Annonce
Debat

Den manglende retssikkerhed og ubehøvlede borgerdialog kan ikke klares ved hjælp af et kommunikationskursus

'Der er behov for en dybdegående, ekstern undersøgelse, der placerer det politiske og administrative ansvar for at undgå gentagelser', skriver Bitten Vivi Jensen, som mener, at der skal mere end et kommunikationskursus til, for at sikre retssikkerheden og en ordentlig dialog med borgerne i Familieafdelingen. Foto: Bo Børresen

Debat: Jørgen Dalskov skriver i FrederiksbergLIV 6. juli, hvordan han og hustruen fik skældud af kommunens familieafdeling.

Afdelingen er er hårdt presset. Dels er det meste af personalet skiftet ud, og dels er afdelingen i gang med forsøg på oprydning efter Berlingskes afsløringer af ulovlig og umenneskelig sagsbehandling, betegnet som århundredets største forvaltningsskandale.

De konservative og den enlige venstremand ønsker hverken reel oprydning eller at udbetale erstatning til familier, der har fået smadret deres liv.

Annonce

Jeg troede, De Konservative var for retssikkerhed og ikke krænkelse og splittelse af familier samt manglende genoprejsning.

Som tidligere ansat og mangeårig bisidder kender jeg til en usund kultur, der ødelægger i stedet for at hjælpe borgerne på grund af topstyring, kortsigtet kassetænkning og manglende forebyggelse.

Borger og bisidder mødes med mistillid og behandles nærmest som forbrydere, der skal bekæmpes. En hjælpende hånd til at komme videre bliver til et håndkantslag, og mennesker nedbrydes.


Som tidligere ansat og mangeårig bisidder kender jeg til en usund kultur, der ødelægger i stedet for at hjælpe borgerne på grund af topstyring, kortsigtet kassetænkning og manglende forebyggelse.

Bitten Vivi Jensen, whistleblower og kandidat uden for parti til kommunalvalget 2021


De ansatte får ikke lov til at udnytte deres faglighed. Det bliver på sigt dyrt at spare, når regningen, som i familieafdelingen, skal gøres op.

Personalet presses, arbejdsmiljøet er ringe og sygefraværet hører til blandt landets højeste. De ansatte flygter fra en kommune, der flere gange har haft besøg af arbejdstilsynet.

I borgerrådgivers rapport 2020 kan man læse om problemer med manglende helhedsorienteret og uigennemskuelig sagsbehandling, manglende retssikkerhed og manglende partshøring, manglende brugerindflydelse, manglende overholdelse af notatpligt, manglende og korrekt gengivelse af samtaler og meget mere.

Jeg kan oplyse, at borgerrådgiver ikke får fuld aktindsigt i vigtig og afgørende dokumentation, selvom borger har givet fuld aktindsigt.

Der er behov for en dybdegående, ekstern undersøgelse, der placerer det politiske og administrative ansvar for at undgå gentagelser.

Det vil efter min mening automatisk medføre flere tilfredse borgere og ansatte, et bedre arbejdsmiljø, mindre sygefravær og en bedre kommunikation og retssikkerhed, som efter min mening ikke kan klares ved hjælp af et kommunikationskursus.

Annonce
Alarm 112

Politiet efterforsker bombe- og dødstrusler mod Radio Loud

København

Onsdagens coronatal: 1284 nye smittede - flest siden slutningen af maj

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sundhed

Ældre får ikke besøg - og raske bliver ikke udskrevet: Sådan rammer sygeplejerske-strejken i København

Sygeplejerskernes strejke

Sygeplejerske-strejken breder sig: 'De betyder umindeligt meget. Alle andre er jo døde'

Debat

Skolestart: 37 familieformer er andet end bare ’mor og far’

BYLIV

Borgmester efterlyser redskaber, der kan bremse voldsomme huslejestigninger

Alarm 112

Ung kvinde voldtaget nær S-togsstation i København

Klima og miljø

Hokus pokus: Fortov og asfalt renser nu luften ved skole

Klumme

Mai & Rådhuset: Skeletterne vælter ud af skabet

København

Danmarks første te-bar er åbnet på Nørrebro og bag konceptet står en af Københavns bedste bartendere

Alarm 112

Tiltale: Mænd førte regnskab over narkosalg på telefon

København

Sygeplejersker udvider strejke med fertilitetspersonale

112

Bilist taget med vanvidspromille på stærkt befærdet vej

Annonce