Annonce
København

Den caribiske madmor samler bydelene til mad og fest

Jamain Brigitha, The Caribbean Housewife, tilbyder hjemmelavet fireretters menu, når hun holder sine Housewife Roast Events med caribisk mad og reggaemusik. Arkivfoto: Dan Møller
Hen over sommeren inviterer The Caribbean Housewife til et gedigent måltid hjemmelavet mad, når hun afholder sine Housewife Roast events med reggaerytmer, mangfoldige smage og vin fra internationale kvindelige vinproducenter.

- Det eneste vi mangler er at lave desserten, som er en kokos-mandel kage, fortæller Jamain, forholdsvis fattet.

Klokken er lidt i seks onsdag aftenen, da jeg ankommer til Pladefabrikken i Nordvest. Inden længe er der fuldt hus, når Jamain Brigitha, som står bag spisestedet The Caribbean Housewife, afholder årets første Housewife Roast event.

Jamain har sammen med sit team stået i Pladefabrikkens køkken de sidste fire timer for at kunne servere en hjemmelavet fire retters menu til 40 spisende gæster. Alt maden bliver lavet fra bunden og tilberedt på dagen. Konceptet bag Housewife Roast er en middag med hjemmelavet caribisk- og sydamerikansk mad kombineret med dejlig naturvin og en følelse af ferie, som skal kunne mærkes i hele kroppen.

Annonce

- Du skal kunne fornemme rytmerne af afro-beats og reggae, dufte ingredienser og smage såsom jasmin og nybagte cheesebread. Du skal føle, at du træder ind i mit hjem, og får et dejligt hjemmelavet måltid mad lavet af en åbenhjertet mama, forklarer Jamain.

Housewife Rost handler også om at skabe fællesskaber, og Jamain har derfor valgt, at afholde sit event i Nordvest, med forhåbning om at tiltrække udefrakommende til bydelen og skabe mere liv i området.

Feminist og kunstner

Udover skabe farverige retter med saft og kraft med favorisering af vegetariske og veganske retter, har The Caribbean Housewife også fokus på kvinder og feminisme.

- Jeg er feminist og kunstner og vil gerne prioritere kvinder i alt hvad jeg laver. Restaurationsbranchen er mandsdomineret, hvor mange kvinder ikke får en chance eller oplever sexchikane.

Jamain arbejder derfor primært med kvinder, hvor både souschef, køkkenmedhjælper og sommelier alle er kvinder, og den vin, som bliver serveret for gæsterne, er dyrket af internationale kvindelige vinproducenter.

Jamain prøver dog ikke at lægge for meget vægt på, hvem der har tilberedt maden og produceret vinen, når hun omtaler sit event. Det feministiske fokus fremstår derfor underspillet, og nærmere som et overraskende lag oven på kombination af det caribiske- og sydamerikansk mad.

Annonce

Vi sender live

Så du med da vi sendte live på Instagram fra Housewife Roast eventet i Pladefabrikken? Følg os på profilen @Byens_bedste_LIV hvor vi jævnligt tager del i de spiseoplevelser, vi får nys om på baggrund af jeres anbefalinger. Kender du et fantastisk spisested eller et brunt værtshus, som andre skal kende til så tag os på Instagram. Så giver vi din anbefaling videre.

Om Housewife Roast

Du kan finde The Caribbean Housewife i Spisehuset i Kødbyen på Vesterbro (Slagtehusgade 5C):

Næste Housewife Roast event er 23. 25. og 30. juni og 2. til 11. juli (jazzfestival). Fra 11. august vil du kunne deltage i Housewife Roast hver onsdag også i Kødbyens Spisehuset.

Annonce
Alarm 112

Politiet efterforsker bombe- og dødstrusler mod Radio Loud

København

Onsdagens coronatal: 1284 nye smittede - flest siden slutningen af maj

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Navne

Dødsfald: En kulturpolitisk praktiker er gået bort

Sundhed

Ældre får ikke besøg - og raske bliver ikke udskrevet: Sådan rammer sygeplejerske-strejken i København

Debat

Skolestart: 37 familieformer er andet end bare ’mor og far’

Sygeplejerskernes strejke

Sygeplejerske-strejken breder sig: 'De betyder umindeligt meget. Alle andre er jo døde'

BYLIV

Borgmester efterlyser redskaber, der kan bremse voldsomme huslejestigninger

Klima og miljø

Hokus pokus: Fortov og asfalt renser nu luften ved skole

Alarm 112

Ung kvinde voldtaget nær S-togsstation i København

Klumme

Mai & Rådhuset: Skeletterne vælter ud af skabet

København

Danmarks første te-bar er åbnet på Nørrebro og bag konceptet står en af Københavns bedste bartendere

112

Bilist taget med vanvidspromille på stærkt befærdet vej

Alarm 112

Tiltale: Mænd førte regnskab over narkosalg på telefon

Annonce