko.

Annonce

Jeg kan godt lide mine kunder. Det er derfor, jeg er her.

Michael Hansen, butiksbestyrer i Tang Sko

- Det er svært at konkurrere mod de store, men jeg har oplevet den sædvanlige lokale loyalitet, lyder det fra Michael Hansen.

Han forklarer en kunde i butikken, at de populære Asportuguesas-hjemmesko er lavet af kork, merinould og naturgummi fra genanvendte plasticflasker. Kunden har fået skoene i julegave og skal bytte dem til nummeret større. Det er hurtigt klaret, og Michael Hansen åbner galant døren og ønsker godt nytår, inden kunden smutter ud i kulden igen på Jernbane Allé.

- Jeg kan godt lide mine kunder. Det er derfor, jeg er her. Og jeg tror også, at mange kunder godt kan lide mig, siger Michael Hansen.

Michael Hansen siger, at det skal være en oplevelse at komme ind i hans butik. Foto: Pr-foto

Julesalget er gået rigtig godt i Tang Sko. Michael Hansen er også formand for GEV, Vanløses Erhvervsforening, og det er hans klare indtryk, at det også er gået godt for de andre medlemmer.

Overfor Tang Sko ligger Aperto, hvor sko er byttet ud med italienske delikatesser og vin. I nye lokaler er en vinbar ved at blive installeret.

- Så længe I støtter, er vi her, siger John Larsen, ejer af Aperto.

Apertos mest solgte vare i december er vin, som mange køber til gaver.  John Larsen tilføjer, at han nok kunne have solgt for endnu mere, hvis han havde kunne dele smagsprøver ud som normalt. Det har corona sat en midlertidig stopper for.

Hos Trine Danielsen i tøjforretningen Chessy har december aldrig været den travleste måned på året. De fleste handler nemlig tøj til sig selv, når de besøger hendes butik. Men hun har solgt som normalt og er rørt over, at folk er kommet ned med chokolade, hjemmebag og blomster til hende i juletiden.

Butikkerne er dog enige om, at intet slår sidste års julesalg. I julen 2020 var Kronen og alle andre storcentre nemlig lukkede. Men sammenligner man med de øvrige år, så har julesalget i år altså været rigtig godt.

I år har Kronen været åben, og her er nogle af byens erhvervsdrivende også placeret. Fra storcentret er meldingen, at man også her har haft et godt julesalg i år og mange flere besøgende. Lisbeth Dueholm, centerleder i Kronen, glæder sig over, at det også er gået godt i gadebutikkerne.

Annonce
sygeplejerske

For 20 år siden forlod Ulla jobbet som sygeplejerske: Nu får presset på hospitalerne hende til at vende tilbage

Det sker

Prøv kræfter med klatring: Beta Boulders inviterer indenfor

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
vanvidskørsel

24-årig kørte Emilie ihjel: Kendt skyldig i uagtsomt manddrab

Corona

Trods stigende smitte blandt pædagoger: Jeg er ikke bekymret for børnenes udvikling, siger institutionsleder

København

Corona i de københavnske daginstitutioner: Psykolog frygter for børnene på lang sigt

112

Har stadig ikke lært lektien: Lovbrud kostede 25.000 kroner

Løvkvist: Messerschmidt har droppet politikeren og er sprunget direkte til statsmandsrollen

112

Politiet anholder fire drenge for knivstikkeri i Valby

Coronasmitte

Stejl smittekurve rammer daginstitutioner: - Der bliver trukket hårde veksler på vores raske personale

Trafik

Vil have bedre sammenhæng med sti-system: Drop ensretning for cykler

Det gode arbejdsliv

Merveille kæmpede i flere år: Kendte ikke til usynligt handicap

Fængslet spionchef bruger ikke mulighed for appel til landsret

Butiksnyt

Efter knap 30 år: De frække damer har forladt Gammel Kongevej

Kræft

Mille faldt om på badeværelset: Vi gik alle rundt og lod som om, alting var okay

Trafik

Ingen kan nå over det lyskryds: Jeg så så sent som i morges en mor, der tog sit barn op og løb med det i armen

Annonce